Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 22 februari 2023

GroenLinks-Kamerlid Kröger wist dondersgoed dat omstreden debatavond ging over gebruik van geweld

Redactie Blckbx
2023 02 22 Kröger klimaatgeweld s
2:00

GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger nam een loopje met de waarheid door te suggeren dat zij niet wist dat een omstreden debatavond in het teken zou staan van geweld om ‘de klimaatcrisis aan te pakken’. Ze vond het juist ‘spannend’.

Tijdens een inmiddels geannuleerde debatavond in de Amsterdamse zaal Pakhuis de Zwijger wilden klimaatactivisten op 7 maart bespreken of het gebruik van geweld, ‘dan wel tegen objecten, dan wel tegen personen, heroverwogen zou moeten worden’.

Toen hier zondag commotie over ontstond, liet Kröger weten af te zien van deelname. “Ik was gevraagd voor een debatavond over klimaatactivisme. Ik sta voor vreedzaam protest en voor mij staat buiten kijf dat geweld gebruiken daarbij niet hoort. Ik heb de organisatie laten weten dat nu dit de insteek is, ik niet aanwezig ben,” liet zij weten op Twitter. Zondagavond werd de hele avond geannuleerd.

Uit navraag van De Telegraaf blijkt echter dat die insteek allang duidelijk was voor Kröger. “Mevrouw Kröger vond die zin vanaf het begin spannend,” verklaarde organisator Progressief Café.

In een schriftelijke reactie aan De Telegraaf liet Kröger dinsdag weten dat zij ’dacht’ deel te nemen ’aan een debatavond over klimaatactivisme’. “Op het moment dat ik de aankondigingstekst te zien kreeg, heb ik gevraagd of de opzet van de avond gewijzigd kon worden.” Pas toen Kröger duidelijk werd ‘dat de opzet zo bleef, heb ik aangegeven niet aanwezig te zullen zijn’. Het is onduidelijk of er daadwerkelijk geprobeerd is de opzet van de avond te wijzigen.

Ook advocaat Bénédicte Ficq zag al voor de annulering af van deelname, omdat zij haar naam ‘niet wilde verbinden aan een debat over het gebruik van geweld’. Maar vooralsnog weigert zij vragen te beantwoorden.

‘Extreemlinks schorriemorrie’

Kröger wordt overladen met kritiek. “Debatje over inzet van geweld? Bij GroenLinks kan het. Niet gek met Pol Pot-bewonderaar Rosenmöller, RaRa-terrorist Duyendak en Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf binnen de gelederen. Maar dat het in ons parlement zit is meer dan zorgelijk,” stelt het Haagse raadslid Ralf Sluijs.

PVV-leider Geert Wilders haalt hard uit naar Kröger. “GroenLinks-Kamerlid blijkt leugenaar en vond bijeenkomst over gebruik geweld om klimaatdoelen af te dwingen van begin af aan spannend. Veel zieker kan het niet worden. Wat moet zo iemand in de Tweede Kamer? Wegwezen! GroenLinks is gevaarlijk extreemlinks schorriemorrie.”

“Vooraan staan om anderen de maat te nemen. Er eigen normen en waarden op na houden. Goed weten wat ze doen, maar als ze betrapt worden en er rumoer ontstaat, ontkennen en/of wegduiken,” reageert PVV-Kamerlid Lilian Helder.

Eerste Kamerlid Henk Otten hoopt dat meer politici zich uitspreken. “Het zou goed zijn als Sigrid Kaag, Mark Rutte, Wopke Hoekstra en andere politici nu ook ondubbelzinnig dit onacceptabele gedweep van GroenLinks met klimaatgeweld net zo hard veroordelen als ze deden met de fakkels bij Kaag in Diepenheim.”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Droid

'Pol Pot-bewonderaar Rosenmöller, RaRa-terrorist Duyendak en Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf binnen de gelederen',.. mensen die menen iets meer te zijn door de overtuiging die zij aanhangen. Hun hele probleem, zo ook de WOKE cult, 'ik ben meer omdat ik beter denk dan een ander die dat niet denkt'. Psychose gevoelige mensen met een verwrongen rechtvaardigheidsgevoel. Oh jee.

Requin

Cynische slogan tegen de vaccinmoordenaars
____________________________________________
Stop stilstand in myocarditis en
stem vooruit op een gentherapeutische spuit!
Met D66, VVD, Volt en WEF tonen depopulisten
wat we door de dood van Fortuyn reeds wisten!

Cookies op deze website