Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 11 februari 2022

Politie Ottawa voert druk op, protesten elders breiden zich uit

Redactie Blckbx
Politie Ottawa voert druk op protesten 16 9
05:56

Om te proberen de alsmaar voortdurende manifestatie in Ottawa op te breken, draait de politie de duimschroeven steeds verder aan. Hoewel er versoepelingen in verschillende provincies kwamen, breiden de protesten zich uit.

Politie Ottawa voert druk op

Afgelopen zondag kondigde de politie in Ottawa aan mensen te zullen arresteren die de truckers ondersteunen met essentiële goederen, zoals brandstof die nodig is om warm te blijven tijdens de ijskoude nachten. De sympathisanten vonden echter een creatieve manier om de politie te omzeilen. In grote groepen liepen zij met jerrycans in de hand – de meeste leeg, maar sommige vol – naar de truckers; de politie kan immers niet iedereen aanhouden. Op maandag is een verbod op toeteren ingegaan, waarvoor onder meer deze 80-jarige man op hardhandige wijze werd gearresteerd.

Woensdag liet de politie in een verklaring weten dat de demonstranten direct moesten stoppen met het blokkeren van wegen. Iedereen die hier toch mee zou doorgaan, of anderen daarbij zou assisteren, zou zonder aanhoudingsbevel gearresteerd worden. Voertuigen die gebruikt worden bij blokkades zouden geconfisqueerd worden.

Versoepelingen

Tegelijkertijd kondigden verschillende provincies versoepelingen aan. Zo liet premier Scott Moe van de provincie Saskatchewan dinsdag weten dat zowel de mondkapjesplicht als het vaccinatiepaspoort vanaf maandag komen te vervallen. De voordelen wegen niet meer op tegen de ontstane tweedeling onder de bevolking, aldus de premier.

In Alberta heeft premier Jason Kenney woensdag verklaard bijna alle maatregelen op te heffen. Het is de bedoeling dat in drie fases de maatregelen geleidelijk afgeschaald worden. Maar óf dit gebeurt, laat hij afhangen van de situatie in de ziekenhuizen. Voor de truckers die in Coutts de grensovergang met de VS blokkeren was het openlaten van deze achterdeur reden om door te gaan met hun protestactie. Ook in Quebec worden heel geleidelijk de maatregelen afgeschaald.

Blokkades grensovergangen

In Coutts, Alberta, wordt de grensovergang met VS al sinds 30 januari geblokkeerd. Hoewel er af en toe rijstroken worden geopend om commercieel vrachtverkeer toch doorgang te geven, neemt het protest in omvang toe. Afgelopen weekend reden er duizenden trucks in een langzaam rijdend konvooi door de grensregio, waarna er honderden achterbleven ter versterking van de reeds bestaande blokkade. Uit solidariteit met de truckers voegden zich maandag vele boeren bij het protest om met zwaar materieel de grensovergang verder te belemmeren. Om te verhinderen dat nog meer demonstranten zich verzamelen in Coutts, heeft de politie een blokkade opgeworpen in het nabijgelegen plaatsje Milk River, waar inmiddels ook een protestactie gaande is.

Kaart canada blckbx

Sinds afgelopen maandag blokkeren vrachtwagens de Ambassador Bridge tussen de Canadese grensplaats Windsor, Ontario, en de Amerikaanse stad Detroit. Dit is de drukste grensovergang van Noord-Amerika. Dagelijks steken hier meer dan 40.000 mensen de grens over en wordt er voor gemiddeld 323 miljoen dollar aan goederen vervoerd. De blokkade heeft dan ook grote economische gevolgen, met name de auto-industrie wordt hard geraakt. Autofabrieken aan beide kanten van de grens hebben reeds hun productie deels moeten stilleggen vanwege tekorten aan onderdelen.

De Amerikaanse regering riep Justin Trudeau afgelopen donderdag op om de blokkade van de Ambassador Bridge zo snel mogelijk te beëindigen. Doug Ford, de premier van Ontario, heeft er bij een rechtbank in zijn provincie succesvol op aangedrongen om GiveSendGo het door de truckers ingezamelde geld (momenteel bijna 9 miljoen dollar) te laten bevriezen. In tegenstelling tot GoFundMe, dat eerder wel boog voor de autoriteiten, heeft GiveSendGo laten weten hier geen gehoor aan te zullen geven, aangezien Canadese rechtbanken geen jurisdictie hebben over hoe een Amerikaans bedrijf omgaat met ingezamelde fondsen.

