Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 29 september 2022

‘Regering wíl problemen op Schiphol helemaal niet oplossen’, zegt TUI-topman

Redactie Blckbx
2022 09 29 tui topman over schiphol
2:30

TUI-topman en ANVR-voorzitter Arjan Kers zegt dat de regering de chaos op Schiphol met opzet niet oplost. ‘Ik ben geen complotdenker, maar ik kan het niet anders verklaren. De misère op Schiphol hangt samen met de krimpagenda van het kabinet’.

“Ik kan het niet anders verklaren,” zegt Kers in gesprek met De Telegraaf. “Alles wijst erop dat de krimpagenda leidend is, want de problemen zijn gewoon op te lossen.”

Kers is er na vijf maanden problemen van overtuigd dat de directie van de luchthaven de beurs niet mág trekken om de chaos te verhelpen. Hij wijst met de beschuldigende vinger naar de regering en de Nederlandse staat, de grootste aandeelhouder van Schiphol.

De topman van reisconcern TUI, dat de afgelopen maanden al tientallen miljoenen heeft verloren door de problemen op Schiphol, roept na het vertrek van topman Dick Benschop de resterende Schiphol-top op om de problemen snel op te lossen of anders op te stappen. “Een hele sector, van airlines tot toeleveranciers en van hotels tot reisbureaus is ervan afhankelijk. Zet een zak geld neer, ga het regelen. Of vertel eerlijk dat het niet mag [van de regering]. Maar dan zou ik opstappen als ik hun was.”

Geen complotdenker

De TUI-topman, die zegt geen complotdenker te zijn, verwijst met complotten waarschijnlijk naar de plannen die het World Economic Forum heeft geschetst voor de toekomst van de burgerluchtvaart. In de visie van de belangenclub van Klaus Schwab, die grote invloed heeft op de Nederlandse regering, zal vliegen voor de gewone burger op termijn niet meer mogelijk zijn en alleen voorbehouden zijn aan de elite. In zijn boek ‘COVID-19: The Great Reset’ schrijft Schwab:

“Luchthavens staan voor dezelfde uitdagingen als luchtvaartmaatschappijen: hoe minder mensen vliegen, hoe minder ze via luchthavens reizen. Dit heeft dan weer gevolgen voor de consumptie in de verschillende winkels en restaurants die het ecosysteem van alle internationale luchthavens ter wereld vormen. Bovendien zou de ervaring van luchthavens in een wereld na COVID-19, met langere wachtrijen, zeer beperkte of zelfs geen handbagage en andere potentieel hinderlijke social-distancing maatregelen, het verlangen van de consument om voor plezier of vrije tijd per vliegtuig te reizen kunnen aantasten. Verschillende beroepsverenigingen waarschuwen dat de uitvoering van social-distancing maatregelen niet alleen de luchthavencapaciteit tot 20-40 procent zou beperken, maar waarschijnlijk ook de hele ervaring zo onaangenaam zou maken dat zij een afschrikwekkend effect zouden hebben.”

Idool Mark Rutte

Onlangs sprak Yuval Harari, de rechterhand van Klaus Schwab en een idool van minister-president Mark Rutte, op de 2022 Warwick Economics Summit. Harari begon met het napraten van de gebruikelijke progressieve standpunten over klimaatverandering en drong er bij de landen van de wereld op aan om 2 procent van hun Bruto Nationaal Product (BNP) per jaar extra te betalen om een 'catastrofale' klimaatgebeurtenis te voorkomen.

Vervolgens zei hij over de toekomst van vliegen dat ‘mensen helemaal niet naar eilanden ver weg hoeven te vliegen om gelukkig te zijn, en net zo goed in hun directe omgeving vakantie kunnen houden’, omdat dat beter zou zijn voor het milieu.

Hieronder een recent fragment waarop te zien is hoe Mark Rutte, na het showen van zijn World Economic Forum-tasje, zijn enorme bewondering uitspreekt voor Harari.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Volledig met ML eens de schoeljes van het WEF als eersten gelukkig maken is nu meer dan noodzakelijk, alleen al uit medemenselijkheid!

Het hele kabinet kan trouwens volkomen legaal volgens oorlogsrecht tegen de spreekwoordelijke muur gezet worden. We zullen wel oordopjes op moeten zetten bij het
oorverdovend geluich dat zal losbarsten!

ML

Duidelijk, past in het plaatje. Topman zit dicht bij het vuur en ziet wat er gebeurt.
Nu alleen die Harari nog een enkele reis geven, hoeft niet ver te zijn. Gewoon in zijn directe omgeving zodat hij voor altijd 'gelukkig' is.

Cookies op deze website