Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 10 mei 2022

Pleegde Pfizer fraude tijdens hun klinische test?

Redactie Blckbx
2022 05 10 Pfizer fraude Cropped
03:40

In een virale twitterdraad wordt gesuggereerd dat Pfizer fraude pleegde tijdens de klinische test van hun vaccin: in korte tijd werd een verdacht groot aantal proefpersonen gerekruteerd voor deelname. Volgens coronacriticus Steve Kirsch riekt het naar fraude, maar ontbreekt hard bewijs.

De anonieme twitteraar Jikkyleaks dook in de laatste batch vrijgegeven Pfizer-documenten, die de Food and Drug Administration (FDA) eigenlijk pas over 75 jaar wilde openbaren. De documenten hebben betrekking op de klinische test waar 44.000 mensen aan deelnamen.

Uit de documenten komt naar voren dat er in korte tijd een verdacht groot aantal proefpersonen werd gerekruteerd voor deelname aan de klinische test, vlak voordat de FDA zou besluiten of het vaccin al dan niet ‘veilig en effectief’ was. ‘Onmogelijk’ zegt Jikkyleaks. Volgens Steve Kirsch zou dit alleen kunnen indien de rekrutering ‘vlekkeloos werd uitgevoerd’.

Rekrutering groot aantal personen

Volgens de Pfizer-documenten werden op locatie 1231 in drie weken 4.501 personen gerekruteerd, in augustus 2020. Dit betreft het Hospital Militar Central in Buenos Aires, Argentinië, waar Fernando Polack de primaire onderzoeker is. Volgens Jikkyleaks zou Polack dit in zijn eentje gerealiseerd moeten hebben, wat praktisch gezien onmogelijk is.

En op locatie 4444 werden in de week van 22 t/m 27 september 2020 1.274 personen gerekruteerd; ook praktisch onhaalbaar volgens Jikkyleaks. In een lijst waarin de locaties staan gespecificeerd, is 4444 niet te vinden. Jikkyleaks concludeert hieruit dat deze locatie niet bestaat.

De week van 22 september 2020 is opmerkelijk, omdat het de laatste week was waarin er proefpersonen aan de test toegevoegd konden worden, voordat de FDA zich in december over de veiligheid en effectiviteit van het vaccin zou buigen. Jikkyleaks suggereert dat Pfizer meer ‘positieve PCR-testen nodig had in de placebogroep’ om zo de effectiviteit van het vaccin aan te tonen.

‘Niet twee, maar één locatie’

Volgens Kirsch gaat het echter niet om twee locaties, maar om één. En volgens hem is Polack verbonden aan een stichting die 26 ziekenhuizen overkoepelt: “Ik kwam er achter dat locatie 4444 dezelfde is als locatie 1231 en dat Polack verbonden is aan een stichting die 26 ziekenhuizen in Argentinië coördineert, waarbij 467 artsen betrokken zijn die onmiddellijk werden gerekruteerd. Dit verandert volgens mij de waarschijnlijkheid. Ik heb het nagevraagd bij deskundigen en zij dachten dat het mogelijk was [om het genoemde aantal proefpersonen te rekruteren].” Waar Kirsch zijn bevindingen op baseert, vermeldt hij niet.

Fraude of vlekkeloze uitvoering?

Maar zelfs als 26 ziekenhuizen en 467 artsen bijdroegen, gaat het volgens Kirsch om een zeer groot aantal personen dat in korte tijd is gerekruteerd: “Dus als alle 26 ziekenhuizen volledig deelnemen, zijn dat 57 patiënten per week per ziekenhuis, wat mogelijk is als de locaties dit eerder hebben gedaan en een coördinatiekader hebben om alle 26 locaties tegelijk op te starten. Dit betekent dat iedereen die met iets anders bezig was, zijn werkzaamheden heeft gestaakt om op hetzelfde moment over te schakelen op de test.”

Kirsch sluit fraude niet uit: “Deze nieuwe gegevens over locatie 1231/4444 lijken me verdacht. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Maar we kunnen niks met zekerheid zeggen zonder meer informatie. Ongetwijfeld zullen de mainstream media zich hier niet over buigen, zal Pfizer zwijgen en zal Polack onbereikbaar zijn voor commentaar. Het gebrek aan transparantie zou voor iedereen verontrustend moeten zijn. Dat is het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website