Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 07 juni 2022

Studie linkt coronavaccins aan ontstaan dodelijke hersenziekte

Redactie Blckbx
2022 06 07 dodelijke hersenziekte
4:30

Nieuw onderzoek uit Frankrijk bevestigt dat coronavaccins mogelijk hebben bijdragen aan het ontstaan van een nieuwe vorm van de dodelijke hersenziekte Creutzfeldt-Jakob. ‘De ontdekte variant is veel agressiever en sneller in het ziekteverloop’, waarschuwt ook dr. Peter McCullough.

Een recente Franse neurologische studie, waaraan tot zijn overlijden ook nobelprijswinnaar prof. Luc Montagnier meewerkte, onderzocht het ziekteverloop van 26 patiënten met Creutzfeldt-Jakob (CJD). Bij de patiënten was de zeldzame hersenziekte kort na hun coronavaccinatie vastgesteld. De 26 maakten deel uit van in totaal meer dan 50 mensen die vorig jaar kort na de eerste of tweede dosis van Pfizer, Moderna of AstraZeneca plotseling CJD bleken te hebben.

De ziekte is ongeneeslijk. Maar normaal gesproken duurt het heel lang, soms wel tientallen jaren, tot mensen eraan overlijden. Op het moment dat de studie werd gepubliceerd waren echter al 20 van de 26 patiënten overleden, gemiddeld slechts 4,76 maanden na de laatste injectie. De eerste symptomen van CJD deden zich gemiddeld 11,38 dagen na de injectie van het coronavaccin voor.

Nieuwe variant CJD

Volgens de onderzoekers wijst het agressieve en snelle doorlopen van de ziekte erop dat er hier mogelijk sprake is van een nieuwe variant van CJD. Zij hebben ook sterke aanwijzingen gevonden dat de nieuwe variant wordt veroorzaakt door de coronavaccins. Niet alleen het openbaren van de ziekte net na vaccinatie, maar vooral het feit dat de huidige vaccins gebaseerd zijn op de originele Wuhan-stam van het coronavirus, speelt daarbij een belangrijke rol.

Link met coronavaccins

CJD is een zeldzame ziekte die wordt veroorzaakt door een eiwit in de hersenen, prion genaamd. Prionen komen van nature in de hersenen voor en zijn gewoonlijk onschadelijk. Maar wanneer zij ziek worden of verkeerd worden ‘gevouwen’ zoals dat heet, beïnvloeden ze naburige prionen, zodat deze ook verkeerd worden gevouwen. Dit leidt tot aantasting van het hersenweefsel en uiteindelijk tot de dood. De ziekte is ongeneeslijk, want als één prion eenmaal geïnfecteerd is, zal het zich naar andere prionen blijven verspreiden. Er is geen behandeling die de voortgang kan stoppen.

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat het priongebied in het spike-eiwit in staat is tot interactie met menselijke cellen. De huidige omikron-variant heeft echter geen priongebied in zijn spike-eiwit. De originele, maar nu verdwenen, Wuhan-variant van het coronavirus had wél een priongebied in zijn spike-eiwit.

De huidige mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna en het adenovirus-vaccin van AstraZeneca zijn nog altijd gebaseerd op de oorspronkelijke Wuhan-variant. Toen de genetische informatie van het spike-eiwit van de Wuhan-variant in een vaccin werd verwerkt, als onderdeel van de mRNA- en adenovirus-vaccins, werd ook het priongebied verwerkt.

mRNA in menselijk genoom

Hoewel gezondheidsorganisaties beweren dat het genetisch materiaal van vaccins niet in het menselijk DNA wordt opgenomen, is uit mRNA-onderzoek op menselijke cellen in het laboratorium gebleken dat mRNA in DNA kan worden veranderd en vervolgens in het menselijk genoom kan worden opgenomen.

Helaas is het biologische proces waarbij mRNA-informatie in eiwitten wordt omgezet niet perfect en is het gevoelig voor fouten. Dit kan leiden tot het ‘verkeerd vouwen’ van eiwitten. In een Amerikaans onderzoek is gespeculeerd dat een verkeerd gevouwen spike-eiwit op zijn beurt een verkeerd gevouwen priongebied zou kunnen creëren dat in wisselwerking met gezonde prionen schade zou kunnen veroorzaken, wat tot CJD zou kunnen leiden.

Bevestiging van Turkse studie

De Franse studie staat niet op zichzelf. Eind vorig jaar werden de resultaten van een peer reviewed studie van Turkse wetenschappers gepubliceerd. Hierin werd ook de mogelijke link gelegd tussen de coronavaccinaties en het ontstaan van CJD. De onderzoekers, verbonden aan de medische faculteit van de Pamukkale Universiteit in Denizli, Turkije, ontkenden in de studie het belang van vaccineren niet. Wel constateerden zij dat ‘het optreden van acute neurologische symptomen na COVID-19-vaccinatie suggereerde dat er sprake zou kunnen zijn van een bijwerking gerelateerd aan het vaccin’.

Volgens de wetenschappers kan onderdrukking van de immuniteit na vaccinatie toeval zijn. Maar het kan ook zijn dat het daardoor het ontstaan van de prionziekte is veroorzaakt. Om de diagnose CJD in verband te kunnen brengen met het vaccin, moet het oorzakelijk verband tussen beide worden aangetoond, stelden de onderzoekers, die daarom verdere studies op dit gebied noodzakelijk achtten.

De resultaten van de Franse studie lijken helaas de voorzichtige bevindingen van het Turkse onderzoek te bevestigen, en tonen aan dat er mogelijk een link is tussen coronavaccinaties en het ontstaan van een nieuwe agressievere variant van CJD.

Alle patiënten overleden

De hoofdauteur van de Franse studie, dr. Jean-Claude Perez, heeft The Epoch Times op 6 juni via een e-mail laten weten dat inmiddels alle 26 patiënten zijn overleden.

Dr. Peter McCullough reageerde maandag op Twitter op het onderzoek:

Gekkekoeienziekte

In extreem uitzonderlijke gevallen wordt de diagnose CJD gesteld op grond van erfelijkheid. De meerderheid van de mensen met CJD, en dat is ook maar een hele kleine groep, heeft echter wat men noemt sporadische CJD; zij raken zonder aanwijsbare reden geïnfecteerd. Sporadische CJD komt weliswaar willekeurig voor, maar is in verband gebracht met de consumptie van rundvlees dat besmet is met zieke prionen. In Europa staat deze vorm van CJD bekend als gekkekoeienziekte.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JW-bb

Dit is het mogelijke gevaar van een versnelde uitrol van een "vaccin", waarbij lange termijn bijwerkingen e.d. niet in kaart gebracht kunnen worden.
Haastige spoed is zelden goed!

Cookies op deze website