Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 23 februari 2023

Nieuw-Zeeland noteert grootste stijging sterfgevallen in honderd jaar

Redactie Blckbx
2023 02 23 sterfte nieuw zeeland
1:40

In Nieuw-Zeeland overleden in 2022 maar liefst 10,4 procent meer mensen dan in ‘pandemiejaar’ 2021. Ondanks het zero-COVID-beleid, een vaccinatiegraad van 90 procent en de milde omikron-variant is COVID de grote boosdoener, beweren de media.

Het statistiekbureau Stats NZ meldde eerder deze week dat Nieuw-Zeeland in 2022 ‘de grootste stijging van het aantal geregistreerde sterfgevallen registreerde sinds de grieppandemie van 1918’. De geboorte- en sterftecijfers voor het jaar eindigend in december 2022 laten zien dat er 38.574 sterfgevallen waren in 2022, 10,4 procent (3.642) meer dan in 2021.

Net als in Nederland en andere zwaargevaccineerde landen lijkt het er in Nieuw-Zeeland op dat de vaccinaties tegen COVID weleens (deels) verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de vele overlijdens. De grootste krant van het land – The New-Zealand Herald – rept echter met geen woord over de prikken.

In plaats daarvan beweert de krant dat de stijging in sterfte grotendeels veroorzaakt is door COVID, omdat het land pas vorig jaar echt getroffen zou zijn door de ‘pandemie’. Mocht het virus de oorzaak zijn van de grootste sterfte in honderd jaar dan betekent dat in ieder geval dat de vaccins niet werken. Bijna 90 procent van de volwassenen in Nieuw-Zeeland is minimaal twee keer gevaccineerd. Bovendien voerde het land onder leiding van de onlangs afgetreden premier Jacinda Ardern ook in 2022 een streng zero-COVID-beleid. Wat COVID als oorzaak echter onwaarschijnlijk maakt, is dat de relatief ongevaarlijke omikron-variant rondging. Die zou weliswaar besmettelijker zijn maar veel minder schadelijk.

COVID-vaccins

Volgens statisticus Herman Steigstra, die de cijfers onder de loep nam, is het waarschijnlijker dat de vaccins de oorzaak zijn van de recordsterfte. “In Nieuw Zeeland de grootste stijging overlijdens in honderd jaar, 20 februari kwam hierover rapport uit," tweette hij. "De geboosterden overlijden drie keer zo vaak als niet-geboosterden en ongevaccineerden. Vaccinatieschade overal! Hoe lang gaan we nog door minister VWS?”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Bobbeltje

Mijn familie in NZ heeft contact verbroken sinds ik heb laten weten dat ik de vaccinaties niet vertrouwde en het risico op bijwerkingen niet wilde accepteren. Ik kan sowieso het land niet meer in dus hopelijk gaan mensen daar het licht zien als ze dit nieuws lezen. Maar ik vrees het ergste.

Bertje

Dus je loopt pas echt gevaar als je ingeboosterd bent ? Owwww

Cookies op deze website