Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 01 oktober 2022

FDA weigert vrijgave autopsierapporten van sterfgevallen na vaccinatie

Redactie Blckbx
2022 09 30 FDA autopsie
3:00

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) weigert de resultaten vrij te geven van de autopsie van mensen die overleden zijn na het krijgen van COVID-19-vaccins, vanwege privacy-redenen.

Het medicijnbureau zegt dat het verboden is om medische dossiers vrij te geven, maar een voorstander van medicatieveiligheid zegt dat de FDA de autopsies wel kan vrijgeven als de persoonlijke informatie wordt weggelaten, meldt The Epoch Times.

De weigering werd gegeven aan The Epoch Times, dat een Freedom of Information Act-verzoek (vergelijkbaar met een Woo-verzoek) indiende voor alle door de FDA verkregen autopsierapporten betreffende alle sterfgevallen die werden gemeld aan het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) na COVID-19-vaccinatie.

Meldingen worden bij het systeem ingediend wanneer een persoon een ongewenst voorval, of een gezondheidsprobleem, ondervindt na het ontvangen van een vaccin. De FDA en andere agentschappen zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken van de meldingen. Autoriteiten vragen en bekijken medische dossiers om de rapporten te onderzoeken, inclusief autopsies.

De FDA weigert echter om de rapporten vrij te geven, zelfs geen zwartgelakte versies, om privacy-redenen.

De FDA beroept zich op de federale wetgeving, die agentschappen toestaat informatie achter te houden als het agentschap ‘redelijkerwijs voorziet dat openbaarmaking een belang zou schaden dat beschermd wordt door een vrijstelling’, met als vrijstelling ‘personeels- en medische dossiers en soortgelijke dossiers waarvan openbaarmaking een duidelijk ongerechtvaardigde inbreuk op de persoonlijke levenssfeer zou betekenen’.

Federale regelgeving verbiedt ook het vrijgeven van ‘personeels-, medische en soortgelijke dossiers waarvan de openbaarmaking een duidelijk ongerechtvaardigde inbreuk op de persoonlijke levenssfeer vormt’.

The Epoch Times is tegen de weigering in beroep gegaan, zoals het ook in beroep ging tegen de recente weigering om resultaten van gegevensanalyse van VAERS-rapporten vrij te geven.

Gemakkelijk te redigeren

Kim Witczak, een voorstander van medicatieveiligheid die de FDA adviseert als lid van het Psychopharmacologic Drugs Advisory Committee, zei dat de rapporten makkelijk kunnen worden vrijgegeven met zwartgelakte informatie. “De persoonlijke informatie kan gemakkelijk worden weggelakt zonder de informatie over de autopsie te verliezen,” zei Witczak tegen The Epoch Times.

Mensen maken de keuze om autopsieresultaten in te dienen bij het Vaccine Adverse Event Reporting System, merkte Witczak op. “Als iemand zijn ervaring indient bij VAERS, wil en verwacht hij dat de FDA het onderzoekt. Dit geldt ook voor autopsierapporten,” zei ze.

Autopsies zijn onderzoeken van overleden personen om de doodsoorzaak vast te stellen. “Autopsies kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de postmortale analyse en zouden vooral moeten worden uitgevoerd bij een verhoogd aantal sterfgevallen na COVID-19-vaccinatie,” zei Witczak.

Reactie FDA

Een woordvoerder van de FDA merkte op dat sterfgevallen na COVID-19-vaccinatie zeldzaam zijn en verwees daarbij naar het aantal meldingen bij VAERS. Op 14 september waren er 16.516 meldingen van sterfgevallen na COVID-19 vaccinatie. Tot september zijn in de VS ongeveer 616 miljoen doses toegediend.

De woordvoerder weigerde te zeggen of de FDA ooit de autopsieresultaten zou vrijgeven, maar wees op een publicatie van onderzoekers van de FDA en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Het artikel, dat niet peer reviewed is, analyseerde de ongeveer 9.800 meldingen van sterfgevallen aan VAERS na COVID-19-vaccinatie, ingediend van 14 december 2020 tot 17 november 2021. Onderzoekers ontdekten dat de meldingspercentages lager waren dan de verwachte sterftecijfers door alle oorzaken.

“Trends in meldingspercentages weerspiegelden bekende trends in achtergrondsterftecijfers. Deze bevindingen suggereren geen verband tussen vaccinatie en algehele verhoogde sterfte,” schreven de onderzoekers. Zij merkten op dat eerdere studies hebben aangetoond dat aan VAERS gerapporteerde ongewenste voorvallen een onderschatting zijn van het werkelijke aantal voorvallen.

Spike-eiwit in hart en hersenen

In juni verscheen er een verontrustende gevalsanalyse van de autopsie op een man die in januari 2022 op 77-jarige leeftijd overleed, drie weken na zijn derde coronavaccinatie met het Pfizer-vaccin. Spike-eiwit, afkomstig van het mRNA-vaccin, werd aangetroffen in beschadigd hersen- en hartweefsel.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

'Een woordvoerder van de FDA merkte op dat sterfgevallen na COVID-19-vaccinatie zeldzaam zijn en verwees daarbij naar het aantal meldingen bij VAERS.'
Natuurlijk dat je als FDA hiernaar verwijst nadat ze zelf de cijfers hebben gemanipuleerd. Jammer voor ze dat manipulatie inmiddels al lang is bewezen. Zo ook hier, net als RIVM, privacy gegevens gebruiken om de boel te blokkeren. Mooi hé, die wereldwijde coördinatie. Ben benieuwd naar het vervolg. In de VS werkt de rechtsspraak nog in bepaalde Staten. In NL kunnen we dit wel vergeten .Dat ze nog durven te stellen dat het aantal sterfgevallen zeldzaam zijn na alle gepubliceerde onderzoeken.

Mo

Geen wonder. Vele overleden mensen waarbij het lichaam bijna openbarst omdat eiwitstrengen blijven groeien. Het lichaam kan na de dood dit proces niet meer stoppen. Dat mag natuurlijk niet bekend worden... Vele uitvaartverzorgers zien dit dagelijks.

Cookies op deze website