Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 01 februari 2023

Kijk: Kaag na vraag over verdwijnen bankfilialen: ‘Heb chemische wapens opgeruimd en een oorlog voorkomen’

Redactie Blckbx
023 02 01 Kaag chemische wapens
1:30

PVV-Kamerlid Tony van Dijck bevroeg financiënminister Sigrid Kaag (D66) over de gigantische afname van het aantal bankfilialen, maar Kaag gaf aan dat ze druk was geweest met andere zaken.

“Van de 6.000 bankkantoren zijn er in twintig jaar tijd nog 400 over. Deze minister heeft gewoon zitten slapen en het laten gebeuren dat al die bankkantoren zijn gesloten, waardoor de menselijke maat helemaal weg is. Als je nu naar een bankkantoor wil en je ergens 1.000 euro wilt ophalen, dan kan dat niet meer. Dat bestaat niet meer. Zelfs dat ene bankkantoor dat er nog is in Den Haag zegt: ga maar naar de pinautomaat,” zei Van Dijck tijdens het vragenuurtje van dinsdag.

Kaag was kennelijk onbekend met het tempo waarin bankfilialen verdwijnen, want ze vroeg: “Het tijdspad waar meneer van Dijck het over had waarin de bankkantoren zijn gesloten; kunt u dat even voor mij herhalen?”

“In twintig jaar tijd van 6.000 naar 400,” herhaalde Van Dijck.

“De laatste twintig jaar heb ik chemische wapens opgeruimd in Syrië en oorlog voorkomen tussen Libanon en Israël. Ik heb een paar andere zaken gehad. Ik was niet in slaap gevallen, meneer Van Dijck. Ik was ook niet minister van Financiën. Ik kom er bij de schriftelijke beantwoording gewoon netjes op terug, zoals dat gaat,” antwoordde Kaag, zich er kennelijk van onbewust dat zij als minister ook verantwoordelijk is voor het beleid van haar voorgangers.

Volgens journalist Bart Mos getuigt Kaags antwoord van arrogantie: “Hogere hautainkunde dit: Sigrid Kaag krijgt vraag over het sluiten van bankfilialen, en antwoordt vervolgens dat ze druk was met opruimen van chemische wapens in Syrië en met het voorkomen van oorlog tussen Israël en Libanon.”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Maar niet met het voorkomen of stoppen van een oorlog tussen Rusland en de Oekraine, die werd en wordt ijverig gesteund door wapens te sturen en niet om tafel te willen gaan zitten. In Syrie is overigens weinig gedaan en wordt inussen nog minder gedaan. Oorlog stoppen of aanmoedigen hangt af van het (financiele) belang dat er voor ons in zit.

Onzinnig antwoord van Kaag, en arrogant, alsof dit, wat nota bene in eigen land gebeurd, niet of van ondergeschikt belang is; ze denkt nu al globaal en ze is nog niet eens globaal minister van de nieuwe WEF wereld.

Droid

Een reden te meer om pamfletten te drukken en iedere huiskamer te verwittigen dat de huidige club politici aan het roer niet bezig zijn met de Nederlandse bevolking maar enkel met zichzelf.

Cookies op deze website