Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 03 februari 2023

‘Als je je niet gedraagt, kan je geld worden afgesloten’ - Austin Fitts over gevaren van CBDC

Redactie Blckbx
Thumb 03012023
2:30

Vanuit de blckbx-studio sprak investeringsbankier Catherine Austin Fitts met Tucker Carlson van Fox News over de gevaren van CBDC, digitale centrale bankmunten. ‘Onze gemeenschappen worden digitale concentratiekampen.’

In Canada werden vorig jaar de bankrekeningen bevroren van deelnemers aan anti-lockdown-protesten. Als contant geld wordt afgeschaft en vervangen door central bank digital currency (CBDC), kan een dergelijke financiële wurggreep nog veel makkelijker worden ingezet. Gisterennacht sprak Catherine Austin Fitts er vanuit Edam over met Fox News-presentator Tucker Carlson.

Controlesysteem

“Één van de grondslagen van vrijheid is de vrijheid om financiële transacties te verrichten, ook privé,” zei ze. Met de komst van vaccinatiepaspoorten, een digitaal ID en digitale centrale bankmunten wordt de poort naar vrijheid echter in rap tempo gesloten, volgens Austin Fitts.

“En we begrijpen niet dat als deze poort zich voor ons sluit, we in een systeem terechtkomen waarin de centrale banken geloven dat onze bezittingen aan hen toebehoren, en dat zij kunnen bepalen waar en waaraan we geld kunnen uitgeven,” zei ze.

Tekst gaat verder onder de video

Ze wees erop dat digitale centrale bankmunten geen echte valuta zijn. “Het is een controlesysteem voor financiële transacties en het geeft de centrale bankiers de mogelijkheid – en dat hebben ze publiekelijk gezegd – om niet alleen de regels centraal vast te stellen, maar deze ook centraal te handhaven. Als je je niet gedraagt, kan je geld worden afgesloten,” aldus Austin Fitts.

“Het is voor mensen die zijn opgegroeid in westerse en menselijke vrijheid heel moeilijk om zich voor te stellen dat we naar een systeem gaan waarin onze huizen, onze auto’s en onze gemeenschappen digitale concentratiekampen worden,” waarschuwde ze.

Verzet

Hoewel de meeste mensen zich nauwelijks bewust lijken te zijn van de risico’s, ziet Austin Fitts ook dat er steeds meer verzet is. Zo wees zij op de documentaire State of Control, over de gevaren van een digitale identiteit en digitale centrale bankmunten. Deze succesvolle film is te zien bij blckbx.

In januari sprak SP-Kamerlid Mahir Alkaya met programmamaker Flavio Pasquino over de risico’s van een digitale euro. Daarnaast besteedde blckbx nog veel meer aandacht aan digitale centrale bankmunten.

Live bij demonstratie tegen CBDC

Zondag 5 februari organiseert Samen voor Nederland in Amsterdam de demonstratie ‘Geen CBDC’. Catherine Austin Fitts is één van de sprekers tijdens deze manifestatie, waar blckbx live verslag van zal doen.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

ze zullen heel ver gaan met die CBDC, veel geld is er al ingestoken, veel gaat er nog in, er zal ellende uitbreken ze willen het gaan forceren, via valse meldingen en druk op enz, uiteindelijk zal het ze niet lukken, althans niet zo geheel ze het willen.
We moeten ons niet laten behandelen als vuil of een hond die ze afleren oid, wij zijn allen mens, wij hebben niks, nul te zeggen over anderen, zij niet over ons, wij niet over hen, ze zitten er overigens voor ons, althans zo spiegelde men dan lang geleden voor, net als hun democratie wat een demoncreatie is en bewust gemaakt om je erin te laten vallen, its a trap! net als Fakebook zie 2

Droid

Nou ja, we kennen ze, het zijn kleuters en ze zullen als wanhopige kleuters te werk gaan. Dus bereidt je voor, koop wat zilver als je kan, verdiep je in andere manieren van betalen. Om maar zolang als het kan niet van deze digitale controlemunt gebruik te hoeven maken, anders zo min mogelijk. Als ook gezegd gisteren dat het vooral weer een smoes is om de problemen binnen de Euro verder naar voren te schuiven, voor de kleuters is het dan ook weer een fijn gevoel meer controle te krijgen..

Cookies op deze website