Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 07 december 2022

Rechtbank Nieuw-Zeeland dwingt ouders om baby gevaccineerd bloed te laten ontvangen

Redactie Blckbx
2022 12 07 Nieuw Zeeland bloed baby
2:30

Het Hooggerechtshof van Nieuw-Zeeland heeft de voogdij overgenomen van een ernstig zieke baby om hem een hartoperatie te laten ondergaan met bloed van gevaccineerde donoren – tegen de wil van zijn ouders.

De baby heeft een aangeboren hartafwijking en heeft dringend een openhartoperatie nodig om te overleven. De operatie is echter vertraagd, omdat zijn ouders niet willen dat daarbij bloed wordt gebruikt van donoren die zijn ingeënt tegen corona. In plaats daarvan willen ze dat er bloed wordt gebruikt van mensen die ze zelf hebben uitgekozen.

Vorige week gaven zij in een interview met FreeNZ Media aan dat ze al meer dan twintig donoren hebben van wie het bloed geschikt is voor hun zieke baby. Ze vinden dat het hun recht is om te ervoor te kiezen dat hun kind wordt geholpen met bloed van mensen die zij zelf hebben geselecteerd. De artsen weigerden hier echter in mee te gaan. Ze beweren dat de overtuiging van de ouders ongegrond is en dat gevaccineerd bloed volkomen veilig is. De media in Nieuw-Zeeland bestempelen de ouders als ‘anti-vax complotdenkers’.

Voogdij Hooggerechtshof

De advocaten van de ouders vroegen om een voorlopig bevel dat de New Zealand Blood Service zou verplichten om een directe donorservice aan te bieden. Hiermee zou in overeenstemming met de wens van de ouders bloed afgenomen en gedoneerd kunnen worden van mensen die niet zijn gevaccineerd. Maar volgens vertegenwoordiger van de bloeddienst Adam Ross zou afwijken van het klinisch oordeel kunnen leiden tot een ‘glibberig pad’, dat uiteindelijk de bloeddienst zou ‘schaden’. Hij zei dat met een dergelijk bevel niets mensen ervan zou weerhouden om te zeggen dat ze ‘dit soort bloed van mensen of dit soort bloed van mensen niet willen’.

Volgens de leidinggevend kinderhartchirurg van het betreffende ziekenhuis, dr. Kirsten Finucane, was het ‘simpelweg onpraktisch om een directe donor te hebben’. En volgens haar is een bypass-operatie niet mogelijk zonder donorbloed.

De rechter oordeelde woensdag dat de baby onder voogdij blijft van het Hooggerechtshof, totdat hij hersteld is van de operatie. De rechtbank heeft ook twee artsen aangewezen als haar gemachtigden om toezicht te houden op de operatie en de toediening van bloed.

Vraag naar ongevaccineerd bloed

De roep om een dienst voor ongevaccineerd donorbloed neemt de laatste tijd sterk toe. Om daaraan tegemoet te komen heeft de Zwitserse natuurgeneeskundige George Della Pietra onlangs SafeBlood Donation opgericht. Volgens Vice heeft de dienst leden in ten minste zestien landen en hoopt het uiteindelijk bloedbanken te openen die niet-gevaccineerd bloed leveren. Maar het primaire doel is om wereldwijd gezondheidsautoriteiten onder druk te zetten om zogenaamde ‘gerichte donaties’ van niet-gevaccineerd bloed toe te staan. Dan kunnen ontvangers donoren aanwijzen die geen COVID-vaccinatie hebben gehad.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
MissBrigitte

Ik begrijp ze heel erg goed. Het is niet zomaar iets om je kindje bloed te geven met vaccin. Het is nog zo jong en de gevolgen zijn levenslang

Mab

Namen en rugnummers, noteren en NOOIT vergeten. Boycot deze "mensen" (trekpoppen) en als het zover is: sleep ze voor de tribunalen, van mijn part aan hun haren. Pek en veren, zoiets, schandalig gewoon dit.

Onzin dat mensen dan op andere gronden bloed gaan weigeren want je krijgt toch ook geen bloed van HIV geinfecteerden? Je mag niet eens bloed geven in veel landen als homo of als je uit het VK komt. Ze hebben verdorie geschikte donoren, wat is het probleem?!

Cookies op deze website