Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 12 augustus 2022

Britse transgenderkliniek wacht massa-aanklacht wegens medische nalatigheid

Redactie Blckbx
2022 08 12 Massa aanklacht transgenderkliniek Cropped
3:00

De Britse transgenderkliniek Tavistock wordt verweten overhaast kinderen te hebben behandeld, onder meer door het gebruik van puberteitsremmende medicijnen. Ex-patiënten en hun families bereiden een collectieve aanklacht voor. ‘Één van de grootste schandalen wat betreft medische nalatigheid ooit’.

Twee weken geleden droeg de National Health Service (NHS) Tavistock al op om de activiteiten af te bouwen en uiteindelijk de deuren helemaal te sluiten, nadat er een vernietigend rapport over de kliniek was verschenen. Uit dat onafhankelijke onderzoek, The Cass Review, bleek dat veel kinderen overhaast en zonder de juiste begeleiding een transitietraject in werden geleid.

Massa-aanklacht

Familieleden van kinderen en tieners die spijt kregen van hun transitie hebben het advocatenkantoor Pogust Goodhead ingehuurd om een rechtszaak voor te bereiden. Tom Goodhead, CEO van het advocatenkantoor, kan geen exacte cijfers geven over het aantal mensen dat zich bij de gezamenlijke aanklacht zal voegen. Hij verwacht echter dat het om een zeer grote groep zal gaan. “Deze kinderen hebben levensveranderende en in sommige gevallen onomkeerbare gevolgen ondervonden van de behandeling die zij kregen. Wij verwachten dat ten minste 1.000 cliënten zich bij deze actie zullen aansluiten," zei hij donderdag tegen The Times of London.

“We hebben al decennia ervaring met collectieve aanklachten,” zei Goodhead tegen Times Radio. “Het is moeilijk te zeggen, omdat dit onderwerp tot voor kort een taboe was in de publieke sfeer en de kwaliteit van de gegevens zeer slecht is.” Maar daar voegde hij aan toe: “Afgaande op mijn inbox en de reacties van vanmorgen, denk ik dat dit één van de grootste schandalen wat betreft medische nalatigheid ooit gaat worden.”

Bevestigende en niet-onderzoekende benadering

Uit het onafhankelijke onderzoek naar Tavistock kwam onder meer naar voren dat de medische staf weinig ruimte voelt om kinderen die beweren in het verkeerde lichaam geboren te zijn, onderzoekend en bevragend te benaderen. “Personeel in de eerstelijns- en tweedelijnszorg heeft ons verteld dat ze zich onder druk gezet voelen om zich onvoorwaardelijk en bevestigend op te stellen. Dit is in strijd met het standaardproces van klinische beoordeling en diagnose,” zo valt lezen in het rapport. En andere gezondheidskwesties werden snel over het hoofd gezien, wanneer een kind eenmaal was geïdentificeerd als iemand met gender-gerelateerde problematiek.

De kliniek heeft te kampen met lange wachttijden, omdat het aantal aanmeldingen de laatste jaren is geëxplodeerd. Waar in 2009 zich jaarlijks ongeveer 50 kinderen en tieners bij de kliniek meldden, was dat aantal in 2020 al 2.500, aldus het rapport.

Tavistock is op dit moment de enige door de overheid gefinancierde dienst voor transitiebehandeling, maar moet in het voorjaar van 2023 definitief sluiten. In plaats daarvan zullen nieuwe regionale centra worden opgezet, om ‘ervoor te zorgen dat volledig aan de holistische behoeften van patiënten wordt voldaan’, aldus de NHS. Het is de bedoeling dat er meer oog komt voor eventuele andere mentale en/of fysieke klachten dan alleen gender-gerelateerde kwesties.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Wat een kul weer hier als de prio is een stel bilderbergers-weffers respectloos weg te werken
uit respect voor je medemens!

Karma

Requin als je doel is om elk artikel te bekritiseren dan kun je beter een andere site opzoeken.
Respectloos wegwerken? Die elite club heeft schijt aan de mensheid. Zij staan voor satanisme en alle walgelijke rituelen daar omheen.
Dat die LHB enz gemeenschap ons de strot wordt in geduwd komt omdat dit volk zoveel mogelijk onrust en afleiding wil veroorzaken. Respect voor je medemens komt vanuit jezelf en hoeft niet door overheidsinstanties en daaruit voortvloeiende gebrainwashte mensen gepusht te worden.

Cookies op deze website