Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 26 oktober 2022

Hooggerechtshof New York draait ontslag ongevaccineerde werknemers terug

Redactie Blckbx
2022 10 26 vaccinatie new york2
2:40

Het hooggerechtshof van de staat New York heeft geoordeeld dat het ontslag van ongevaccineerde werknemers onwettig was. ‘Gevaccineerd zijn voorkomt niet dat iemand COVID-19 oploopt of overdraagt’. De uitspraak kan de nekslag zijn voor vaccinatieplichten.

Het hooggerechtshof van de staat New York verplicht New York om alle ontslagen werknemers weer in dienst te nemen en het loon met terugwerkende kracht terug te betalen. De uitspraak van maandag is een enorme overwinning voor de tegenstanders van vaccinatieplichten, die hopen dat met het gerechtelijk oordeel een precedent is geschapen.

Opvallend is dat de rechter oordeelt dat ‘een vaccinatie tegen COVID-19 niet voorkomt dat iemand het virus oploopt of verspreidt’. Veel COVID-19 vaccinatieplichten werden ingevoerd op basis van de aanname dat je met een vaccinatie een ander zou beschermen.

Tekst gaat verder onder de tweet

"Het is duidelijk dat de commissaris voor volksgezondheid de bevoegdheid heeft om mandaten voor de volksgezondheid uit te vaardigen. Niemand weerlegt die bevoegdheid,” aldus de rechtbank in de uitspraak. “Maar de commissaris van volksgezondheid kan geen nieuwe arbeidsvoorwaarden voor werknemers van de stad creëren. De commissaris van volksgezondheid kan een werknemer niet verbieden weer aan het werk te gaan. De commissaris van volksgezondheid kan werknemers niet ontslaan. De burgemeester kan bepaalde werknemers niet vrijstellen van deze bevelen. Executive Order No. 62 maakt al deze vaccinatiemandaten willekeurig en grillig,” aldus de rechter in de uitspraak.

Bill de Blasio

De stad New York ontsloeg eerder dit jaar ongeveer 1.400 werknemers omdat ze niet gevaccineerd waren. Het ontslag vloeide voort uit de vaccinatieplicht voor ambtenaren en werknemers van de stad, die onder voormalig burgemeester Bill de Blasio was aangenomen. Onder de ontslagen waren veel politieagenten, brandweerlieden en zorgpersoneel.

Eric Adams, de huidige burgemeester van New York, beweerde eerder dit jaar dat zijn regering werknemers die waren ontslagen vanwege hun vaccinatiestatus niet opnieuw in dienst zou nemen.

Bekentenis Pfizer

De uitspraak van het hooggerechtshof van de staat New York sluit aan bij de bekentenis van Pfizer van enkele weken geleden. Toen gaf Pfizer-directeur Janine Small tegenover het Europees Parlement toe dat het bedrijf nooit getest heeft of het vaccin de overdracht van het virus kan afremmen of stoppen. Pfizer sloeg daarmee zelf in een klap alle fundering weg onder vaccinatieplichten en digitale gezondheidspassen.

‘Je doet het voor een ander’, bleek een ordinaire leugen, maar wel een leugen met verstrekkende gevolgen. Miljoenen mensen, ook veel werknemers van New York, hebben zich op basis van de leugen laten injecteren met een experimenteel genetisch mRNA-product, dat veel schadelijke bijwerkingen blijkt te hebben.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Laten ze de Raad van State een dienstreisje New York cadeau doen om hier eens op werkoverleg te gaan.
Je bent nooit te oud om te leren.

Hakbijltje

Er is de afgelopen tijd zoveel aan het licht gekomen dat het kabinet met haar falend en bedenkelijk tot stand gekomen coronabeleid heeft geleid tot vernietiging van welvaart en welzijn van de bevolking. Dit moet en kan beoordeeld worden als een ernstig ambtsmisdrijf met de daarbij behorende strafmaatregelen. Een ieder die bij dit misdrijf betrokken is dan wel is geweest dient strafrechtelijk te worden vervolgd. De totstandkoming van dit coronabeleid had en heeft tot doel dit te misbruiken als wapen voor het realiseren van de door Klaus Schwab in zijn boek omschreven Great Reset met de gelijknamige titel.

Cookies op deze website