Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 05 april 2022

Amerikaanse staat legaliseert abortus tot moment van geboorte

Redactie Blckbx
2022 04 05 abortus tot geboorte
4:00

De Democratische gouverneur Jared Polis van Colorado heeft maandag een wetsvoorstel ondertekend dat het mogelijk maakt baby's in de baarmoeder te doden tot het moment van geboorte. In Californië willen de Democraten zelfs nog verder gaan en abortus of ‘infanticide’ toestaan tot weken ná de geboorte van een kind.

"Mensen in Colorado moeten kunnen kiezen wanneer en of ze kinderen krijgen", zei Polis tijdens de ondertekeningsceremonie in het centrum van Denver. "We willen ervoor zorgen dat onze staat een plaats is waar iedereen kan leven en werken en gedijen en een gezin kan stichten op zijn eigen voorwaarden," voegde de pro-abortus politicus eraan toe. "Ongeacht wat het Hooggerechtshof in de toekomst beslist", zegt Polis, daarbij verwijzend naar de mogelijke omkering van Roe versus Wade in de komende weken. De uitspraak in de zaak Roe versus Wade zorgde er in 1973 voor dat abortus legaal werd in de VS.

Het maandag ondertekende wetsvoorstel stelt dat het illegaal zal zijn in Colorado om ‘het fundamentele recht van een individu om anticonceptie te gebruiken of te weigeren, of om een zwangerschap voort te zetten en te bevallen, of om een abortus te ondergaan, te ontkennen, te beperken, te belemmeren of te discrimineren,’ terwijl wordt toegevoegd dat ‘een bevruchte eicel, embryo of foetus geen onafhankelijke of afgeleide rechten heeft onder de wetten van de staat.’

'Dat is moord!'

“Naast de totale oorlog tegen kinderen in de baarmoeder, omdat abortus als een recht wordt gedefinieerd, kan de wet ook worden gebruikt om te proberen medisch personeel te dwingen abortussen te plegen of eraan deel te nemen. Er zijn nul gewetensbeschermingen in de wet," reageerde pro-life voorvechtster Lila Rose op sociale media.

"Abortus bij 9 maanden?!" voegde muzikant Flint Bedrock toe, "Dat is moord!"

Roe versus Wade

De ondertekening van het wetsvoorstel komt vlak voor de langverwachte beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof over de rechtszaak Dobbs versus Jackson Women's Health Organization, die in juni wordt verwacht en waarvan pro-lifers hopen dat het het precedent van Roe versus Wade uit 1973, dat abortus in het hele land legaliseerde, kan terugdraaien.

Terwijl veel Republikeinse staten zoals Wyoming, Arizona en Florida proberen abortus te verbieden of te beperken na een mogelijke omkering van Roe versus Wade, zijn de Democraten ook in het offensief gegaan en proberen abortus radicaal uit te breiden.

Infanticide tot weken na geboorte

AB 2223 bijvoorbeeld, een vergaand pro-abortus wetsvoorstel dat in februari in Californië werd ingediend, zou infanticide kunnen legaliseren tot weken ná de geboorte van een kind.

"Zij zijn niet alleen van plan om het doden van ongeboren kinderen gedurende alle negen maanden van de zwangerschap te legaliseren, maar ook om het doden van pasgeborenen dagen of zelfs weken na de geboorte uit het strafrecht te halen'", aldus de website CaliforniaFamily.org.

De voorgestelde wetgeving zou een moeder beschermen tegen burgerlijke en strafrechtelijke vervolging voor elke "handeling of nalatigheid" in verband met haar zwangerschap, "met inbegrip van miskraam, doodgeboorte, of abortus, of perinatale dood". Hoewel de definities van "perinatale dood" variëren, omvatten ze allemaal het overlijden van pasgeborenen zeven dagen of meer ná de geboorte.

Het wetsvoorstel beschermt bovendien iedereen die een zwangere persoon 'helpt of bijstaat bij de uitoefening' van deze rechten. Ook kan een vrouw op grond van het wetsvoorstel een politiedienst of gerechtelijke instantie aanklagen die haar arresteert of aanklaagt voor het verwonden of doden van haar kind.

Abortus in Nederland

In Nederland mag een abortus tot de 24e week van de zwangerschap. Artsen gaan in de praktijk uit van 22 weken. Daarna kan een abortus alleen om zeer zwaarwegende medische redenen.

Bron: LifeSiteNews

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Colorado is niet de eerste Staat die zo ver gaat, Californie en New York gingen het bijvoorbeeld al voor. Wel is ‘nieuw’ het zo te formuleren.

Dat dezelfde lieden een Supreme Court nominee voordragen die peuter-en-jonger martelporno consumeren&verzamelen superlicht straft (o.m. New York Post heeft gedetaileerde berichtgeving 2/4 j.l.) mag geen verassing heten - als kinderen geen bescherming tegen moord verdienen, waarom wel vs verkrachting, niet waar?

BTW: abortus-gigant Planned Parenthood ‘verkoopt’ ook Trans-sex hormoonkuren, PP sponsort politici, hallo Trans-hype

Massie

Mijn hart huilt.. HOE kan je als ouder of aankomend ouder jouw eigen kindje, die al helemaal volgroeid is en leeft, doden??! Stel het kindje ter adoptie er zijn genoeg gezinnen die geen kinderen kunnen krijgen.

De "mensen" die deze wet hebben goedgekeurd zijn in mijn ogen moordende psychopaten en het erge is dat deze "mensen" de macht hebben om nog meer van deze horror te creëren in hun land.

Cookies op deze website