Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 maart 2022

Ziekenfondsbaas ontslagen na melden explosie vaccinslachtoffers

Redactie Blckbx
2022 03 02 Deutsche BKK
3:15

De topman van een groot Duits bedrijfsziekenfonds is dinsdag ontslagen, omdat hij vorige week de noodklok luidde over de enorme toename aan vaccinatieslachtoffers die hij constateerde. Het aantal bijwerkingen van coronavaccins ligt maar liefst tien keer hoger dan officieel wordt gemeld, zo bleek uit zijn analyse van miljoenen verzekeringsgegevens van de Duitse BKK bedrijfsziekenfondsen.

Het ontslag komt net op tijd om te voorkomen dat Schöfbeck deze week deelneemt aan een overleg met Duitse regelgevers op het gebied van vaccinatie. Vertegenwoordigers van gezondheidsautoriteit het Paul Ehrlich Instituut (PEI) hadden toegezegd met Schöfbeck en andere BKK-bestuurders in gesprek te gaan over zijn alarmerende bevindingen. Ook de president van PEI, Klaus Cichtek, zou bij het overleg aanwezig zijn. De bijeenkomst gaat nu door, maar zonder Schöfbeck. Op de website van BKK ProVita, het bedrijfsziekenfonds waarover Schöfbeck 21 jaar de scepter zwaaide, staat momenteel alleen dat er een nieuwe voorzitter komt.

Het gerucht dat Schöfbeck zou worden ontslagen was sinds vorige week hardnekkig. Het BKK-bestuurslid had voor discussie en ook harde kritiek gezorgd met zijn uitspraken dat er in Duitsland sprake was van een aanzienlijke 'onderrapportage van bijwerkingen'.


Alarmbellen

Schöfbeck zei vorige week dat bij BKK ProVita de alarmbellen gingen rinkelen toen het casemanagement van de zorgverzekeraar steeds vaker op diagnoses stuitte die wezen op bijwerkingen van vaccinatie. Daarom werd in de gemeenschappelijke datapool van alle BKK ziekenfondsen gezocht naar de diagnosecodes T88.0 (Infectie na vaccinatie/sepsis na vaccinatie), T88.1 (Andere complicaties na vaccinatie, huiduitslag na vaccinatie), Y59.9 (Complicaties als gevolg van vaccins of biologisch actieve stoffen) en U12.9 (Bijwerkingen van het gebruik van coronavaccins).

Drie miljoen doktersbezoeken

Het onderzoek wees uit dat vanaf het begin van het jaar 2021 tot halverwege het derde kwartaal 216.695 BKK-verzekerden waren behandeld voor bijwerkingen van vaccins. Dit aantal is exclusief 7.665 gevallen van complicaties als gevolg van andere vaccins. Ook patiënten die meer dan één behandeling ondergingen, waren niet in de statistieken opgenomen. Ter vergelijking: tot 31 december 2021 registreerde het Paul Ehrlich Instituut slechts 244.576 meldingen van bijwerkingen als gevolg van coronavaccins, op basis van 61,4 miljoen gevaccineerde mensen. "Uit onze analyse blijkt dat we hier te maken hebben met een duidelijke onderrapportage", zegt Schöfbeck. Hij wijst erop dat de gegevens die hij en zijn team hebben geëvalueerd slechts betrekking hebben op 10,9 miljoen verzekerden en op een periode van slechts zeven en een halve maand; de vaccinatiecampagne loopt in Duitsland al veertien maanden. Schöfbeck: “Indien je de cijfers extrapoleert naar de hele bevolking dan hebben maar liefst drie miljoen Duitsers als gevolg van vaccinatie een arts moeten bezoeken.”

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Rudi

https://de.rt.com/inland/133418-haelt-bkk-provita-daten-zurueck/

Cookies op deze website