Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 14 januari 2023

Britse school voert verbod in voor kinderen om elkaar aan te raken

Redactie Blckbx
2023 01 14 school verbiedt knuffels
2:00

Een middelbare school in Groot-Brittannië verbiedt kinderen voortaan om elkaar tijdens schooltijd aan te raken. Handen vasthouden of elkaar een knuffel geven is verboden, om romantische relaties, agressief contact en ongepaste betasting te voorkomen. Voor ouders gaat het verbod veel te ver.

Het bestuur van Hylands School in Chelmsford, Essex, heeft de maatregel ingevoerd omdat het vindt dat ‘leerlingen zich op school moeten concentreren op leren’, en ‘zich niet mogen laten afleiden door relatiegedoe’.

Volgens Catherine McMillan, de assistent hoofddocente die het nieuwe leerlingenbeleid op 9 januari per brief aankondigde, zijn de regels bedoeld om de kinderen veiligheid te bieden. Want als een kind een ander zou aanraken, al dan niet met toestemming, zou er van alles kunnen gebeuren. Een kind zou bijvoorbeeld letsel kunnen oplopen. Of het zou zich ongemakkelijk, of erger nog, ongepast betast kunnen voelen.

Ouders verontwaardigd

De ‘draconische’ nieuwe regel op de Engelse school leidt bij veel ouders tot ernstige verontwaardiging. Een regel die kinderen verbiedt om elkaar op welke wijze dan ook aan te raken gaat hen veel te ver. “Het zal ten koste gaan van de geestelijke gezondheid van onze kinderen,” vrezen ze. Een ouder die anoniem wil blijven zegt tegen een journalist: "In deze tijd ben ik het er natuurlijk mee eens dat ongepaste aanrakingen – slaan en duwen – moeten worden aangepakt. Maar op deze manier leren studenten niet hoe ze een gezonde relatie moeten aangaan. Kinderen zullen concluderen dat je niemand mag aanraken, waardoor ze niet weten wat wel of niet gepast is. Ze leren ook niet om zich in leeftijdsgenoten in te leven.” Juist door elkaars grenzen fysiek af te tasten leren kinderen om op een gewenste manier met elkaar contact te leggen, is het argument.

"Het menselijk instinct zegt dat als je vriend omvalt, je hem overeind helpt. Maar nu zouden ze dan straf kunnen krijgen – dat is allemaal zo draconisch,” zegt een andere ouder.

Volgens assistent hoofddocente Callaghan hebben de meeste ouders geen probleem met de maatregel: "Wij streven altijd naar nauwe samenwerking met de ouders om ervoor te zorgen dat onze leerlingen veilig en gelukkig zijn. De meeste ouders en leerlingen steunen dit beleid, dat wederzijds respect opwekt en leerlingen aanmoedigt zich professioneel te gedragen zoals elke toekomstige werkgever zou verwachten."

Overheid als speeloppas

Ook op sociale media ontstonden felle discussies als gevolg van de brief. COVID heeft een nanny state gemaakt, reageert iemand verontwaardigd op Twitter. "Mensen luisteren nu naar door de overheid vastgestelde regels bij het nemen van beslissingen met betrekking tot socialisatie, wat zijn gevolgen heeft,” stelt een andere reageerder. "Het maakt de overheid in de praktijk tot een speeloppas die metaforisch toezicht houdt op het spel."

Zelfs Twitter-baas Elon Musk draagt een steentje bij aan de discussie. Als een twitteraar vraagt: "Vrienden kunnen elkaar niet begroeten met een knuffel, niets. Gaan ze hiermee niet te ver?" antwoordt Musk: 'Demolition Man movie is becoming real', waarmee hij doelt op een actiefilm uit 1993 met Sylvester Stallone, waarin mensen tijdens een gevangenschap, worden geherprogrammeerd en menselijke instincten, agressie en afwijkend gedrag volledig worden geëlimineerd.

Een volger valt hem bij: "Anti-sociale neigingen maken mensen eenzamer. Dit is een grootschalig probleem", waarop Musk suggereert: "Misschien moeten we minder op social media doorbrengen…?"

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Juistja

Ik zie hier een trend. Tijdens Corona werd alle lichamelijke contact tussen mensen als LEVENSGEVAARLIJK neergezet ondanks dat al was bewezen dat het virus via de lucht wordt overgedragen. Mensen moesten afstand tot elkaar te houden en sociale contacten werden ontraden. Dat terwijl de mens bij uitstek een sociaal dier is en niet zonder lichamelijk contact kan voor de geestelijke gezondheid en stabiliteit. Dat nu zelfs een school begint met dit soort ONTMENSELIJKING is hemeltergend. "De bevolking moet blijkbaar geestelijk instabiel worden gehouden... door angstporno van steeds weer nieuwe "bedreiging" en absurde maatregelen.

Karma

Dit gaat natuurlijk nooit stand houden. Als er op een school lichamelijk contact tussen kinderen wordt verboden, zoek ik een andere school. Mensen hebben liefde en lichamelijk contact nodig. Deze regels zorgen ervoor dat mensen zich nog meer gaan verzetten tegen alle draconische maatregelen.

Cookies op deze website