Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 24 maart 2022

Ook Moderna-prik klaar voor de allerjongsten

Redactie Blckbx
2022 03 24 moderna nul tot vijf
5:30

Na Pfizer is nu ook Moderna klaar om de allerjongste kinderen, van 0-5 jaar, te gaan prikken met haar mRNA-vaccin tegen corona. De Amerikaanse farmaceut heeft zelf een studie laten uitvoeren, waaruit blijkt dat de prik weliswaar niet echt helpt tegen de omikronvariant, maar wél veilig is. Moderna wil zo snel mogelijk een vergunning aanvragen voor de uitrol van het kindervaccin in onder andere de VS en Europa.

Het coronavaccin van Moderna heeft in een nieuwe studie ‘op een veilige manier een robuuste immuunrespons opgewekt bij kinderen van 6 maanden tot 5 jaar’, aldus het bedrijf, dat wel moet erkennen dat de injectie slechts ‘een bescheiden werkzaamheid had tegen de omikronvariant’.

Goedkeuring aanvragen

Het bedrijf uit Cambridge, Massachusetts, zei dat het in de komende weken goedkeuring van de regelgevende instanties zal vragen voor zijn mRNA-vaccin voor jonge kinderen in de VS, Europa en andere landen. "Wij geloven dat deze resultaten echt goed nieuws zijn voor de ouders van kinderen die jonger zijn dan 6 jaar, en voor de kinderen zelf," zei Jacqueline Miller, senior vice-president infectieziekten bij Moderna, in een interview. "We hopen dat we met dit vaccin kunnen voorzien in een onvervulde medische behoefte."

Moderna wil gebruik vaccin uitbreiden

De mRNA-prik van Moderna is tot nu toe alleen beschikbaar voor volwassenen van 18 jaar en ouder in de Verenigde Staten. Het vaccin van Pfizer en zijn partner BioNTech is toegelaten voor iedereen van 5 jaar en ouder. De wens om ook jonge kinderen te gaan vaccineren, maakt deel uit van de bredere plannen van Moderna om het gebruik van het vaccin uit te breiden.

Moderna heeft al een verzoek bij de Food and Drug Administration (FDA) ingediend om het gebruik van zijn vaccin bij kinderen van 6 tot 11 jaar toe te staan en is ook 'in de race' voor goedkeuring bij de leeftijdscategorie 12 tot en met 17 jaar.

Gedoe rondom veiligheid

Moderna heeft vorig jaar toestemming van de FDA gevraagd voor de leeftijdsgroep 12-17, nadat uit een studie zou zijn gebleken dat het vaccin in deze groep immuunreacties teweegbracht. Maar de FDA stelde een beslissing uit omdat het eerst de potentiële risico's van hartaandoeningen, waaronder myocarditis, wilde onderzoeken.

Moderna is bezig met het verstrekken van gegevens over de veiligheid op langere termijn aan de FDA, zei Dr. Miller van Moderna. “Pogingen om de vaccinatiecampagne uit te breiden naar kinderen jonger dan 5 jaar hebben tegenslagen gekend, wat sommige ouders frustreert die hun jonge kinderen willen laten vaccineren.”

Heel veel ouders zijn echter niet van plan om hun jongere kinderen te laten vaccineren. Uit een opiniepeiling van de Kaiser Family Foundation in januari bleek dat slechts drie op de tien ouders hun kinderen jonger dan 5 jaar zouden laten vaccineren, indien mogelijk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Opiniepeiling Kaiser Family Foundation

Ook Pfizer staat te popelen

Ook concurrent Pfizer wil heel graag haar mRNA-vaccin aan de allerjongsten kinderen aanbieden, zo liet Pfizer CEO Albert Bourla 13 maart weten tijdens een interview. In oktober vorig jaar werd bekend dat Pfizer stilzwijgend het middel Tromethamine (Tris) had toegevoegd als ingrediënt van het COVID-vaccin voor kinderen van 5-11 jaar. Volgens de Food and Drug Administration (FDA) om ‘het stabiliteitsprofiel van het vaccin te verbeteren.’ In de medische wereld staat Tromethamine echter bekend als een chemische stof die de zuurgraad van het bloed verlaagt en voorkomt dat mensen een hartaanval krijgen.

Het adviescomité van de FDA stemde 27 oktober 2021, tijdens een hoorzitting, unaniem voor de goedkeuring van de injecties voor kinderen vanaf vijf jaar. De leden namen hun beslissing onder meer op basis van de informatie uit het FDA Briefing Document dat zij vooraf ontvingen.

Corona niet gevaarlijk voor kinderen

De beslissing om massaal jonge kinderen te injecteren met een experimenteel mRNA-vaccin is omstreden. De kans dat een kind jonger dan twintig jaar een corona-infectie overleeft is maar liefst 99,9987 procent. Daarnaast voorkomen de injecties niet dat het virus wordt overgedragen. De bijwerkingen van het vaccin kunnen bovendien zeer ernstig zijn. Er zijn talloze gevallen bekend van myocarditis en pericarditis bij jonge mensen als gevolg van de mRNA-vaccinaties. Beide aandoeningen staan ook als mogelijke bijwerking vermeld op de bijsluiters van de vaccins en kunnen dodelijk zijn.

Hoe verantwoord is het?

Op de vraag hoe verantwoord het is om jonge kinderen massaal te gaan vaccineren tegen COVID-19, zei dr. Eric Rubin, een van de leden van het FDA-adviescomité tijdens de hoorzitting: "We zullen nooit te weten komen hoe veilig het vaccin is totdat we het beginnen te geven. Dat is gewoon de manier waarop het gaat."

Wetenschappers als de uitvinder van de mRNA-techniek dr. Robert Malone, cardioloog dr. Peter McCullough en dr. Geert vanden Bossche, immunoloog, viroloog en vaccinoloog, delen de opvatting van dr. Rubin niet. Zij vinden de beslissing om kinderen te injecteren met het experimentele mRNA-vaccin van Pfizer onverantwoord vanwege de grote risico’s en onzekerheden.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
iDrone

Tja, het was al aangekondigd hè, we zitten nu toch écht in "the decade of vaccins" zoals Bill Gates al "voorspelde". Ze staan openlijk te trappelen om golf na golf die spuiten erin te jagen. Vroeger hadden we gewoon een natuurlijk afweer systeem. Nu kun je alleen beter worden met een spuit.

Requin

Respectvol wekken voor het opstaan tegen respectlozen naar mensenlevens
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Blckbx.tv, laten we gewoon de zaken bij naam noemen. Ik weet dat dat niet leuk is,
niet respectvol naar een stel landverraders en vaccinmoordenaars in dienst van een genocideagenda uitgerold door niet gekozen WEF. Niet duidelijk zijn houdt de wekker op sluimerstand!

Ongepast? Het hoeft niet te blijven staan, maar soms moet je wekken met een emmer ijskoud water!

Cookies op deze website