Woensdag hebben truckers en boeren de grensovergang met de VS in Emerson, Manitoba, geblokkeerd. Tientallen trucks, tractoren en ander zwaar materieel houden in beide richtingen het verkeer tegen; alleen voertuigen die vee en medicijnen vervoeren mogen passeren. Vanuit North Dakota in de VS zou een konvooi onderweg zijn voor een vergelijkbare protestactie aan de Amerikaanse kant van de grens.

Winnipeg

In Winnipeg, Manitoba, is al een week een manifestatie gaande. Vrijdag 4 februari kwam daar een konvooi aan dat tot op heden de doorgaande weg voor het provinciale regeringsgebouw bezet houdt. Diezelfde vond daar een opmerkelijk incident plaats. Een auto reed in op een groep mensen waarbij vier gewonden vielen, van wie één ernstig. Hoewel de bestuurder aantoonbaar extreemlinkse opvattingen heeft, gaat de politie vooralsnog uit van een ongeluk en niet van een aanslag. De autoriteiten verwachten dat de manifestatie komend weekend verder aanzwelt.

Nieuwe manifestaties

In de steden Quebec en Toronto verwacht men op korte termijn nieuwe manifestaties.

Ook in het buitenland vinden steeds meer vergelijkbare protestacties plaats. In Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is sinds afgelopen dinsdag een manifestatie gaande voor het parlementsgebouw. In de Australische hoofdstad Canberra wordt al dagenlang geprotesteerd en zaterdag 12 februari verwacht men daar een nieuw konvooi.

In Frankrijk zijn meerdere konvooien onderweg naar Parijs, om vervolgens verder te trekken richting Brussel. In Nederland staat een landelijke actie gepland voor zaterdag 12 februari, ook met als uiteindelijke bestemming Brussel. België heeft de betoging verboden en gaat onder meer grenscontroles uitvoeren om te voorkomen dat demonstranten de hoofdstad bereiken.

We blijven het volgen!

Geschreven door: Roy Bernabela

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

En dan hoor je de EU roepen dat Oekraine het recht heeft om zelf uit te maken waar het bij wil horen. Maar het recht om een spuit te weigeren (waarvan je niet mag weten wat er in zit) dat mag dan weer niet. EU betekent de weg naar oorlog/armoede/honger en veel ellende. Heeel heeel veel ellende. Je hoort ze niet he deze megalomane lui in de top van de EU. Stilzwijgend hopen ze dat Trudeau de zwakzinnige en de muze van Rutte het gaat ¨winnen¨ van de vredelievende mensen, die gesteld zijn op hun vrijjheid en niet de slaaf willen worden van een stel kakkerlakken.

Requin

Deze keer een link:
https://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Arno_van_Kessel.html

Deze informatie is terug te vinden op het YouTube-kanaal van De Ommekeer

COMMENTAAR
Deze video toont onthusende informatie over wat er werkelijk aan de hand is, en dat we door onze overheid compleet worden misleid. Ook alle Eerste en Tweede Kamerleden, behalve die van FvD, zijn corrupt. Covid-19 is geen ziekte maar een project: Certificate of Vaccination ID. Zoals we al meermalen hebben aangegeven in artikelen spelen de VN, de WHO, the Rockefeller Foundation, het World Economic Forum (Klaus Schwab), het Vaticaan, de Wereldbank, the Bill & Melinda Gates Foundation enz... hierin de hoofdrol. Agenda 21 / 2030 wordt uitgerold en alle regeringen hebben zich er aan gecommitteerd. Welke kartelpartijen er in Nederland regeren is niet van belang. In deze video worden de duivelse plannen ontvouwd, waarbij wederom van toepassing is dat de kinderen dezer wereld voorzichtiger zijn dan de kinderen des lichts in hun geslacht (Lukas 16:8). Nergens binnen de kerken, de 'christelijke' partijen, de 'christelijke' media (RD, ND) wordt je hierover geīnformeerd. Er heerst een geest van een diepe doodslaap. Ze gaan gewoon allemaal mee in het narratief van de overheid. Ze weten de geesten niet meer te beproeven of ze uit God zijn.

M.G. van der Hoeven

2 augustus 2021
agenda 2030 opgesteld door Klaus Schwab.
~

Cookies op deze website