Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 18 maart 2022

Moderna vraagt toestemming aan FDA voor vierde coronaprik

Redactie Blckbx
2022 03 18 vierde prik moderna
1:35

Vaccinfabrikant Moderna heeft donderdag officieel toestemming gevraagd bij de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA voor het noodgebruik van een tweede COVID-boosterinjectie. Het bedrijf speelt hiermee in op berichten in de media dat het coronavirus in sommige delen van de wereld weer in opmars is.

Moderna geeft aan dat alle volwassenen ouder dan 18 jaar in aanmerking komen voor de inmiddels alweer vierde prik. Daarmee gaat de onderneming verder dan concurrent Pfizer, dat eerder deze week samen met zijn Duitse partner BioNTech aangaf per direct een extra booster te willen geven aan mensen van 65 jaar en ouder. Pfizer diende daartoe een verzoek in bij de Amerikaanse regelgevers.

Moderna maakt in een reactie duidelijk dat het verzoek voor de tweede booster deels gebaseerd is op zorgwekkende cijfers over de omikronvariant, die onlangs in de Verenigde Staten en Israël zijn gepubliceerd.

Werkzaamheid neemt af

De vaccinmaker wil niet specifiek commentaar geven over de verwachte effectiviteit van een vierde injectie. Bij de uitrol van de derde prik gaf het Amerikaanse RIVM, het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), nog aan ‘dat de werkzaamheid van het vaccin na verloop van tijd afneemt en dat een derde vaccinatie helpt om de werkzaamheid te herstellen’. Inmiddels zijn zowel Moderna als Pfizer dus alweer toe aan een vierde ronde mRNA-injecties.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Lees meer over: Corona Moderna Pfizer Vaccinatie

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mano

Ik ben echt benieuwd bij hoeveel prikken de naïevelingen zullen zeggen genoeg is genoeg.
Bij prik 5 of bij prik 15.
Ik wens ze in ieder geval succes met de lange termijn effecten.

mikaveli

Het was niet mogelijk om de leugens vanaf het begin te geloven... het is net zo onmogelijk om de huidige leugens, of de volgende leugens te geloven. NIETS dat de TV je vertelt is waar! NIETS dat de overheid je vertelt is waar!

Cookies op deze website