Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 18 juli 2022

Ziekenhuisofficials drijven spot met 'experts' die angst zaaien voor nieuwe coronagolf

Redactie Blckbx
2022 07 18 ziekenhuisofficials
3:20

Ziekenhuisofficials in California maakten tijdens een persconferentie gehakt van de roep om maatregelen en het angst zaaien door politici en ‘experts’. 'Nieuwe maatregelen zijn nergens voor nodig. De situatie is al maandenlang hetzelfde. Er ligt helemaal níemand door COVID op de intensive care.’

Tijdens een persconferentie waar de ergernis en het sarcasme vanaf droop, gooiden twee officials van één van de grootste ziekenhuissystemen in Zuid-Californië een emmer koud water over de inspanningen van de media en de overheid om het publiek angst aan te jagen voor een nieuwe coronagolf om zo het herinvoeren van maatregelen te rechtvaardigen.

Roep om maatregelen zwelt aan

Sinds het noodcomité van de WHO vorige week vrijdag besloot dat COVID-19 een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang blijft, zwelt internationaal de roep aan om snel weer maatregelen in te voeren.

Zo ook in California, waar directeur gezondheid van Los Angeles County, Barbara Ferrer, waarschuwde dat het besmettingsniveau in de provincie met tien miljoen inwoners was opgeschaald naar ‘hoog’. “Als er binnen twee weken geen verandering komt in die status dan moeten autoriteiten helaas weer een maskerplicht binnenshuis opleggen,” aldus Ferrer.

'De feiten worden verdraaid'

Twee officials van het Los Angeles County and University of Southern California Medical Center (LAC/USC) konden het verdraaien van de feiten door politici en experts niet meer aanzien en hielden daarom een opzienbarende persconferentie. Hierin haalden ze fel uit naar de autoriteiten die de angst voor corona nieuw leven in proberen te blazen.

Volgens Brad Spellberg, chief medical officer en epidemioloog Paul Holtom van LAC/USC, is er namelijk absoluut geen enkele reden tot paniek.

Een zichtbaar geërgerde Spellberg over de huidige COVID-situatie: "Het is gewoon hetzelfde. Het is niet veranderd. Het is hetzelfde gebleven. Al twee maanden hetzelfde."

Hij staafde zijn karakterisering met grafieken van de gevallen in de provincie en de eigen COVID-opnamegegevens van het ziekenhuis.

"De aantallen COVID-positieve tests bij LAC/USC zijn blijven stijgen, maar dit is niet omdat we een ton mensen met symptomatische ziekte opgenomen zien worden. We zien veel mensen met milde ziekte die naar huis gaan en niet worden opgenomen,” verklaarde Spellberg.

“Degenen die worden opgenomen, worden in 90 procent van de gevallen niet opgenomen vanwege COVID. Slechts 10 procent van onze COVID-positieve opnames worden opgenomen vanwege COVID. Vrijwel geen van hen gaat naar de intensive care, en als ze wel naar de intensive care gaan, is dat niet voor longontsteking. Ze worden niet geïntubeerd."

Wat betreft ernstige COVID-gevallen op de intensive care, zei Spellberg: "We hebben er sinds februari géén meer gezien. Het is maanden geleden." Hij zei dat de huidige COVID-patiënten op de intensive care meer worden geassocieerd met aandoeningen zoals elektrolytafwijkingen of auto-immuunaanvallen van de zenuwen, die al dan niet door COVID worden veroorzaakt.

"Het is gewoon niet dezelfde pandemie die het was, ondanks de mediahype die het tegendeel beweert – ik bedoel – een heleboel mensen hebben een zware verkoudheid is wat we zien," concludeerde Spellberg.

Tekst gaat verder onder de tweet

'Níemand in het ziekenhuis'

Epidemioloog Paul Holtom viel Spellberg op sarcastische wijze bij: "Misschien kunnen we ons wenden tot de media, die proberen die zeepbel te doen barsten door te praten over een nieuwe variant die werd beschreven in India en het land en nu de Verenigde Staten 'overspoelt'."

Holtom vervolgde: "Als de ervaring van ons ziekenhuis een afspiegeling is van het hele land, en ik denk dat dat zo is, zien we niemand met een ernstige COVID-ziekte. Vanaf vanmorgen hebben we niemand in het ziekenhuis met een longziekte als gevolg van COVID. Niemand in het ziekenhuis – NOBODY. Niemand die ernstig ziek was van COVID-19, zoals we in het verleden zagen. Dus ik denk dat het moeilijk is om een beetje meer opgewonden te raken."

De epidemioloog merkte op dat Los Angeles County binnenkort opnieuw een verplichting zou kunnen instellen voor het dragen van maskers binnenshuis ‘gebaseerd op cijfers.’ "Vanuit het oogpunt van ziekenhuisopname door COVID is er zeker geen reden om nu bezorgd te zijn.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Prachtig, goed om te horen dat ziekenhuis officials eindelijk een reëel geluid geven.

Requin

Hugo de Jonge het vleesgeworden bewijs voor een
totaal corrupte totalitaire staat en bij OCCAM wordt
vanuit sociologisch perspectief een gewelddadig
einde van deze aartscrimineel niet uitgesloten!
Persoonlijk betrokken staat nu toch wel vast.

Cookies op deze website