Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 23 april 2022

IMF-directeur: 'Massaal geld drukken tijdens coronacrisis was niet slim'

Redactie Blckbx
2022 04 23 directeur imf
1:50

Tijdens een debat van het Internationaal Monetair Fonds over de wereldeconomie op donderdag heeft Kristalina Georgieva, directeur van het IMF, laten doorschemeren dat de economische bazen van de wereld ons misschien allemaal een oor hebben aangenaaid.

Gemodereerd door CNBC-anchor Sara Eisen, voegden Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Mia Mottley, premier van Barbados en Sri Mulyani Indrawati, Indonesisch minister van Financiën, zich bij Georgieva voor een paneldiscussie.

In een deel van de discussie dat nu viraal is gegaan online, beweerde Georgieva dat er ‘onbedoelde gevolgen’ zijn voor sommige van de beleidsmaatregelen die worden uitgevoerd door 's werelds belangrijkste financiële instellingen. Een voorbeeld dat de IMF-directeur naar voren bracht als een beslissing die onbedoelde gevolgen creëerde, was de massale hoeveelheid geld die werd gedrukt als een poging om de economie te stimuleren tijdens de coronacrisis.

"Op dat moment zagen we wel in dat dit zou kunnen leiden tot te veel geld in omloop en te weinig goederen, maar we hebben de consequenties niet echt doordacht op een manier die van tevoren beter zou hebben aangegeven wat we doen," zei ze.

Tekst gaat verder onder de tweet

Georgieva zei ook dat ‘we al tijd te kort komen’ als het gaat om klimaatverandering en bekritiseerde de leiders omdat zij dit onderwerp ‘vergeten’ waren tijdens de coronacrisis.

Het hoofd van het IMF vergeleek haar collega's met een stel achtjarigen die achter een voetbal aanzitten en zich niet concentreren op wat er op de rest van het veld gebeurt.

Achteraf gezien is het inderdaad bijna ongelofelijk dat de financiële instellingen de gevolgen niet konden overzien.

De paneldiscussie is hieronder in zijn geheel te bekijken.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Kristallina Georgieva - Agenda Contributor | World Economic Forum

Zij houdt zich binnen het misdaadsyndicaat rondom Klaus Schwab voornamelijk
bezig met het scheppen van voedselschaartste, het afschaffen van particulier eigendom
via inflatie door het ongelimiteerd bijdrukken van geld, digitale munt als monopolie tegen
blockchain-geld. Daarnaast bemoeit deze 'dame' zich met hybride zaden en genetisch
gemanipuleerde en gepatenteerde zaden voor het knechten en uisluiten van boeren.
Werkte samen met Baarsma in de Ukraiense grondroof door RABO (rover).

Kurt

Kristalina kwam vorig jaar even in het nieuws omdat ze te nauwe banden met de CCP zou hebben, de bij WEF’fies ook zo geliefde organisatie (zie bv. de antwoorden mbt WEF van B&W Enschede op vragen van FVD), met d’r ‘succesvolle’ lockdowns.

Overigens is ze iirc ook een oude bekende (in negatieve zin) van klokkenluidster Roelie Post, de klokkenluidster die o.m. de Bulgaarse mensenhandel aankaartte (zie o.a. GeenStijl )

Cookies op deze website