Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 16 maart 2022

Nederland naar de stembus, ogen gevestigde orde gericht op FVD

Redactie Blckbx
Cff6a17a 88ef 11ee aa3e 02d1dbdc35d1
3:34

De ogen van de gevestigde politieke orde zullen vandaag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vooral gericht zijn op het presteren van Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet staat voor het eerst in vijftig gemeenten op het kiesformulier. FVD was in de media de afgelopen weken dan ook volop ‘vooral negatief’ in het nieuws.

Op de dag af twee jaar na het ingaan van de allereerste lockdown gaat Nederland vandaag naar de stembus om een stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maandag en dinsdag konden mensen al stemmen in een een beperkt aantal stembureaus, vandaag zijn de meeste stembureaus open, zo’n 8800.

Deelname in vijftig gemeenten

Voor FVD zijn de verkiezingen vandaag extra bijzonder. Boegbeeld Thierry Baudet en zijn partij hebben het afgelopen jaar in maar liefst vijftig gemeenten een lijst met 'geschikte' kandidaten kunnen opstellen. Tijdens de vorige lokale verkiezingen stond de partij nog alleen in Amsterdam op de lijst. Niet verwonderlijk dus dat de grootschalige deelname van de oppositiepartij vanuit de gevestigde politieke orde met argusogen wordt gadegeslagen. FVD was de grootste criticaster van het kabinetsbeleid tijdens de coronacrisis en werd al eens de grootste partij van Nederland bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer.

Vooral negatieve aandacht

De grootschalige deelname van FVD aan de gemeenteraadsverkiezingen is in de media niet onopgemerkt gebleven. Kranten en televisie doken de afgelopen weken echter vooral gretig op allerlei vermeende misstanden binnen het FVD. Zo werd de première van de film van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren geschrapt door filmhuis Tuschinski in Amsterdam, vanwege het vermeend bagatelliseren van de Holocaust door Van Meijeren. Dit werd in de media breed uitgemeten, al bleek het vooral een knap staaltje framing te zijn. De film van Van Meijeren is overigens op blckbx integraal te bekijken.

Ook werd FVD in verband gebracht met Russische financiering van de partij en werd de partij zelfs landverraad en heulen met de Russen verweten. Verder werd en wordt er gesuggereerd dat Baudet bepaalde nevenfuncties naast zijn Kamerlidmaatschap had moeten opgeven. De partij kwam daarnaast nog in het nieuws nadat onbekenden het partijkantoor in Amsterdam hadden beklad en vernield. Er was onder andere met grote letters ‘fascist scum’, fascistisch tuig, op de stoep geschreven en er was een vlag opgehangen die een liefdesrelatie tussen Baudet en Poetin suggereert. FVD mocht ook niet deelnemen aan het slotdebat van de lokale verkiezingen in Amsterdam, waartegen de partij nog demonstreerde. Ook gisteren nog werd de deelname van FVD, en dan met name de FVD-stemmer, belachelijk gemaakt in de media. En dan is er nog de suggestie van Joop van BNNVARA, dat FVD zou hebben gefraudeerd om het boek van Baudet 'Het coronabedrog' op de eerste plek te krijgen van de CPNB-lijst met de zestig best verkochte boeken.

Baudet bij Ongehoord Nederland

Dinsdag mocht Baudet zijn zegje doen bij het programma Ongehoord Nieuws van Ongehoord Nederland. Hij mocht daar, in tegenstelling tot in veel andere media, de standpunten van zijn partij inhoudelijk beargumenteren. De uitzending, waar ook Flavio Pasquino van blckbx te gast was, is via deze link terug te kijken.

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Fascisme begrijpen
----------------------------
Om het wezen van fascisme uit te leggen volstaat het al om naar msn, kamerkartel en pers te luisteren.

De framing door de Balie en Pathe volgde dezelfde formule en daarna storten Marcel van Roosmalen en Willem Treur vuil uit over Gideon en Baudet. De zelfde laffe types die hun kans zien trappen na te geven als een groep gefrustreerde hooligans met grote overmacht
een slachtoffer hebben geveld. Deze 'jounalisten' vertonen een treffende gelijkenis met
Max Blokzijl en zijn ongetwijffeld op de lagere school de verradende slijmjurken geweest van kattekwaad naar de schoolmeester.

Onder de weffers vind je deze 'karakters' (sic!) en de huidige constellatie maken zij dagelijks
doden door wapenleveranties en genocide door herhaalde vaccinatie met een levensverkortende 'gentherapie' moordende meelopers met een hersenloze massa die joelend naar een grafkuil loopt aan de voeten van Klauas Schwab van commando nwo-Totenkopf.

ing. J. Onno Dekker

link: https://tpo.nl/2022/03/15/marcel-van-roosmalen-gideon-van-meijeren-is-een-lizzard-hij-heeft-geen-tenen-maar-schubben/
link': https://tpo.nl/2022/03/15/willem-treur-over-censuur-door-tuschinski-heel-het-land-gaat-kapot-door-de-bioscoop/

Requin

Zwilling, maden in Germanij
---------------------------------------

Ook in Nederland hebben vele sukkels op de PvdA gestemd.
Wel weinig commentaar. Alleen de opmerking dat daarmee
op Klaus Schwab is gestemd. Veel van deze stemmers holden
achter de prikkies aan en dat betekent in ieder geval bij de
volgende gemeenteraadsverkiezingen deze stemmers voor
een belangrijk deel kwijt zullen zijn.

Lilianne Ploumen | World Economic Forum
Frans Timmermans | World Economic Forum
Langetermijncriminelen
======================

World Economic Forum Annual Meeting 2014Davos-Klosters, Switzerland 22-25 January

Jeroen Dijsselbloem President of the Euro Group; Minister of Finance of the NetherlandsNetherlands
Klaas Knot Governor of the Central Bank of Netherlands (DNB)Netherlands
Lilianne Ploumen Minister for Foreign Trade and Development Cooperation of the Netherlands
NetherlandsMark Rutte Prime Minister of the Netherlands

https://www3.weforum.org/docs/AM14/WEF_AM14_PublicFigures_List.pdf

Korte termijn verdachten in onderzoek
=====================================
Wieke Paulusma (D66)
Attje Kuiken (PvdA)

Een onvoorziene omstandigheid is dat het kamerkartel zijn eigen achterban uitroeit.
Misschien zit dat in de strategie van het WEF, want de SA is niet meer nodig als
de SS van Klaus en zijn rijke koninklijke vriendjes verder gaat.

Cookies op deze website