Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 01 april 2022

Vijftien proftennissers vallen uit tijdens Miami Open

Redactie Blckbx
2022 04 01 Tennissers Miami Open
5:30

De tenniswereld is deze week opgeschrikt door het uitvallen van maar liefst vijftien spelers tijdens de Miami Open. Favoriet bij de mannen Daniil Medvedev viel niet uit, maar wijt zijn verrassende nederlaag in de kwartfinale aan ademhalingsproblemen. Onlangs moesten 95 van de 154 wielrenners wegens uitputting en ziekte opgeven bij het wielerevenement Parijs-Nice. Wat is er toch met atleten aan de hand?

De kwartfinale in Miami bij de mannen had op papier een gemakkelijke prooi moeten zijn voor de nummer twee van de wereld Daniil Medvedev. De Rus verloor echter verrassend van de nummer tien op de wereldranglijst, de Pool Hubert Hurkacz. "De hele wedstrijd voelde ik me niet op mijn best," klaagde Medvedev. "Na de moeilijke punten had ik moeite om op adem te komen. Ik herstelde niet snel genoeg. Je moet gewoon vechten, maar in de tweede set voelde ik me vreemd”, aldus de tennisser, die bij een plaats in de halve finale weer de nummer één van de wereld had kunnen worden. “Ik voel me niet vaak zo, maar het gebeurt soms als het warm is. Misschien was het de hitte maar ik voelde me duizelig en moe en er was een game waarin ik niet meer kon serveren. In de kleedkamer had ik kramp en voelde ik me 'als een vis op het droge'.”

Twee favorieten op één dag

Woensdag trokken twee favorieten, Paula Badosa en Jannik Sinner, zich kort na elkaar terug uit hun kwartfinales van de Miami Open. Badosa, die binnenkort de derde plaats op de wereldranglijst inneemt, moest in tranen de kwartfinale verlaten nadat ze zich niet goed voelde tegen de Amerikaanse Jessica Pegula. "Worstel met ziekte sinds de laatste wedstrijd," schreef Badosa op Twitter. "Heb alles geprobeerd om te herstellen maar was niet genoeg. Ik neem een aantal dagen om goed te herstellen en me voor te bereiden op het gravelseizoen."

Bij de mannen moest dezelfde dag het Italiaanse talent Jannik Sinner opgeven tegen de nummer 103 van de wereld Francisco Cerundolo, officieel vanwege pijn aan zijn voet door blaren. Tegenstander Cerundolo liet achteraf weten dit 'vreemd' te vinden. "Ik wist van niets," zei Cerundolo in een reactie. "Toen ik aan het serveren was op 3-1, 30-0, zag ik hem ineens bukken. Het was echt vreemd. Ik zag niets verkeerds en ik hoop dat hij OK is, hij is een geweldige speler."

In totaal hebben vijftien spelers zich moeten terugtrekken tijdens de Miami Open, een ongekend hoog aantal. Novak Djokovic mocht overigens niet meedoen aan het toernooi. De toptennisser weigert zich te laten vaccineren en kreeg daarom geen inreisvisum voor de Verenigde Staten.

Tekst gaat verder onder de tweet

Prikkende naald

Net als Medvedev klaagde ook Rafael Nadal onlangs dat hij grote moeite heeft met ademhalen tijdens het spel. Nadal onthulde dat hij last had van ademhalingsproblemen tijdens de finale van Indian Wells in Californië. De Spanjaard leed een 6-3 7-6 (7-5) nederlaag tegen Taylor Fritz. Nadal, die in januari de meest succesvolle mannelijke tennisspeler in de geschiedenis van de sport werd toen hij de Australian Open won, verliet de baan voor behandeling nadat hij in de eerste set met 4-0 achterstond. De 35-jarige gaf na de wedstrijd toe dat hij moeite had met ademhalen. "Het is moeilijk voor me om te ademen. Als ik probeer te ademen, is het pijnlijk en erg ongemakkelijk", zei Nadal. "Als ik ademhaal, als ik beweeg, voelt het de hele tijd alsof ik met een naald geprikt wordt vanbinnen. Ik word een beetje duizelig omdat het pijnlijk is”, klaagde Nadal. “Het is een soort pijn die me erg beperkt. Het gaat niet alleen om pijn, ik voel me niet zo goed omdat het mijn ademhaling beïnvloedt.

Slachting bij Parijs-Nice

Niet alleen bij het tennis, ook bij het wielrennen kampen atleten met hun gezondheid en conditie. Parijs-Nice vormt altijd de opening van het wielerseizoen in het voorjaar. Dit jaar werd het wielerevenement ontsiert door een recordaantal uitvallers. Volgens RMC Sport haalden slechts 59 van de 154 deelnemers de finish. Op een bepaald moment vielen de renners letterlijk met bosjes tegelijk uit en lagen her en der uitgeput langs de weg. Als reden wordt gegeven dat het parcours dit jaar te zwaar zou zijn geweest en dat de weersomstandigheden ongunstig waren. Bovendien moest 30 procent van de beroepsrenners opgeven wegens griepverschijnselen. Corona was in ieder geval niet de boosdoener. Geen enkele renner was positief getest.

Fatale hartaanvallen

Het wielrennen werd dit jaar ook al opgeschrikt door een aantal fatale hartaanvallen bij renners. Zo overleed op 14 maart de kerngezonde profrenner Cédric Baekeland tijdens een stage met zijn ploeg op het Spaanse eiland Mallorca. Begin maart stierf de Schotse wielrenner John Paul aan een hartaanval.

Waardoor al deze gezondheidsproblemen bij professionele atleten worden veroorzaakt, is niet duidelijk. Er worden allerlei mogelijke oorzaken aangedragen, behalve één.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Val niet niet in de val... van selectieve waarneming, van het bijzondere toeval.
Cijfers: gevaccineerd, niet gevaccineerd en historische gegevens voor de 'neppandemie'.
Dat moet de basis zijn.

Toch waardering voor dit kanaal dat aan waarheidsvinding doet met meer respect dan ik als bietser en martiener niet kan opbrengen! Bisous!

Cookies op deze website