Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 13 april 2022

Sportprogramma durft link te leggen tussen hartproblemen en vaccinaties

Redactie Blckbx
2022 04 13 sportprogramma link
1:30

Het populaire Australische sportprogramma de Sunday Footy Show heeft deze week voor ophef gezorgd. De presentator en panelleden durfden op televisie te stellen dat coronavaccins de oorzaak zijn van de vele hartproblemen en gevallen van gezichtsverlamming bij sporters.

Aanleiding voor de stellingname was het uitvallen van speler Ollie Wines tijdens de Australian Football wedstrijd van donderdagavond van Port Adelaide tegen Melbourne. Wines kreeg halverwege de wedstrijd last van misselijkheid en hartproblemen waarvoor hij zelfs moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Journalist Damian Barrett gaf tijdens de Footy Show aan dat nog niet bekend was wanneer hij weer zou kunnen spelen.

Daarop vroeg presentator Nathan Brown aan Barrett: “Gebeuren er momenteel veel van dit soort dingen in de sportwereld, Damo? Zijn er veel sporters die met dit soort problemen kampen?”

“Heb je het over de boosterprikken en het krijgen van corona?” vroeg Barrett toen. “Ik heb het over de boosterprikken,” zei Brown. “Er wordt over gesproken,” antwoordde Barrett. “Ik heb daarover in dit stadium nog geen officieel standpunt kunnen krijgen van iemand die aan Ollie Wines verbonden is.” Barrett voegde eraan toe dat er veel mensen zijn die suggereren dat de problemen worden veroorzaakt door de prik.

Vervolgens stelde presentator Tony Jones een vraag aan tafelgast en voormalig footballer Matthew Lloyd, waarbij pas is vast komen te staan dat hij lijdt aan tijdelijke gezichtsverlamming – Bell's palsy – een bekende bijwerking van coronavaccins. “Het zijn niet alleen hartproblemen, jij hebt nu Bell’s palsy, dat gaat ook rond,” zei Jones tegen Lloyd. Lloyd reageerde bevestigend: “Hartproblemen en Bell’s palsy zijn sinds de boosters door het dak gegaan.”

Jones: “We hadden [sportjournalist] Michelangelo Rucci op vrijdagavond en hij zei dat er een afdeling vol is met mensen met soortgelijke symptomen als Ollie Wines – misselijkheid, hartproblemen – dus er moet iets meer aan de hand zijn.”

Brown besloot met te zeggen dat de panelleden geen deskundigen zijn, maar riep op tot verder onderzoek naar de verbanden tussen coronavaccins en hartkwalen en Bell's palsy. “We zijn geen anti-vaxxers, we hebben allemaal ons best gedaan en boosters toegediend en zo, maar hier moet onderzoek naar worden gedaan, niet alleen in de sport, maar ook in de gemeenschap", zei hij.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
annikagj_

Het wordt tijd dat de MSM in Nederland deze link ook gaat leggen....

Cookies op deze website