Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 20 juni 2022

Pfizer-vaccin maakt sperma 20 procent minder vruchtbaar, zegt studie

Redactie Blckbx
2022 06 20 sperma pfizer
4:00

Volgens een nieuwe peer reviewed studie zijn mannen vier maanden na de eerste prik met het mRNA-vaccin van Pfizer gemiddeld ruim 22 procent minder vruchtbaar. Toch is het vaccin absoluut veilig, beweren de Israëlische onderzoekers, die alleen het effect van de eerste twee basisprikken bestudeerden. ‘De daling is maar tijdelijk’, zeggen zij.

De onderzoekers noemen het ontwikkelen en produceren van het mRNA-vaccin door Pfizer in hun voorwoord ‘een prestatie van formaat, in zo’n kort tijdsbestek en te midden van de ergste pandemie die de wereld de afgelopen honderd jaar trof’. Het vaccin redde bovendien al talloze levens, vermindert de ernst van klachten en verkort de duur van ziekenhuisopnames, zo prijzen zij het vaccin

Desondanks was een gedegen onderzoek naar het effect van het mRNA-vaccin van Pfizer op de vruchtbaarheid van mannen hoognodig, zeggen de wetenschappers. ‘Met name omdat veel mensen door miscommunicatie en complottheorieën het vaccin niet voldoende meer vertrouwen.’

Vruchtbaarheid keldert

Tijdens de Israëlische studie werden over een periode van vijf maanden op vier momenten spermamonsters afgenomen van in totaal 37 spermadonoren, afkomstig van verschillende spermabanken. Het eerste meetmoment, dat als uitgangspunt diende, was vlak voor de eerste coronaprik. Het tweede na 45 dagen, het derde na 120 dagen en het laatste na 150 dagen.

Na 120 dagen, het derde meetmoment, bleek de vruchtbaarheid van het sperma bij de deelnemende mannen gemiddeld 22,1 procent lager te zijn dan bij het eerste meetmoment voor de vaccinaties. De studie baseerde de spectaculaire afname van de vruchtbaarheid onder andere op het sterk afgenomen aantal spermacellen en de verminderde beweeglijkheid van de spermacellen, op dat moment.

Ondanks dat deze resultaten op het eerste gezicht naar eigen zeggen ‘verontrustend’ te noemen zijn, verzekeren de wetenschappers dat hun studie erop wijst dat het vaccin van Pfizer juist wél veilig is. “Na 150 dagen, op het laatste meetpunt, is de daling van de vruchtbaarheid van het sperma weer op het niveau van voor de eerste prik," aldus de wetenschappers, die zeggen dat de eerdere afname van 22 procent ‘mogelijk’ komt door koorts, als gevolg van de eerdere injecties.

De onderzoekers concluderen:

“In deze longitudinale multicenter studie vonden we een selectieve tijdelijke daling van de spermaconcentratie en het totale aantal beweeglijke cellen 3 maanden na de vaccinatie, gevolgd door herstel. Hoewel deze resultaten op het eerste gezicht verontrustend kunnen lijken, bevestigen ze vanuit klinisch perspectief eerdere rapporten over de algemene veiligheid en betrouwbaarheid van vaccins, ondanks kleine neveneffecten op korte termijn. Aangezien verkeerde informatie over onderwerpen die verband houden met de gezondheid een bedreiging vormt voor de volksgezondheid, zouden onze bevindingen vaccinatieprogramma's moeten ondersteunen. Verdere studies die zich concentreren op verschillende vaccins en populaties (bijvoorbeeld minder vruchtbare patiënten) zijn dringend nodig."

Menstruatiestoornissen

Over de mogelijke gevolgen van coronavaccinaties op de vruchtbaarheid van mannen, is nog niet veel bekend. Wel is uit meerdere studies en rapporten gebleken dat de vaccins wereldwijd een direct nadelig effect hebben op de menstruatiecyclus van vrouwen. Ook bijwerkingencentrum Lareb luidde daarover al eens de noodklok bij Hart van Nederland.

Crowdfunding: live-registratie van het boerenprotest op 22 juni a.s.
Doneer
22 06 15 boerenprotest crowdfunding

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Matt

Citaat:
".... te midden van de ergste pandemie die de wereld de afgelopen honderd jaar trof’. Het vaccin redde bovendien al talloze levens, vermindert de ernst van klachten en verkort de duur van ziekenhuisopnames, zo prijzen zij het vaccin"

Dit is wel de grootste onzin die ze verkopen want er is op geen enkele manier te bewijzen hoeveel slachtoffer er zouden gevallen zijn zonder die gifspuit.
2 jaar geleden maakten ze de mensen doodsbang met de leugen dat er honderden lijken op straat zouden liggen.
Ik heb ze niet gezien!
De griep 2018 was dodelijker, voornamelijk bij de oudjes.

ML

Een Israëlische studie waarbij men concludeert dat het vaccinatie programma veilig is. Het wordt steeds gekker. Hebben ze zeker de statistieken niet gecheckt van alle meldingen aangaande sterfgevallen en bijkomende schade. Mooi weergegeven door 'Doctors for covid ethics fourth symposium'. Blijkbaar worden de barsten in het verhaal wereldwijd groter en je moet toch wat proberen om te zien of men bij de volgende gifspuit weer in de rij gaat staan.

Cookies op deze website