Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 25 oktober 2022

‘FVD-stemmers zijn bewust kwaadaardig, moeten opgenomen worden’ - Vandaag Inside

Redactie Blckbx
2022 10 25 Derksen FVD2
2:45

Zich kennelijk onbewust van wat het begrip ‘fascisme’ inhoudt, suggereerden de voetbalanalisten van Vandaag Inside dat het ‘fascistische FVD’ verboden zou moeten worden. FVD-stemmers zijn ‘bewust kwaadaardig en willen anderen vernietigen’.

Voetbalanalisten Johan Derksen, Renee van der Gijp en Özcan Akyol reflecteerden maandagavond aan tafel bij Wilfred Genee op de rioolratten-rel. Het was een surreëel schouwspel vol tegenstrijdigheden.

‘Fascisten’

“Wilfred, de essentie is dat Forum voor Democratie nu bestaat uit fascisten,” zei Akyol op belerende toon. “Ze gaan journalisten intimideren, ze doen aan complottheorieën, anti-semitisme, weet ik veel wat. Dat is een club die je helemaal niet meer serieus kan nemen.”

Kenmerkend voor het fascisme is het onderdrukken en censureren van de politieke oppositie om daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Ook wordt vaak een deel van de bevolking aangewezen als publieke vijand en gedemoniseerd. En dat is precies wat de voetbalanalisten beoogden en deden.

Partijverbod

“Je hebt gewoon fascisten in de Kamer,” ging Akyol verder. “Spreek je uit en gedraag je ernaar. Kijk of je die partij kan verbieden. Misschien inderdaad helemaal negeren, dat je gewoon nergens meer op reageert. Zo veel mensen zijn te laf om dit te zeggen,” zei hij, implicerend dat hij die moed wel heeft. “Dit zijn fascisten! Ik bedoel: wat moeten ze nog meer doen om te laten zien dat ze fascisten zijn?”

Derksen was het eens met Akyol, hoewel hij een verbod te ver vond gaan: “Ik heb er een hekel aan om iets te verbieden, maar je kunt die mensen het beste volledig negeren en wanneer ze weer gek doen: gewoon voor kennisgeving aannemen en niet op reageren. Is er iemand [van FVD] aan het woord? Ga dan even lekker koffie drinken en laat hem de tering krijgen achter die microfoon. Gewoon doodzwijgen.”

Demoniseren FVD-stemmers

“De mensen die nu nog op die partij stemmen, moeten opgenomen worden, want dan ben je niet goed bij je hoofd namelijk,” zei Derksen, waarop Genee in een poging tot nuance antwoordde: “Dat zullen ze waarschijnlijk ook over ons zeggen.”

Maar daar was Derksen niet van gediend, want hij verhief zichzelf en zijn medestanders direct ver boven de honderdduizenden FVD-stemmers: “Nou, wij hebben nog wel een paar argumentjes, maar dat zijn allemaal complotdenkertjes.”

De stigmatiserende voorzet werd tot slot feilloos afgemaakt door Akyal: “Ze [FVD-stemmers] zijn bewust kwaadaardig. Ze willen anderen vernietigen.”

Rioolratten-rel

Onlangs riep Derksen op TV op tot het liquideren van Baudet. Vrijwel niemand maakte zich hier druk om, behalve de ‘bewust kwaadaardige dwazen’ die op FVD stemmen. Hart van Nederland-journalist Merel Ek bagatelliseerde deze oproep tot moord met een aantoonbare leugen. Zij werd hierom bejubeld.

In de eerste aflevering van ‘Rioolratten Ontmaskerd’ verzocht FVD-Kamerlid Gideon Van Meijeren met draaiende camera, maar op rustige toon, de journalist om opheldering. Media en politiek betichtten de partij hierop van ‘intimidatie en bedreiging’. En zij spraken van ‘puur vergif’ en een ‘doodenge’ actie.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Johan Derksen, Renee van der Gijp en Özcan Akyol. Ik ben ook een fascist, een Fervent Aanhanger van Semitische Communistische Indoctrinatie en Systematisch Terrorisme!

Leve Marx, Sifilitische Lenin, Trotsky (Lev Bronstein), Soros, Bourla, Fritz Haber, Wolfowitz!

Nou nee, geef mij maar de gezegden van Albert Einstein en de waarschuwingen van Zelenko!

[deleted]

"Anti-semitisme"... Ik ben niet tegen semieten. Ik ben tegen groeperingen die in een maatschappij ondergronds gaan, hun identiteit verloochenen, zich voordoen als vroom en meewerkend maar ondertussen afpersen, intimideren, opruien, woekeren, moorden, mishandelen en al het bewijs van hun daden vernietigen/verdraaien. Huichelaars. Adderengebroed. En nee, niet iedereen van die groeperingen zullen medeplichtig zijn. Daar ben ik dan ook niet tegen.

Ik ben dus geen anti-semiet. Ik ben een anti-huichelaar. Ik ben anti-adderengebroed.

Cookies op deze website