Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 11 januari 2023

Media massaal aan de haal met opgeklopt prikpersbericht RIVM

Redactie Blckbx
2023 01 11 prikpersbericht rivm
1:30

Meer mensen nemen vaccinatie tegen corona, RIVM kan populariteit niet verklaren, kopten de media vandaag collectief, naar aanleiding van een persbericht van het RIVM dat behoorlijk opgeklopt lijkt te zijn.

Blijkbaar is de mRNA-prik in de laatste week zo populair geworden, dat zelfs de voorspellende modellen van het RIVM er geen raad meer mee weten. Zou het komen door de angst voor een Chinese corona-tsunami in Europa? Het was reden genoeg voor de EU om Chinese reizigers die het Wuhan-virus eindelijk achterna mochten reizen, als mogelijk besmet te oormerken.

De andere verklaring zou kunnen zijn dat het alweer drie maanden geleden is dat mensen hun laatste prik hebben gehaald, dus tijd voor hun volgende 'update' van het immuunsysteem, zo redeneert het journaille, op aangeven van het RIVM. Die laatste verklaring klinkt niet heel waarschijnlijk, want je mag toch verwachten dat het aantal herhaalprikken wel door het gezondheidsinstituut wordt meegenomen in de prognoses.

De laatste jaren is elk wonderlijk bericht dat in het nieuws verschijnt, over hot topics als corona, vaccinatie, energie, klimaat, immigratie en stikstof, een reden om het artikel nog eens aandachtig door te lezen op tekenen van overheidspropaganda. En een mRNA-prik die wereldwijd enorm onder vuur ligt maar die, nadat iedereen met de feestdagen heeft lopen snotteren, ineens populair zou zijn, is zeker een alarmbel. Want de nacht behoort al lang niet meer toe aan de gevaccineerden, Dansen bij Janssen is ook gestopt met discriminerend deurbeleid en het idee dat een frikandel de wereld gaat verlossen is achterhaald.

Inhaaleffect

Op de website van het RIVM staat inderdaad dat in week 1 van 2023 het aantal prikken per week hoger was dan in de weken ervoor, in de aanloop naar de feestdagen en de kerstvakantie. Maar in het najaar kwamen er iedere week minder mensen om te prikken. Kortom, eigenlijk is er helemaal geen vaccin-populariteit en al helemaal geen opvallende toename daarvan. Het lijkt meer een inhaaleffect.

De meeste media maken nog even gebruik van de gelegenheid om de vaccinaties te promoten bij het grote publiek, ‘iedereen van 12 jaar en ouder die de eerste inenting(en) tegen het coronavirus heeft gehad, kan de herhaalprik krijgen’. Blijft er eigenlijk nog maar een belangrijke vraag over: was het het RIVM, de overheid of de hoofdredacteur zelf, die dit not-hot-news het web op slingerde?

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Ik ken ze niet, gelukkig, wel een klein aantal dat nog heilig geloofd in het "alweer drie maanden geleden.....". Maar iedereen die er (soms mede door mij) mee is gestopt door voortschrijdend inzicht, keert niet terug naar de kerk.

Anja1111

Dit is een typisch geval van valse beeldvorming. Misschien moet de NOS of RTL eens de straat op om het aan mensen te vragen of ze de prikjes nog nuttig/nodig vinden. En dan natuurlijk wel een eerlijke weergave. Tuurlijk zijn er nog een paar individuen die hardnekkig het prikje halen. Maar een overgrote meerderheid heeft er genoeg van. Ik spreek zoveel mensen hier in de buurt. Ze voelen zich stuk voor stuk bedrogen en balen er als een stekker van dat ze zich hebben laten inspuiten met een experimenteel goedje, dat meer kwaad dan goed deed...

Cookies op deze website