Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 03 november 2022

Halsema verplaatst demonstratie, organisatie wellicht naar rechter

Redactie Blckbx
2022 11 03 demo verplaatst
3:40

Burgemeester Halsema van Amsterdam wil de grote vredesdemonstratie van aanstaande zondag, waarvan blckbx live verslag zal doen, verplaatsen naar het Museumplein. Ze zou op de Dam de veiligheid van de demonstranten niet kunnen garanderen. De organisator overweegt een gang naar de rechter.

Onder het motto 'No war, just peace' zal er zondag 6 november in Amsterdam worden gedemonstreerd tegen de oorlog in Oekraïne maar vooral ook tegen de regering Rutte IV, de invloed van de Europese Unie, de hoge energieprijzen en de inflatie, tegen het onteigenen van de boeren, de permanente coronawet en tegen de Europese digitale identiteit. Ook ‘complotdenker’ David Icke zal, ondanks tegenwerking van de autoriteiten, aanwezig zijn om een toespraak te houden. Reporter Erwin Taams zal namens blckbx de hele middag verslag doen van de demonstratie via een livestream-verbinding.

Verplaatst naar Museumplein

De kans is echter groot dat de manifestatie niet zoals gepland op de Dam zal worden gehouden. Vanochtend liet de Amsterdamse driehoek van burgemeester, politiechef en hoofdofficier weten dat het de demonstratie wil verplaatsen naar het Museumplein. Als reden wordt opgegeven dat de driehoek ‘de veiligheid van de vredesdemonstranten op de Dam niet kan garanderen’. Het verplaatsen van de manifestatie naar het Museumplein moet ervoor zorgen dat de groep en eventuele tegendemonstranten uit elkaar worden gehouden.

De driehoek beweert dat er momenteel drie tegendemonstraties zijn aangemeld. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft al aangekondigd dat het een tegengeluid wil laten horen. De autoriteiten verwachten daarnaast ‘spontane’ reacties die niet zijn aangemeld. "De driehoek houdt er sterk rekening mee dat wanordelijkheden kunnen ontstaan. Een politieoptreden in een dergelijke situatie op de Dam brengt extra risico’s met zich mee."

Slechte herinneringen

Organisator Samen voor Nederland (SvN) heeft de gemeente laten weten het niet eens te zijn met de beslissing. “Wij hebben geen goede herinneringen aan het politiegeweld op het Museumplein,” zegt Frank Ruesink, een van de organisatoren. Hij doelt daarmee op de hardhandige acties van de ME in coronatijd, waarbij vreedzame demonstranten met honden, knuppels en waterkanonnen te lijf werden gegaan. “Wij beraden ons op verdere stappen en sluiten de gang naar de rechter niet uit,” aldus Ruesink.

Volgens SvN blijft het doel van de demonstratie overeind staan 'en dat is een massale, waardige en veilige vredesdemonstratie voor iedereen’.

David Icke

Er is in Nederland veel te doen geweest over de komst van David Icke naar de demonstratie. Voormalig profvoetballer en BBC-verslaggever Icke heeft zich de laatste decennia ontpopt tot een van de meest invloedrijke ‘complotdenkers’ ter wereld. De Brit voorspelde al tientallen jaren geleden de gebeurtenissen die we nu zien gebeuren, en zegt te weten wie daarachter zitten.

De aankondiging dat Icke naar Nederland komt, veroorzaakte een enorme schok bij de autoriteiten. Het establishment startte direct een groot offensief in de media om te proberen Icke in een kwaad daglicht te stellen en te verhinderen dat hij naar Nederland komt. Zo wordt van hem beweerd dat hij een antisemiet zou zijn die de holocaust ontkent, iets wat de redactie nog nergens bevestigd heeft kunnen krijgen.

Waarom de autoriteiten liever niet hebben dat Icke het Nederlandse volk toespreekt, lees en zie je hier.

Ook in uitzending #92 van blckbx today van vorige week woensdag besteedde blckbx uitgebreid aandacht aan de komst van David Icke naar de demonstratie in Amsterdam.

Blckbx doet live verslag

Erwin Taams zal zondag 6 november zoals aangegeven in de middag verslag doen van de demonstratie via een livestream-verbinding. Exacte tijden zullen volgen op de website.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

David Icke mag NL niet in heeft het genocide kabinet besloten. Blijkbaar loopt het ze dun door hun broek. Icke had ongetwijfeld een helder betoog gehouden en de waarheid proberen ze nog steeds in de kiem te smoren wat ze niet best lukt.
Het woord anti semiet wordt door de joden altijd gebruikt als stok om mee te slaan om iemand in een kwaad daglicht te stellen ook al is hij geen anti semiet. Dezelfde methode zien we nu wederom in de media in andere vormen zoals wappie, fascist, extreem rechts etc. Mensen die niet nadenken nemen dat over.

ML

"Ze zou op de Dam de veiligheid van de demonstranten niet kunnen garanderen"
"De autoriteiten verwachten daarnaast ‘spontane’ reacties "
NCTV heeft meer ruimte nodig om het komende politiegeweld beter toe te passen. De 'justitiële" knokploegen worden blijkbaar al klaar gestoomd in de vorm van Romeo's, antifa etc. Zullen ze nu gaan schieten op weerloze demonstranten? Of blijft het bij het arresteren van onschuldige burgers, uitlokken van geweld, inhakken op de mensen, inzetten van honden, waterkanonnen. Misschien dit keer radiogolven, die werkten ook in Australië alsmede het schieten met rubberen kogels.

Cookies op deze website