Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 01 juli 2022

Australische IC's stromen vol met baby's zonder immuniteit

Redactie Blckbx
2022 07 01 baby australie ziekenhuis
2:30

Het aantal baby’s en jonge kinderen dat met ademhalingsziekten moest worden opgenomen op de intensive care in Australië is de afgelopen weken explosief gestegen. Volgens artsen zijn baby’s vatbaarder voor ziekte omdat ze geen immuniteit hebben ontwikkeld.

Naast COVID en griep kampt de staat New South Wales (NSW) momenteel met een enorme uitbraak van de ademhalingsziekte RS (respiratoir syncytieel virus) bij kinderen. In NSW werd drie weken geleden al gewaarschuwd toen er in een week 355 gevallen van RS waren geconstateerd. De afgelopen week waren er maar liefst 3.775 diagnoses van de ziekte.

RS is een belangrijke oorzaak van longinfecties bij kinderen en kan leiden tot longontsteking of bronchiolitis, dat vooral gevaarlijk is voor jonge zuigelingen. Ernstige gevallen kunnen dodelijk zijn voor baby's en peuters, omdat hun kleine luchtwegen nog niet volledig gevormd zijn. Doorgaans ontwikkelt ongeveer één op de vijf kinderen met RS longontsteking. Daarvan belandt 40 procent in het ziekenhuis.

Vier keer zo veel griep

Naast RSV maken ook COVID en vooral griep momenteel veel slachtoffers onder zuigelingen, stelt dr. Philip Britton, kinderarts infectieziekten in het kinderziekenhuis Westmead in Sydney. “In de afgelopen maand hebben we vier keer zoveel ziekenhuisopnames gezien voor griep bij kinderen als voor COVID,” zei hij tegen The Daily Telegraph. Uit een analyse van IC-opnames blijkt dat het ook voorkomt dat baby's tegelijkertijd positief testen op influenza en COVID, aldus Britton.

Op dit moment moet ongeveer vijf procent van alle kinderen die zich met deze co-infecties presenteren op de IC worden opgenomen. Britton zegt dat dit ‘zeer zorgwekkend’ en ongewoon is.

Volgens deskundigen heeft de ziektegolf onder baby’s en peuters ermee te maken dat ze de afgelopen jaren geen immuniteit hebben kunnen opbouwen om ziekten als influenza en RS goed te kunnen afweren. “Die ziekten circuleerden de niet tijdens corona, nu weer wel.”

Ongeveer de helft van de kinderen had geen reeds bestaande gezondheidsproblemen, waardoor het hoge aantal opnames druk legt op het ziekenhuisstelsel.

Drievoudige uitbraak

Dr. John-Sebastian Eden, onderzoeker op het gebied van infectieziekten, zei ook dat de drievoudige combinatie van RS, griep en COVID de boosdoener is van het hoge aantal zieke kinderen.

“Er is sprake van een wijdverspreide drievoudige uitbraak,” zei hij tegen Daily Mail Australia. “Door het opengaan van de internationale grenzen is de griep teruggekeerd en zijn er nieuwe RS-stammen. Met COVID er nog bovenop, zijn dit drie belangrijke virussen die tot ziekenhuisopname zullen leiden.”

Dr. Eden denkt dat de gevallen in NSW hun hoogtepunt nog moeten bereiken, maar zet zich nu schrap voor een landelijke verspreiding van de uitbraak.

Hij verwacht dat de ziekte zich in de komende weken in vergelijkbare mate over de zuidelijke helft van het land zal verspreiden.

"Wat er gebeurt is dat wanneer er een uitbraak is in NSW en al die mensen van daaruit naar andere staten reizen, dit vervolgens uitbraken in andere delen van het land voedt," zei hij.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Arme kinderen. Open grenzen, mensen reizen meer. En de bullshit gaat maar door. Eerst SADS, hiv, apen pokken, leverziekten bij vooral kinderen en nu dit. De lijst gaat nog veel langer worden en het aantal overlijdens zal toenemen. Heb net een interview gezien met Dr David Martin:
https://www.redvoicemedia.com/video/2022/06/700-million-worldwide-will-die-from-the-shot-by-2028-dr-david-martin-video-interview/?utm_source=right-rail-trending

Hij en zijn team( Health Freedom Defense Fund, Inc.) zitten erbovenop. Volgende rechtszaak 6 juli. Stapje voor stapje.

joyce

En hier in Australia lees je weinig/niks over. Moeders zijn allemaal jab en geven borstvoeding.

Cookies op deze website