Lightbox Image
Afbeelding:
Klimaat 23 september 2022

President Wereldbank weigert mensen schuld te geven van klimaatverandering

Redactie Blckbx
2022 09 23 hoofd wereldbank klimaatontkenner
2:30

Tijdens een paneldiscussie van de New York Times weigerde de president van de Wereldbank, David Malpass, dinsdag om de mens de schuld te geven van klimaatverandering. Het Witte Huis werkt aan zijn verwijdering.

De paneldiscussie, ‘Money in Action: Closing the Climate Finance Gap’, stond in het teken van het bedenken van manieren om fondsen los te krijgen van regeringen, voor klimaat en duurzame ontwikkeling. Dat is nu ‘lastig’ omdat economieën overal ter wereld worstelen met voedseltekorten en torenhoge inflatie, aldus de New York Times.

Naast de door Trump benoemde Malpass was ook voormalig vicepresident Al Gore aanwezig. 'Klimaatactivist' Gore verdiende miljoenen dollars met zijn apocalyptische boek ‘The Unconvenient Truth’, waarin hij voorspelde dat er in het jaar 2000 geen ijs meer zou zijn op de Noordpool. Het boek bleek achteraf fictie.

Nieuw hoofd Wereldbank

Gore opende tijdens de paneldiscussie frontaal de aanval op Malpass, die hij ervan beticht met de Wereldbank niet genoeg te investeren in het tegengaan van klimaatverandering. Vooral het feit dat de Wereldbank nog steeds investeert in fossiele brandstoffen, is Gore een doorn in het oog. "We moeten een nieuw hoofd van de Wereldbank krijgen. Het is belachelijk om een klimaatontkenner als hoofd van de Wereldbank te hebben,” zei Gore op een gegeven moment.

Presentator David Gelles van de New York Times, een fervent klimaatgelover, greep de beschuldiging van Gore dat Malpass een klimaatontkenner zou zijn aan om hem publiekelijk voor het blok te zetten.

“Gelooft u in de wetenschappelijke consensus dat de door de mens veroorzaakte verbranding van fossiele brandstoffen de planeet snel en gevaarlijk opwarmt?” vroeg Gelles aan Malpass.

Malpass ging niet op de vraag in en praatte verder over het werk van de Wereldbank.

"Laat ik zo duidelijk mogelijk zijn," onderbrak Gelles hem. "Accepteert u de wetenschappelijke consensus dat de door de mens veroorzaakte verbranding van fossiele brandstoffen de planeet snel en gevaarlijk opwarmt?"

Gelles kreeg weer geen direct antwoord en zei toen nog dringender: “Wilt u antwoord geven op de vraag?”

Toen ook het publiek zich ermee ging bemoeien en scandeerde dat hij antwoord moest geven op de vraag, zei Malpass:

“Ik weet het niet. Ik ben geen wetenschapper.”

Het feit dat Malpass weigerde om de menselijke schuld aan klimaatverandering te erkennen, was voldoende voor de klimaatmeute om direct te roepen om zijn hoofd. Zowel op sociale media als in de mainstream media werd luidkeels zijn aftreden geëist.

John Kerry, de speciale presidentiële gezant van de Verenigde Staten voor het klimaat, gaf na de uitspraken van Malpass dinsdag direct aan dat de regering Biden achter de schermen werkt aan het afzetten van de president van de Wereldbank.

Onder druk bezweken

Helaas is Malpass inmiddels onder de druk bezweken. Donderdag liet hij op CNN weten dat hij tóch wel gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering. "Het is duidelijk dat de uitstoot van broeikasgassen afkomstig is van door de mens gemaakte bronnen, waaronder fossiele brandstoffen," zei hij. "Ik ben geen ontkenner.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Het geeft weer aan hoe mensen onder druk worden gezet door fanatici oftewel extremisten. Het zal niet meevallen om dit uit te roeien na jarenlange propaganda beïnvloeding. Men kan niet meer zelfstandig denken. Natuurlijk wantrouwen op basis van logica, elke rationaliteit is bij de massa verdwenen.

Natuurlijke-immuniteit

Maar er is toch de oplossing:
Jawel, windmolens met het sterkste broeikasgas zwavelhexafluoride (SF6).
Het verwarmingseffect zou tot 23.000 maal dat van CO2 zijn.
Er toch nog doorheen gelobbyd.
https://www.windwahn.com/2022/08/21/sf6-die-schlummernde-gefahr-in-windraedern/

Cookies op deze website