Lightbox Image
Afbeelding:
Klimaat 18 januari 2023

Van 'arrestatie' Greta Thunberg werd groot mediaspektakel gemaakt

Redactie Blckbx
2023 01 18 Greta Thunberg mediaspektakel
2:00

Tijdens haar ‘arrestatie’ nam de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg samen met de politie ruimschoots de tijd om te poseren voor de pers, blijkt uit een opgedoken video. De dramatische beelden zijn wereldwijd door de media gebruikt om de klimaatagenda te pushen.

Bij het Duitse Lützerath werd maandenlang gedemonstreerd tegen de uitbreiding van een grote bruinkoolmijn. Vorige week woensdag begon de politie met het ontruimen van het kamp van activisten die de bouwplaats hadden bezet. De ontruiming werd afgelopen weekend voltooid. Thunberg deed dinsdag mee aan een protestactie bij de mijn Garzweiler, 2,9 kilometer van Lützerath. Activisten demonstreerden aan de rand van afgraving, maar omdat het terrein niet betreden mag worden, kondigde de politie aan dat ze in zou grijpen. Samen met ongeveer zeventig overige activisten werd Thunberg daarbij opgepakt. Over de hele wereld verschenen er vervolgens ‘dramatische’ beelden van de Zweedse klimaatactivist die werd afgevoerd door de politie.

Politiewoordvoerder Christof Hüls zei tegen CNN dat Thunberg geen voorkeursbehandeling kreeg. “We wisten wie ze was, maar ze kreeg geen VIP-behandeling.” Uit een dinsdag opgedoken video komt echter een heel ander beeld naar voren. Thunberg staat te lachen met de agenten die haar ‘beetpakken’ en alle tijd nemen om de media te voorzien van hun beelden, voordat ze de activiste ‘afvoeren’.

Tekst gaat verder onder de tweet

Inmiddels is de klimaatactiviste alweer op vrije voeten. De arrestanten werden slechts in hechtenis genomen tot hun identiteit was vastgesteld, waarna ze werden vrijgelaten. De beelden van Thunberg die werd gearresteerd omdat ze de planeet wilde redden, zijn echter wel de hele wereld overgegaan.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website