Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 juli 2022

Oproep WHO aan landen om snel weer maatregelen in te voeren vindt gretig gehoor

Redactie Blckbx
2022 07 14 tedros pandemie niet voorbij
3:30

Volgens WHO-chef Tedros is COVID ‘niet in de buurt van over’ en moeten regeringen snel weer maatregelen nemen, zoals maskers, massabewaking, afstand houden en natuurlijk nieuwe vaccinatierondes. Alsof het afgesproken werk was, kwamen leiders in veel landen vrijwel gelijk met dezelfde boodschap.

Sinds het noodcomité van de WHO afgelopen vrijdag besloot dat COVID-19 een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang blijft, zwelt internationaal de roep aan om snel weer maatregelen in te voeren.

WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus trapte af:

"Ik maak me zorgen over het feit dat het aantal gevallen van COVID-19 blijft stijgen, waardoor de druk op de gezondheidsstelsels en de gezondheidswerkers verder toeneemt. Ik ben ook bezorgd over de stijgende trend van het aantal sterfgevallen," aldus Tedros dinsdag.

Tedros beveelt aan dat landen snel terugkeren naar de tijd van maskers, verplichte COVID-tests en massabewaking, maatregelen die volgens critici niks doen om de verspreiding van wat voor virus dan ook een halt toe te roepen en alleen bedoeld zijn om de angst voor het virus zichtbaar en levend te houden.

"Nu het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen toeneemt, moeten regeringen ook beproefde maatregelen nemen, zoals maskers, betere ventilatie en test- en behandelingsprotocollen,” maande Tedros, die ook het vaccin prees en regeringen adviseerde om opnieuw achter de ongevaccineerden aan te gaan. “The pandemic is nowhere near over,” aldus de WHO-chef.

Bijval Anthony Fauci

“We kunnen deze pandemie niet zomaar achter ons laten,” waarschuwde vanuit de Verenigde Staten vrijwel tegelijkertijd dr. Anthony Fauci, die ondanks zijn vier prikken onlangs toch weer zware ‘COVID’ opliep, waarvan hij erg ziek was. "Iedereen wil deze pandemie achter ons laten, en het gevoel en de hoop hebben dat het niet bestaat. Dat doet het wel," beweerde Fauci.

Directeur Rochelle Walensky, van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, drong er dinsdag bij oudere Amerikanen op aan om hun tweede COVID-boosterinjectie ‘meteen’ te halen.

Biden's minister van Volksgezondheid en Human Services Xavier Becerra vertelde maandag aan verslaggevers in het Witte Huis dat er een ‘grote kans is dat we deze herfst een heropleving van het virus zullen zien’. "Wat ik je wel kan vertellen is dat in de herfst en winter – uh, de meeste mensen die expert zijn op het gebied van pandemieën en deze virussen zullen je vertellen dat de kans groot is dat we een opleving van het virus zullen zien, of het nu de COVID-varianten zijn die we nu hebben of nieuwe varianten en we moeten er klaar voor zijn," zei Becerra.

Republikeinen zijn bang dat de Democraten het land in de herfst weer in lockdown zullen gooien, zodat er tijdens de belangrijke midterm-verkiezingen in november opnieuw volop per post gestemd kan worden. Stemmen per post is bij de presidentsverkiezingen in 2020 zeer fraudegevoelig gebleken.

Groot-Brittannië overweegt ook herinvoeren maatregelen

Ook in Groot-Brittannië werd onmiddellijk gereageerd op de oproep van Tedros en het besluit van de WHO om de mondiale noodsituatie rond COVID te handhaven. Lord Syed Kamall, een minister van Volksgezondheid, zei dat het land binnenkort de maatregelen weer in kan voeren, ‘nu het aantal ziekenhuisopnames op het punt staat het hoogste niveau van 18 maanden te bereiken’.

Testen en het verplicht dragen van een masker zouden volgens Kamall opnieuw kunnen worden ingevoerd om de National Health Service (NHS) te beschermen, aangezien de toename van het aantal ‘gevallen’ gevolgen begint te hebben voor het vermogen van de gezondheidsdienst om andere aandoeningen te behandelen.

Duitsland vaccinatieplicht?

Ook Duitsland had al aangegeven dat de maatregelen weer zullen terugkeren. In juni werd door regeringsleiders een anti-coronaplan opgesteld. Met een nieuwe ronde van mondmaskers, thuiswerken, testen en (verplichte) vaccinaties wil Duitsland komend najaar een voorspelde nieuwe golf van het verkoudheidsvirus te lijf gaan.

Goed nieuws voor coronacritici kwam dinsdag uit Frankrijk, waar een poging van de regering Macron om de coronapas opnieuw in te kunnen voeren averij opliep. De pass sanitaire werd door de voltallige oppositie in het parlement weggestemd. Alleen de Senaat kan de stemming nog overrulen.

Macron veroorzaakte in januari 2022 nog ophef toen hij in een interview met Le Parisien had gezegd dat hij de niet-gevaccineerden met de coronapas 'pissig' wilde maken door hun dagelijks leven te bemoeilijken.

Brandbrief 'bezorgde burgers en deskundigen'

In Nederland lijken politici zich minder zorgen te maken over de angstwekkende oproep van WHO-chef Tedros. Gezondheidsminister Ernst Kuipers geniet hoogstwaarschijnlijk volop van het zomerreces. Zijn laatste tweet is alweer een tijdje geleden.

Wel ontving Kuipers vorige week een brandbrief van 'betrokken burgers en deskundigen' die voor de terugkeer van coronamaatregelen pleiten.

Apenpokken

In België zijn gezondheidsautoriteiten met heel andere dingen bezig. Zo is viroloog Mark van Ranst, die er normaal gesproken als de kippen bij is om waarschuwingen over COVID wereldkundig te maken, nu vooral bezig met bangmakerij over ... apenpokken.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Bij de holocaust konden er velen terugblikken, in de toekomst zullen er dat er maar weinigen zijn als je niet aan het verzet deelneemt en moordenaars voor bent!

Denk ff na! Verlaat het pad van respect voor moordenaars!
Liever geen bloed aan de handen, maar wel schuldig door wegkijken?

GTRene

hebben ze weer slim aangepakt, eerst zeggen dat de eerste 2 prikken niks meer doen, dan mensen bijna zonder immuunsysteem dankzij die eerdere prikken... en dus sneller kans op een virusje/covscam en dat dan weer gebruiken voor de nwe prikronde met dezelfde rommel... die wat daar nog steeds alles geloven en trouw opvolgen, ja die zijn verloren, best jammer er zaten vast vele goede mensen tussen, die dankzij bedrog hun leven niet meer zeker zijn en al helemaal niet gezonder! triest en ze (op misschien een handje vol na) komen er mee weg! zal je zien.

Cookies op deze website