Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 10 januari 2023

Oppositie roept op om te vechten tegen invloed WEF op Nederlandse politiek

Redactie Blckbx
2023 01 10 oppositie vechten tegen wef
3:50

Bewaakt door 5.000 soldaten start komende week in het bijzijn van Mark Rutte en Sigrid Kaag weer de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Oppositieleden roepen op om te vechten tegen de invloed van het ‘praatclubje’ op de Nederlandse politiek.

Van 16 tot 20 januari komen miljardairs en de crème de la crème van het internationale bedrijfsleven en politiek weer samen bij het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Van het Nederlandse kabinet zijn premier Mark Rutte, ministers van Financiën en Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra uitgenodigd. De 52e bijeenkomst van het in 1971 door Klaus Schwab opgerichte Forum heeft dit jaar als thema ‘Samenwerking in een gefragmenteerde wereld’. Hoewel politici als Gert-Jan Segers van de ChristenUnie het WEF afdoen als een onbeduidend 'praatclubje', lijkt de private en ongekozen belangenclub een stevige vinger in de pap te hebben in het regeringsbeleid van veel landen – waaronder Nederland.

Hard tegen vechten

Vanuit de Nederlandse oppositie zwelt de kritiek aan op het machtige internationale platform en de invloed die het heeft op de koers van de Nederlandse politiek. Het is niet langer meer alleen Forum voor Democratie (FVD) die de 'ondemocratische' invloed van het WEF aan de kaak stelt.

Afgelopen zondag sprak Wybren van Haga (BVNL) bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen de regering Rutte IV. Van Haga ziet dat internationale belangen continue boven het nationale belang worden gesteld. “Heel veel mensen hebben veel klachten over Mark Rutte, Sigrid Kaag, World Economic Forum, Central Bank Digital Currency,” aldus Van Haga. “Ik vind het ook allemaal heel eng. Het World Economic Forum is een hele rare marxistische club met veel te veel invloed. Moeten we hard tegen vechten, op een vreedzame manier.”

Bekijk hier het gedeelte van Van Haga’s speech over het WEF:

Middelvinger naar burger

Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging (BBB) velde onlangs een stevig oordeel over het voornemen van minister Hoekstra die zich wilde afmelden voor het in januari geplande Commissiedebat Raad Buitenlandse Zaken, vanwege zijn geplande bezoek aan het WEF. Zij ziet dit als een schoffering van de Nederlandse burgers.

“Bizar dat een minister een debat met de Kamer niet bijwoont vanwege het WEF. Een middelvinger naar de burgers in Nederland.”

Voorman Geert Wilders van de PVV uit sinds vorig jaar ook steeds vaker kritiek op de innige banden die leden van de Nederlandse regering onderhouden met het WEF.

Eind vorig jaar was een tweet van Wilders nog het meest geretweete bericht van Nederland: "Daar gaan ze weer in januari met zijn allen naar het World Economic Forum. Ze zeggen er nu dus zelfs Kamerdebatten voor af. Om in het geheim te kunnen overleggen over ons maar zonder ons, én zonder dat wij dat kunnen controleren. Globalisten Unlimited. Verschrikkelijk."

In september zei Wilders tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dat Rutte geen leider is, maar een knecht van grotere Brusselse belangen, een politieke knecht van Sigrid Kaag, een vervreemde globalist die zich overal thuis voelt: bij de NAVO, in de Brusselse burelen van de Europese Unie, bij het WEF, bij de Verenigde Staten.

Wilders nam het tijdens het debat op voor FVD-kopman Baudet, die het regelmatig heeft over de invloed van het World Economic Forum op onder meer de Nederlandse politiek.

Innige band WEF en kabinet

Een jaar geleden kreeg FVD’er Pepijn van Houwelingen na aanhoudende Kamervragen geheime WEF-brieven boven tafel, waaruit de innige relatie tussen het WEF en Nederlandse kabinetsleden blijkt. Zowel Rutte, Kaag en Hoekstra ontvingen brieven van het WEF. Een vertegenwoordiger van het World Economic Forum schreef aan Kaag: “Uw bijdragen aan het werk van de Great Reset zullen uitzonderlijk cruciaal zijn bij de komende jaarlijkse bijeenkomst. Uw deelname aan de beraadslagingen in Davos zal tevens verzekeren dat Nederland een grote rol speelt in het vormgeven van de toekomst van het internationale handelssysteem.”

Rutte zelf schreef aan Schwab: “Laat me het belang van de World Economic Forum voor de Nederlandse regering benadrukken. Door de jaren heen hebben we een sterke relatie opgebouwd, zoals ook blijkt uit de substantiële Nederlandse delegatie op de jaarlijkse bijeenkomst.”

In november 2022 bleek uit antwoorden op Kamervragen van Van Houwelingen dat de Nederlandse diplomatieke missie in Genève fungeert als ‘tussenschakel voor de ministeries en het WEF’ en dat financiënminister Kaag een aanspreekpunt heeft voor de lobbyclub.

Dezelfde Sigrid Kaag raakte afgelopen weekend overigens in opspraak nadat uit Wob-documenten bleek dat ze in 2021 tijdens haar ministerschap tegen de regels een nevenfunctie had als bestuurslid bij GPMB: een WHO-organisatie die nota bene gaat over de uitbraak van pandemieën en opriep tot 'gigantische investeringen in COVID-19’.

Verzet tegen machtsconcentratie

Chris Stoffer, Tweede Kamerlid van de SGP, liet zich vorig jaar ook kritisch uit over het WEF en het boek COVID-19: The Great Reset van Schwab. “De gedachten van Schwab vertolken iets van wat ook in de boezem van de Europese Unie, van de Verenigde Naties en het internationale bedrijfsleven leeft. Dan gaat het om het beleggen van beslissingsbevoegdheden en beleidskeuzes op een hoger, internationaal schaalniveau. Dat baart mij grote zorgen,” zei Stoffer. “Dan zijn het multinationals in de digitale technologie, farmaceutische bedrijven, beleggers en banken, internationale non-gouvernementele organisaties en de Verenigde Naties die steeds meer de dienst uitmaken.”

Keuzes worden steeds vaker verder bij de burger vandaan gemaakt, stelde de SGP-politicus. De grote invloed van machtige en niet-democratisch gekozen organen gaan ten koste van de nationale soevereiniteit van landen. “Tegen die tendens van machtsconcentratie wil ik me verzetten,” aldus Stoffer.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
B.Schouten.

Hier staat iets over in de wet dacht ik toch? Dit is pure landverraad en moet bestraft of hoe dan ook z.s.m gestopt worden. Rutte,Kaag,Hoekstra etc,etc denken dat ze alles maar kunnen flikken zonder enige straf. Dat gaat binnenkort hoe dan ook stoppen.Het moet klaar zijn nu.

Vlinder

En dat nu al heel duidelijk te zien bij de regeringsleden. Vegen de oppositie gewoon onder de mat. Veel respect voor van Haga, FvD, BBB, PVV,en andere kleine partijen die blijven herinneren ann onzuivere zaken van ministers van de coalitie . Ik kan nog nauwelijks naar de politiek luisteren. Regeringspartijen moeten weggeveegd worden met de verkiezingen in maart. En dan alle vuiligheid boven water halen, oversterfte door onafhankelijke wetenschappers laten onderzoeken. En daarmee naar de rechter stappen. Wat kijk ik daar naar uit. En ik blijf hopen dat die dag van ommekeer komt.

Cookies op deze website