Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 februari 2023

Thaise autoriteiten ontkennen contract met Pfizer te willen ontbinden

Redactie Blckbx
2023 02 09 thaise prinses pfizer
3:30

Het Thaise gezondheidsministerie ontkent van plan te zijn om het contract met Pfizer te ontbinden en zegt dat de hartproblemen van prinses Bajrakitiyabha niet door de booster komen. Prof. Sucharit Bhakdi blijft erbij dat de koninklijke familie serieus kijkt naar het vaccin als oorzaak.

Op 14 december 2022 werd de 44-jarige Thaise prinses Bajrakitiyabha plotseling getroffen door een hartstilstand tijdens het uitlaten van haar honden. Omdat haar hersenen lang geen zuurstof kregen, raakte zij in coma, waarin ze nu nog steeds ligt. De prinses – het oudste kind van de huidige koning Rama X en favoriet voor de troonopvolging – was voorheen gezond en had geen bekende medische aandoeningen. Medische autoriteiten en wetenschappers van de universiteit van Bangkok lieten in december direct weten dat de hartstilstand hoogstwaarschijnlijk was veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Interview Bhakdi

De in Duitsland woonachtige Thaise prof. dr. Sucharit Bhakdi twijfelde direct aan die lezing. Vorige week maakte de microbioloog en voormalig hoogleraar aan de universiteit van Mainz tijdens een interview bekend via een professor van de universiteit van Bangkok in contact te zijn gebracht met adviseurs van de koninklijke familie. Samen zouden ze de medische autoriteiten en het koningshuis ervan hebben weten te overtuigen dat de medische conditie van de prinses hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van de mRNA-booster, die zij 23 dagen voor haar hartstilstand had ontvangen.

Bhakdi gaf tijdens het interview aan in januari ook een persoonlijke ontmoeting te hebben gehad met de hoogste medische autoriteiten in Thailand, om bewijsmateriaal te presenteren. “Hiermee kon ik de autoriteiten ervan overtuigen dat de contracten tussen Pfizer/BioNTech en de regering van Thailand op het moment van afsluiten gebaseerd waren op fraude. Onder andere omdat er toen door Pfizer/BioNTech geen veiligheidsstudies waren uitgevoerd met het mRNA-product,” zei hij.

De autoriteiten zouden daarop tegenover Bhakdi hebben verklaard op basis van het bewijs gerechtelijke stappen tegen Pfizer te gaan ondernemen. “We zullen het eerste land ter wereld zijn dat dit contract ongeldig verklaart,” werd hem verteld.

Factcheck AP

Woensdag werd er door persbureau Associated Press (AP) een factcheck naar buiten gebracht waarin wordt ontkend dat Thailand het contract met Pfizer wil opzeggen.

Volgens het persbureau zou het ministerie van Ziektebestrijding van Thailand de bewering van Bhakdi ontkennen, dat de regering het contract met Pfizer wil ontbinden. ‘Nepnieuws niet delen!’ zou het ministerie in het Thais in een Facebook-post van 3 februari hebben geschreven over het betreffende interview met Bhakdi.

Daarnaast citeert AP een anonieme ambtenaar van het Nationale Vaccin Instituut van het land. Die zou afgelopen dinsdag hebben gezegd dat er geen plannen zijn om het contract van Thailand met Pfizer te wijzigen. De ambtenaar zei dat het vaccin nog steeds wordt aanbevolen voor het grote publiek. “Er zijn geen orders om het gebruik ervan te stoppen of te vertragen of het gebruik ervan te heroverwegen. We gaan nog steeds door en gebruiken het."

Ook Pfizer zou volgens AP hebben gereageerd en zei in een verklaring dat het Thaise ministerie voor Ziektebestrijding de mRNA-prik blijft aanbevelen ‘voor alle toegestane leeftijden en indicaties’.

De toestand van prinses Bajrakitiyabha wordt toegeschreven aan een ‘onregelmatige hartslag veroorzaakt door een mycoplasma-infectie’, en ‘medische deskundigen’ bevestigden dat de infectie geen bijwerking is van COVID-vaccins, schrijft AP.

Ze leken overtuigd

In een e-mail zou Bhakdi maandag hebben erkend dat sommige beweringen die online circuleren ‘overdreven’ zijn. Hij houdt echter vol dat zijn zorgen door de autoriteiten in Thailand serieus in overweging worden genomen. "Ik heb gesproken met hooggeplaatste adviseurs van de regering en de koninklijke familie en heb daarbij uitgelegd waarom Thailand het koopcontract met Pfizer zou kunnen en moeten annuleren. Niet meer en niet minder," aldus Bhakdi. "En ze leken overtuigd. Door interne tegenbewegingen is er niets gebeurd. We hernieuwen echter onze inspanningen en met geluk is er over ongeveer twee weken iets te melden."

Woordvoerders van de Thaise koninklijke familie reageerden deze week niet op verzoeken om commentaar over de toestand van de 44-jarige prinses en de beweringen van Bhakdi.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Factcheck??? Dan weten we het juiste antwoord ;-)

Natuurlijke-immuniteit

-gezien de huidige lage Infection Mortality Rate van Corona,
-gezien de nog onbekende gevolgen op de lange termijn van de prikken,
-gezien de varkensgriep vaccinatie die al na enkele te betreuren dodelijke slachtoffers werd stopgezet,
-gezien de onderzoeken uit het buitenland en het aantal te betreuren vaccinatiedoden:
Stoppen anders blijven we graven met schoppen.

Cookies op deze website