Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 21 november 2022

Oproep aan Canadese artsen: bestempel ‘vaccinweigeraars’ als psychisch ziek

Redactie Blckbx
2022 11 21 psychiatrische medicijnen artsen
2:30

Het regelgevend college voor artsen in Ontario Canada roept artsen in een brief op om patiënten die geen COVID-vaccin willen te bestempelen als psychisch ziek en daarvoor te behandelen met psychiatrische medicatie. ‘Dat is extreem onethisch en een hellend vlak’.

De inhoud van de brief werd openbaar gemaakt door de Canadese arts dr. William Makis in gesprek met auteur en journalist Laura-Lynn Tyler Thompson.

Het College of Physicians and Surgeons of Ontario (CPSO) zou het in de brief niet hebben over een verplichting. “Het gaat tot dusver om een voorstel,” zegt Makis. “Maar het regelgevend college zou een dergelijk voorstel helemaal niet mógen maken. Het is extreem onethisch en een heel, heel erg glijdend vlak. Het is heel gevaarlijk als het regelgevend college voor artsen suggereert dat mensen die de baas over hun eigen lichaam willen zijn, en geen experimenteel vaccin willen, dat er psychisch iets niet in orde met hen zou zijn, en dat ze daarvoor met psychiatrische medicatie behandeld zouden moeten worden.”

De letterlijke tekst in de brief van CPSO aan artsen luidt: “…het is ook belangrijk dat artsen met patiënten samenwerken om angsten in verband met het vaccin te beheersen en geen vermijdingsgedrag mogelijk te maken. In geval van ernstige bezorgdheid zijn verantwoord gebruik van voorgeschreven medicijnen en/of verwijzing naar psychotherapie beschikbare opties.

In het interview met Laura-Lynn Tyler Thompson gaat Makis ook in op de inmiddels al 93 Canadese artsen en doctoren, die dit jaar na het ontvangen van een COVID-booster zijn overleden. Toen blckbx hier in juli in een artikel aandacht aan besteedde, stond de teller nog maar op zes.

Cardioloog dr. Thomas Binder

Iemand die ook werd bestempeld als psychiatrisch patiënt vanwege zijn opvattingen over COVID-19 en de maatregelen is de Zwitserse cardioloog dr. Thomas Binder. Hij werd door de regering in 2020 in een psychiatrische kliniek geplaatst vanwege zijn kritiek op de repressieve coronamaatregelen en de vaccins die toen in ontwikkeling waren. Hij mocht uiteindelijk de kliniek verlaten, maar kreeg daarbij als voorwaarde dat hij psychiatrische medicatie moest nemen.

“Ze konden me niet arresteren, dus probeerden ze iets anders. Ze wisten niet hoe ze met me om moesten gaan, dus plaatsten ze me in een gesloten psychiatrische afdeling,” aldus Binder. “Toen gaven ze me de keuze, of je blijft hier voor zes weken om deze 'manie' te behandelen, of je gaat naar huis maar dan moet je medicatie nemen. Ik werd gedwongen om een neurolepticum te nemen en er werd wekelijks gecontroleerd via een bloedcontrole of ik het medicijn had ingenomen. De coronawaanzinnigen zeiden dat ik coronawaanzinnig was. Vanuit hun standpunt hadden ze gelijk. Vanuit mijn standpunt had ik gelijk."

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vlinder

Wat een door godvergeten land is dat geworden. Verschrikkelijk als dit overkomt. Tuig is het die dit een ander aandoen. Canada is een en al WEF land geworden.

JW-bb

Volgens mij hebben de personen die de brief hebben opgesteld, dringend psychische hulp nodig.

Cookies op deze website