Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 20 april 2022

Vaccin werkt niet bij mensen met afweerstoornis, wist CEO AstraZeneca al in 2020

Redactie Blckbx
2022 04 20 Veritas Astra Zeneca2 Cropped
02:50

In een gelekte opname uit 2020 zegt de AstraZeneca-CEO dat ‘miljoenen mensen met een afweerstoornis niet gevaccineerd kunnen worden’. En dat behandeling met monoklonale antilichamen wél effectief is. De WHO adviseert iets anders.

Project Veritas publiceerde dinsdag een video die afkomstig is van een klokkenluider binnen AstraZeneca, een groot farmaceutisch bedrijf dat coronavaccins maakt. In de opname uit december 2020 horen we CEO Pascal Soriot tijdens een bedrijfsbreed overleg uitlatingen doen die haaks staan op de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en overheidsorganen.

Vaccin werkt niet bij afweerstoornis

“Als je een immuunziekte hebt – zoals lupus, multiple sclerose, of een andere immuunziekte – kun je niet worden gevaccineerd. Dus er zijn miljoenen mensen in de wereld die een bescherming nodig hebben die niet van een vaccin kan komen,” horen we Soriot zeggen.

De WHO beveelt mensen met een afweerstoornis juist méér AstraZeneca-injecties aan, bovenop het startpakket van twee prikken: “De Strategic Advisory Group of Experts (SAGE) beveelt aan dat mensen met een ernstige afweerstoornis een extra dosis van het vaccin wordt aangeboden. Dit komt omdat deze groep minder goed reageert op vaccinatie na een standaard vaccinatiereeks en een groter risico loopt op ernstige COVID-19-ziekte.”

In Nederland is men in oktober 2021 gestopt met het inspuiten van het AstraZeneca-vaccin. Het RIVM beveelt mensen met een afweerstoornis wel aan om extra injecties te nemen van de andere vaccins: “Bij sommige mensen met een (ernstige) afweerstoornis werken vaccinaties minder goed. Daarom hebben deze mensen meer vaccinaties nodig dan andere mensen.”

Monoklonale antilichamen effectief

Soriot was daarentegen wel enthousiast over monoklonale antilichamen: “Het langere antilichaam heeft een enorm potentieel. Het is vrij uniek omdat dit de enige combinatie is die mogelijk langer dan zes maanden – tot mogelijk twaalf maanden – effectief is en mensen voor een lange periode beschermt.”

Van behandelingen met monoklonale antilichamen was vrij snel bekend dat ze effectief waren in de behandeling van covid. Sommige staten in de VS gingen snel over tot het gebruik ervan, maar de Amerikaanse overheid raadde dit sterk af ten gunste van de ‘veilige en effectieve’ vaccins. In januari van dit jaar trok de Food and Drug Administration de goedkeuring in van twee behandelingen met monoklonale antilichamen.

Project Veritas

Project Veritas is een non-profit journalistiek platform dat met undercover verslaggeving corruptie, oneerlijkheid en wangedrag aan het licht brengt. Eerder onthulde het bijvoorbeeld dat de verslaggeving van de reguliere media over de ‘bestorming’ van het Amerikaanse Capitool door ‘woeste Trump-aanhangers’ zwaar overdreven was.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
BlackTulip

Bedankt voor het bevestigen van mijn vermoedens; ik ben blij dat ik niet toegegeven heb.
Mijn neuroloog vroeg in begin 2021 of ik het al gehad had, waarop ik antwoorde:"Nee, het is niet getest op mensen met mijn ziekte". En dat werd toen bevestigd door de neuroloog.

Cookies op deze website