Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 10 maart 2022

Novak Djokovic mag niet tennissen in VS vanwege vaccinatiestatus

Redactie Blckbx
2022 03 10 djokovic mag vs niet in
0:54

Tennisser Novak Djokovic krijgt definitief geen toestemming om in de Verenigde Staten deel te nemen aan twee prestigieuze tennistoernooien. Het CDC, het Amerikaanse RIVM, wijst het verzoek van Djokovic af omdat iedereen die naar de VS reist volledig gevaccineerd moet zijn.

Het besluit is opmerkelijk omdat sinds begin vorig jaar naar schatting miljoenen illegale immigranten vanuit Zuid-Amerika de Verenigde Staten zijn binnengestoomd. Voor hen geldt de vaccinatieplicht niet. Ook hoeven zij niet te testen.

Nog steeds nummer twee

Door het besluit van het Centers for Desease Control and Prevention (CDC) kan Djokovic niet deelnemen aan de Miami Open en Indian Wells in respectievelijk Florida en Californië. Djokovic staat, ondanks dat hij dit hele jaar nog maar drie wedstrijden heeft kunnen spelen, nog steeds genoteerd als nummer twee van de wereld.

Nooit vaccineren

Eerder gaf de Servische tennisser aan dat hij zich nooit zal laten dwingen om zich te laten vaccineren, omdat zeggenschap over zijn eigen lichaam hem veel meer waard is dan het winnen van tennistoernooien.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website