Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 17 oktober 2022

Isala-ziekenhuizen hanteren 'onwettelijk' vaccinatieplicht tegen COVID-19

Redactie Blckbx
2022 10 17 vaccinatieverplichting isala
2:00

Voor artsen en verplegend personeel op de oncologie- en hematologie-afdelingen van de ziekenhuizen van de Isala-groep geldt een vaccinatieplicht tegen COVID-19. Dat lijkt in strijd met Artikel 11 van de Nederlandse grondwet.

Woordvoerster Eveline Henneke van Isala bevestigde vandaag tegenover blckbx dat de ziekenhuisketen een vaccinatieverplichting hanteert. De vaccinatieverplichting geldt niet voor patiënten en alleen op de betreffende afdelingen. Personeel moet volledig gevaccineerd zijn.

Volgens Henneke is de vaccinatieverplichting ingesteld omdat op de afdelingen ‘heel kwetsbare patiënten’ liggen. "Er was al een vaccinatieverplichting voor de griepprik, die is doorgetrokken naar de COVID-prikken."

Het ziekenhuis heeft alle medewerkers van de afdelingen laten bevestigen dat ze gevaccineerd zijn tegen COVID-19, maar zegt dit verder niet te controleren.

Of iemand ontslagen wordt, als blijkt dat hij of zij geen COVID-prikken heeft gehad, wil Henneke ontkennen noch bevestigen. Volgens de woordvoerster zal er dan met de betreffende medewerker worden ‘gesproken’. “Iedereen die op de afdelingen werkt, moet gevaccineerd zijn tegen COVID,” zegt de woordvoerster.

Daarmee impliceert ze dat niet-gevaccineerd zijn gevolgen heeft voor de betreffende medewerker. Dat is per wet verboden in Nederland, zoals ook staat aangegeven op de website van de Rijksoverheid: “Mag ik als werkgever een werknemer verplichten zich te laten vaccineren tegen corona? – Nee dit mag niet. Vaccinatie is vrijwillig. Ieder mens mag zelf kiezen of die een coronavaccinatie neemt.”

De integriteit van het lichaam is vastgelegd in Artikel 11 van de Nederlandse grondwet, waarin het recht op onaantastbaarheid van het lichaam staat en in Artikel 8 van het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens.

Henneke wil niet zeggen hoe het ziekenhuis aankijkt tegen berichten over bijwerkingen en sterfte als direct gevolg van de COVID-vaccins. Ook wil ze niet reageren op de ‘je doet het voor een ander’-leugen van Pfizer, gezondheidsautoriteiten en politici, die vorige week aan het licht kwam.

Onnodige hartoperaties

Isala kwam vandaag eerder al negatief in het nieuws nadat details bekend zijn geworden over een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar het aannemen van steekpenningen door een aantal medisch specialisten van het Isala-ziekenhuis in Zwolle.

NRC en Der Spiegel zeggen te weten waar de zaak precies over gaat. Een Duitse fabrikant van pacemakers en implanteerbare defibrillatoren (ICD’s) zou in totaal 3,2 miljoen euro aan steekpenningen hebben betaald om ervoor te zorgen dat cardiologen vaker overgingen tot een operatie. Mogelijk is bij duizenden mensen uit winstbejag onnodig een risicovolle hartoperatie uitgevoerd.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Hopelijk zet occam die Henneke in de dossiers voor buitengerechtelijke vervolging en berechting. Ik word nog eens anarchist!

Phinette de Tarascon

M@R!N

Vaccinatieplicht voor de griepprik lijkt me trouwens naast de schending van de lichamelijke integriteit ook onvrijwillig mee moeten doen aan een experiment; in de laatste versies van dat spul zit inmiddels naar verluidt ook de mRNA-techniek ...

Cookies op deze website