Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 30 september 2022

Zweden stopt met het prikken van kinderen tegen COVID

Redactie Blckbx
2022 09 30 zweden vaccin kids
2:30

Zweden gaat stoppen met het vaccineren van 12-17-jarigen, omdat het virus voor hen 'achteraf gezien toch niet zo gevaarlijk blijkt te zijn'. Met de toenemende berichtgeving in Zweedse media over ernstige bijwerkingen heeft het besluit officieel niets te maken.

“Over het geheel genomen zien wij dat de behoefte aan zorg als gevolg van COVID-19 tijdens de pandemie gering was onder kinderen en adolescenten, en ook is afgenomen sinds de omikron-virusvariant zich begon te verspreiden,” licht Sören Andersson van het Agentschap voor Volksgezondheid het opvallende besluit toe. “Voor gezonde kinderen en jongeren zal SARS-CoV-2 voortaan worden beschouwd als een gewoon ademhalingsvirus.”

Tot nu toe was de algemene aanbeveling in Zweden om gezonde kinderen van 12 tot en met 17 wél te vaccineren tegen corona. Vanaf 1 november zullen alleen kinderen in specifieke groepen, bijvoorbeeld met een verzwakt immuunsysteem, in uitzonderlijke gevallen nog vaccinaties tegen COVID-19 kunnen krijgen. Maar alleen als bijvoorbeeld een persoonlijke arts dit adviseert.

De afgelopen jaren zijn in Zweden weinig kinderen en adolescenten ernstig ziek geworden van COVID-19. Bovendien is de immuniteit in deze groep zeer hoog, zo geeft het Agentschap voor Volksgezondheid aan.

Bijwerkingen gaan mainstream

Net als in andere landen is er ook in Zweden steeds meer ophef over de (ernstige) bijwerkingen die de experimentele mRNA- en virale vector-vaccins kunnen veroorzaken. Naast onafhankelijke media komen ook de reguliere media steeds vaker met berichtgeving over dit onderwerp.

‘Grote studie: menstruatie bij vrouwen wordt beïnvloed door COVID-vaccin’, meldde de Göteborgs-Posten eerder deze week.

“Een grote studie bevestigt een verhoogde incidentie van myocarditis bij voornamelijk jonge mannen die met het coronavaccin van Pfizer-Biontech werden gevaccineerd – en zelfs hoger bij degenen die het Moderna-vaccin kregen,” schreef de landelijke krant Aftonbladet onlangs.

‘Wetenschappers: COVID-vaccin doet jongeren meer kwaad dan goed’, kopte Världen idag donderdag, daarbij een Amerikaanse studie aanhalend. In het artikel wordt het beleid om kinderen en jongeren te vaccineren in Zweden ernstig in twijfel getrokken en bekritiseerd.

Het is niet bekend of deze berichtgeving, en het feit dat steeds meer studies melding maken van ernstige bijwerkingen, van invloed is geweest op het besluit van het Agentschap voor Volksgezondheid. De Zweedse gezondheidsautoriteiten laten er in hun toelichting in ieder geval niets over los.

Prikken volwassenen gaat gewoon door

Zweden mag dan stoppen met het vaccineren van kinderen, het vaccineren van volwassenen gaat voorlopig gewoon door. Mensen van 65 jaar en ouder en risicodragers vanaf 18 jaar wordt zelfs aanbevolen een booster te nemen voor het komende herfst- en winterseizoen.

Deze aanbeveling geldt ook voor alle groepen die 'ernstige risico' zouden lopen door COVID, zoals zwangere vrouwen en mensen met hart- en longaandoeningen, aldus de Zweedse gezondheidsautoriteiten. Volwassenen tussen 18 en 64 jaar wordt aanbevolen zich drie keer te laten vaccineren. Iedereen die voor het komende seizoen een extra boosterdosis wil nemen, nummer vier, kan dat doen.

In buurland Denemarken besloten gezondheidsautoriteiten onlangs om te stoppen met het vaccineren van iedereen onder de vijftig jaar. Ook daar werd als reden gegeven dat het virus voor de meeste jonge mensen niet gevaarlijk is.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Maar toch doorgaan met prikken, ziet u de gelijkenissen met NL, Dld, Denemarken etc. Zoals met alles wereldwijd de afgelopen jaren. Dit is gecontroleerd, men heeft dit ingecalculeerd, nu even testen welke schapen nog komen. En gelijktijdig de 'bonus' dat er weer velen zullen sterven. Plandemie een testfase voor een gevaarlijker virus????

Cookies op deze website