Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 21 oktober 2022

Veiligheid en werkzaamheid vaccin nog steeds 'onbekend' in Pfizer-contracten

Redactie Blckbx
2022 10 21 voor pfizer contract slovenie
2:40

In pas openbaar gemaakte contracten met de regering van Slovenië zegt Pfizer tien maanden na de uitrol nog steeds dat er onbekende bijwerkingen kunnen optreden en dat de werking en lange termijneffecten van het vaccin niet bekend zijn. De koper is verantwoordelijk voor schadeclaims.

In antwoord op een Wob-verzoek maakte de Sloveense regering vier verschillende contracten met Pfizer openbaar, gedateerd 10 december 2020, 4 maart 2021, 7 april 2021 en 28 september 2021, aldus professor Norman Fenton op zijn website.

De documenten tonen het aantal bestelde doses per maand, zonder de prijs. In alle vier de contracten, ook de laatste van 28 september 2021, is de volgende verklaring opgenomen (te lezen op pagina 17/25 van het gescande document).

"De ... Staat erkent verder dat de langetermijneffecten en de werkzaamheid van het vaccin momenteel niet bekend zijn en dat er bijwerkingen kunnen optreden van het vaccin, die nu nog niet bekend zijn."

"Hoewel dat misschien een redelijke verklaring was om op te nemen in het contract van december 2020, is het merkwaardig dat er eind september 2021 helemaal geen update was toegevoegd, gezien alle beschikbare gegevens over honderden miljoenen doses die tegen die tijd waren toegediend," zegt Fenton.

Elk land dezelfde voorwaarden

Het contract bevestigt de getuigenis van Carlos Murillo, Pfizer-CEO van Latijns-Amerika, in 2021 tegenover de parlementaire COVID-19-onderzoekscommissie van de Braziliaanse Federale Senaat. Murillo verklaarde toen onder ede dat Pfizer voor elk land dezelfde leveringsvoorwaarden heeft gesteld in het leveringscontract.

In juli 2021 lekten al de geheime contracten uit die Albanië en Brazilië eerder met Pfizer hadden gesloten. Ook daarin stond dat de koper van Pfizer moest erkennen dat de langetermijneffecten van het vaccin ‘onbekend' zijn en dat er onbekende bijwerkingen kunnen optreden.

Overheden wereldwijd blijken met zeer onvoordelige voorwaarden akkoord te zijn gegaan. Zo liet Pfizer in de contracten vastleggen dat de afnemer van de ‘vaccins’, dat wil zeggen de staat, de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid op zich neemt voor bijwerkingen. De koper betaalt schadeclaims als gevolg van bijwerkingen.

Een clausule onder artikel 2.1, die zowel Albanië als Brazilië hebben geaccepteerd, stelt dat ook als er goedkopere en effectievere medicijnen tegen COVID-19 op de markt komen of al blijken te zijn, zoals bijvoorbeeld ivermectine, dit geen reden mag vormen om het contract met Pfizer te beëindigen.

Geheimhoudingsplicht

De Nederlandse staat heeft, net als de meeste andere landen, de contracten met Pfizer tot op heden nog niet openbaar gemaakt ‘omdat met Pfizer een geheimhoudingsplicht is overeengekomen.’

Pfizer maakte donderdag bekend dat het de prijs per flesje mRNA-serum in de VS gaat verhogen naar 110-130 dollar. De Amerikaanse overheid betaalde tot nu toe 30 dollar per dosis.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Ongelofelijk, echter in dezer tijden geloofwaardig (krom) goed = fout en fout = goed.

Legaal stopt niemand ze zolang de poppetjes nog blijven staan waar ze staan, nobody can legally touch them... legally, gelukkig blijft dat andere altijd open staan, go get those basterds.

bokkuh

Jane Bürgermeister (27 juli 2009)
WHO bereidt in het geheim gedwongen vaccinaties VS en Europa voor
https://www.wanttoknow.nl/overige/who-bereidt-in-het-geheim-gedwongen-vaccinaties-vs-en-europa-voor/

Cookies op deze website