Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 17 september 2022

Kijk: Dappere artsen spreken zich uit om de geneeskunde terug te winnen

Redactie Blckbx
2022 09 17 artsenvakbond australie
2:00

Artsen en professoren in Australië hebben een nieuwe medische vakbond opgericht. Ze willen het vertrouwen tussen arts en patiënt in ere herstellen, dat tijdens COVID flinke schade heeft opgelopen. Ook willen ze de geneeskunde bevrijden van politieke bemoeienis.

Leden van de nieuw opgerichte medische vakbond Australian Medical Professional Society (AMPS) kwamen afgelopen week in Melbourne bijeen om te spreken over hoe artsen de geneeskunde kunnen bevrijden uit de greep van de politiek. De vakbond werd opgericht als onderdeel van een beweging om het vertrouwen en de autonomie in de arts-patiënt relatie terug te brengen. Verslaggever Avi Yemini van Rebel News was aanwezig om te spreken met de aanwezigen.

De boodschap van de aanwezige medische professionals was duidelijk: Laat artsen artsen zijn en houd de politiek uit de geneeskunde.

"Artsen, of ze nu, bijvoorbeeld met betrekking tot maskers, vaccins, lockdowns, met betrekking tot elk onderwerp in het COVID-tijdperk, als ze hun bewijsmateriaal hebben geëvalueerd en als ze te goeder trouw handelen en hun patiënten adviseren, dan is dat een zaak tussen arts en patiënt," zei dokter Robert Brennan.

"Dat is de essentie van vrije meningsuiting en dat is ook de essentie van de wetenschappelijke dialectiek en dus moeten artsen in alle disciplines en alle overtuigingen hun stem kunnen laten horen zonder gehinderd te worden door regelgevers die de wetenschap en de geneeskunde politiseren."

Dr. Brennan voegde eraan toe dat de opkomst bij de conferentie aantoont dat er behoefte is aan een alternatieve vakbeweging, aangezien de traditionele medische vakbonden nu ‘fronten zijn voor de belangen van bepaalde politieke partijen en bepaalde andere belangengroepen en lobby's’.

Op de conferentie, die werd gehouden in het Amora Hotel Riverwalk in Melbourne, waren diverse internationale sprekers aanwezig, waaronder de Amerikaanse dr. Naomi Wolf, de Canadese dr. Julie Ponesse van The Democracy Fund en Amy Kelly, programmadirecteur van het War Room/DailyClout Pfizer Documents Analysis Project.

Tijdens corona voelden Australische artsen zich gemuilkorfd om individuele gesprekken met patiënten te voeren, waarbij sommigen de situatie omschreven als een vernietiging van de medische ethiek en de eerste beginselen van patiëntenzorg.

"Tijdens de pandemie werd zoveel artsen het zwijgen opgelegd en veel artsen waren het niet eens met wat er tijdens de pandemie werd gedaan. We hadden het gevoel dat we ons beroep verloren door alle censuur en onderdrukking,” aldus anesthesist dr. Jeyanthi Kunadhasan, die werd ontslagen door het ziekenhuis waar ze 13 jaar had gewerkt.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Australië AMPS Corona Vakbond

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Beter laat dan nooit. Er spreken zich langzamerhand meer artsen uit ondanks de vergeldende maatregelen van het regime in Australië.

Bobbeltje

Bemoedigend dat de Australiërs dit doen, waardoor meer professionals zich zullen durven aansluiten en de beweging kan groeien. Voor zover ik weet geen letter over deze nieuwe vakbeweging in de msm nieuwsberichten. Waarom niet weten we al, zo voorspelbaar.

Cookies op deze website