Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 01 maart 2023

DENK demoniseert PVV-stemmers en Geert Wilders in verkiezingsspot

Redactie Blckbx
2023 03 01 DENK spot PVV 3
2:30

Met een campagnespotje opent DENK frontaal de aanval op de PVV om aandacht te vragen voor moslimhaat, die ‘één op één wordt aangewakkerd door de haatdragende uitingen van Wilders’. De video beeldt PVV-stemmers af als dronken, agressieve hooligans.

Met nog twee weken te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen haalt DENK alles uit de kast om zich te profileren en kiezers aan zich te binden. Dinsdagavond publiceerde de partij ‘een protestspot en een actieplan tegen moslimhaat’. “Hiermee wil DENK aandacht vragen voor het grote probleem van moslimhaat. Dit wordt één op één aangewakkerd door de haatdragende uitingen van Wilders,” aldus DENK.

Tekst gaat verder onder de tweet

In de video horen we PVV-leider Geert Wilders een paar van zijn meest omstreden uitspraken doen, zoals: “De PVV droomt van een Nederland zonder moskeeën, van een Nederland zonder hoofddoekjes”; “Iedere hoofddoek is een dikke middelvinger naar onze samenleving”; en “Genoeg is genoeg. Dit is ons land en de islam hoort niet bij Nederland.”

De video is omlijst met onheilspellende muziek en toont twee mannen – waarvan de suggestie wordt gewekt dat het PVV-stemmers zijn – die op klaarlichte dag aan blikken bier lurken, sigaretten roken en vervolgens een moslima met hoofddoek lastigvallen. “Kijk deze,” zegt de één. “Aahhh moslim,” zegt de ander, waarna zij haar hoofddoek aftrekken.

De achterban van Wilders wordt zo gereduceerd tot dronken, agressieve hooligans die niets anders doen moslims lastigvallen. Het spotje zal ook de noodzaak voor Wilders’ beveiliging – die inmiddels al bijna twintig jaar duurt – niet doen verminderen. Dinsdag deelde de PVV-voorman nog een foto van een stapel aangiftes wegens doodsbedreigingen.

Tekst gaat verder onder de tweet

De ‘protestspot’ bevat verder een deel van een toespraak die DENK-voorman Farid Azarkan hield in de Tweede Kamer. “Opvallend vaak zijn moslims met hoofddoek slachtoffer van fysiek en verbaal geweld,” zegt hij. “Kun je zomaar over een religie van een miljoen mensen zeggen dat dat haat en terreur is? Er was niemand, geen Kamerlid die iets deed. Dus ik vraag u allen om ook solidair te zijn, niet alleen met mij, want ik kan er best tegen. Maar al die miljoen moslims, die elke keer bij ek debat zien dat ze verdikkeme kapot worden gemaakt door Geert Wilders.”

Reacties

Op Twitter zijn onder de video weinig positieve reacties te vinden. “Haat tegen christenen interesseert u kennelijk niet?” reageerde iemand. “Kan DENK wat doen aan het groeiende antisemitisme en homohaat van moslims? En hun minachting voor westerse vrouwen?” vroeg een andere Twitteraar.

De voorman van Voor Waarheid (voorheen Viruswaarheid) Willem Engel roept alle partijen op om de ogen op de bal te houden. “Stop eens met dit infantiele gezever. Het maakt niet uit of je moslim bent of christen, we zijn allemaal slaaf onder Agenda 2030. Jullie spelen volledig mee in de verdeel en heers. Je bent toch in de eerste plaats mens. Alsof moslim zijn jou definieert. Wees trots,” aldus Engel.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Inderdaad, laat je niet afleiden, iedere partij heeft dingen waar ik het heel erg mee eens ben en oneens ben. Net zoals je normaliter niet stemt op een partij vanwege 1 sandpunt, zet je hem ook niet buiten de deur. De aangehaalde uitspraken van Wilders keur ik net zo goed af als dit wanstaltige demoniseren dat DENK doet; als je vind dat je beter bent, doe het dan ook beter. In deze tijd is er wat mij betreft een uitzondering op dat "1 punt", dat woke gedoe moet gestopt worden, stem dus op een partij die daar niet aan mee doet. Wanneer dat Wilders is, okee, als het merendeel geen "moslimhater" is, komt dat deel wel goed.

nobody

het is wel verwonderlijk eigenlijk, ik woon in een wijk waar veel moslims wonen en zij zeggen zelfs dat er te veel moslims binnen komen met name de extreme types, dit zijn hun woorden.
Veel van hen willen in een vrij land leven zonder dwang, en zonder uisltuiting door anderen, zij zeggen allemaal dat wat zij nu zien gebeuren, in hun land al heeft plaats gevonden en dat dat de reden was om te vluchten, omdat zij werden uitgesloten, gecanceled, overal de schuld van kregen die de hardst schreeuwende partijen ten uitvoering bracht.
ook zij zien de terloorgang van dit land hoe snel het achteruit kan gaan in amper 3 jaar tijd.

Cookies op deze website