Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 05 april 2022

Maskers veroorzaakten spraak- en gedragsproblemen bij kleuters

Redactie Blckbx
2022 04 05 maskers peuters
2:00

Een hele generatie baby's en peuters kampt met spraak- en sociale problemen, veroorzaakt door lockdowns en het dragen van gezichtsmaskers. Dat blijkt uit een officieel onderzoek in opdracht van de overheid in Groot-Brittannië.

Kinderen die twee jaar worden ‘zijn hun hele leven omringd geweest door volwassenen die maskers droegen en hebben daarom niet regelmatig de bewegingen van de lippen of de vormen van de mond kunnen zien’, stellen de onderzoekers in hun rapport.

Inspecteurs stelden vast dat de leer- en communicatievaardigheden van zuigelingen ernstig zijn geschaad, doordat zij de afgelopen twee jaar gedurende lange perioden zijn omringd door volwassenen met gezichtsmaskers.

Hulp nodig bij basistaken

"Sommige zorgverleners hebben gemeld dat vertragingen in de spraak- en taalontwikkeling van kinderen ertoe hebben geleid dat ze niet zo gemakkelijk met andere kinderen omgaan, in vergelijking met voor corona," voegde het rapport eraan toe. Door de beperkingen van lockdowns hebben peuters van nu ook moeite met kruipen, zelfstandig naar het toilet gaan en vriendjes maken.

Door de leerachterstand hebben sommige kinderen nu ook hulp nodig bij basistaken zoals het aantrekken van hun jas en het snuiten van hun neus. "Ik maak me vooral zorgen over de ontwikkeling van de jongere kinderen", aldus hoofdinspecteur Amanda Spielman. “Als er niets aan wordt gedaan, kan dit in de toekomst problemen opleveren voor de basisscholen.”

Leesvaardigheid gedaald

Eerder berichtten we over een ander onderzoek uit Duitsland, waaruit bleek dat de leesvaardigheid van kinderen sterk is gedaald in vergelijking met de tijd voor corona, vanwege de sluiting van scholen tijdens lockdowns.

Logopediste Jaclyn Theek zei dat het dragen van maskers tijdens de pandemie heeft geleid tot een toename van 364 procent in het aantal doorverwijzingen van baby's en peuters.

"Ze doen geen woordpogingen en communiceren helemaal niet met hun familie," zei ze, eraan toevoegend dat de symptomen van autisme ook de pan uit rijzen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Leerproblemen Mondmaskers

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Zuurstofgebrek geeft zieke geesten
---------------------------------------------------
Past geheel in de strategie van het WEF.

WEF | Sophie in 't Veld Woman Economic Forum
kraakt Orban met zijn beleid om kinderen gewoon
kinderen te laten zijn en niet te verwarren met genderneutraliteit
en al die onzin uit de zieke geest van Bill Gates en Clinton soortgenoten.

Zal blij zijn als dat sociopatische type het veld ruimt voor normale mensen.
Het is de hoogste tijd de hoge druk spuit niet meer op gewoon volk te zetten.

Kurt

Het schandalige is dat dit effect van mijlenver te verwachten was, letterlijk vanaf de Middel-Eeuwen is bekend dat kleine kinderen emotieve expressie e.d. nodig hebben om normaal te ontwikkelen.

Overigens was er iirc van de zomer vorig jaar een rapport van de Amerikaanse Browne University (sic!) die vergelijkbare schrikbarende resultaten toonde (IQ daling van 20-30 punten, debilisering door debiel beleid)

Cookies op deze website