Lightbox Image
Afbeelding:
Binnenland 04 april 2023

Rutgers Stichting kreeg miljoenen van Bill & Melinda Gates Foundation

Redactie Blckbx
2023 04 04 bill gates financiert rutgers
3:20

De Rutgers Stichting blijkt ruim drie miljoen dollar te hebben ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation, om voorlichting te geven over ‘gendergelijkheid’ en ‘familieplanning’.

Een woordvoerder van Rutgers Expertisecentrum Seksualiteit en SOAIDS bevestigt tegenover blckbx dat de stichting in 2017 bijna 3,4 miljoen dollar heeft ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation om programma's te ontwikkelen voor het bevorderen van 'gendergelijkheid' en 'familieplanning' – andere woorden voor vrouwenemancipatie en geboortebeperking.

Het geld is door Rutgers gebruikt voor Explore4Action, een onderzoeksprogramma in Indonesië, een land met een hoog geboortecijfer waar mannen en vrouwen doorgaans nog leven volgens traditionele rolpatronen. Het programma heeft officieel als doel om via seksuele voorlichting ‘de seksuele en reproductieve gezondheid van adolescenten in Semarang (Java), Bandar Lampung (Sumatra) en Denpasar (Bali) te verbeteren’. "Het is een belangrijke pijler van het bredere werk van Rutgers in Indonesië, dat toegang biedt tot seksuele voorlichting en gezondheidszorg, diversiteit en tolerantie bevordert en geweld tegen vrouwen en kinderen voorkomt," aldus Rutgers.

Eerder bleek ook al dat Rutgers deels gesubsidieerd wordt door de Nederlandse overheid. De subsidies van in totaal 3,4 miljoen dollar van Bill Gates zijn terug te vinden op de website van zijn stichting.

Explore4Action

Met het project Explore4Action wil Rutgers de seksuele voorlichting 'verbeteren' voor jongeren in Indonesië. Met het geld van Gates wordt onder andere onderzocht hoe houdingen, gedragingen en resultaten op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid worden beïnvloed door de seksuele voorlichting van Rutgers. "De voorlichting gaat onder andere over zwangerschap, voorbehoedsmiddelen en gendergelijkheid. Bij het onderzoek worden ook jongeren zelf betrokken om hen zo op te leiden in het onderzoeksveld," staat te lezen op de website.

Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Global Early Adolescent Study (GEAS), een wereldwijd initiatief dat in veel ontwikkelingslanden onderzoek doet naar de langetermijneffecten van voorlichting op gendergelijkheid en geboortebeperking. Net als Rutgers ontvangt ook GAES subsidies van de Bill & Melinda Gates Foundation. De organisatie heeft daarnaast banden met onder andere USAID, Terre des Hommes, Unicef, Johns Hopkins University, medicijnfabrikant AstraZeneca en de World Health Organization (WHO).

De WHO, waarvan de Bill & Melinda Gates Foundation ook een van de grootste financiers is, heeft doelen opgesteld omtrent seksuele educatie van kinderen wereldwijd. Voorbeelden van deze doelen voor nul- tot vierjarigen zijn: ‘genot en plezier te leren ervaren bij het aanraken van het eigen lichaam’, ‘het stimuleren van masturbatie bij de allerjongsten' en ‘bewustzijn van genderidentiteit ontwikkelen’.

Week van de lentekriebels

Rutgers raakte onlangs in Nederland in opspraak door 'De week van de lentekriebels', een omstreden lesprogramma van de stichting, dat wordt ingezet om basisschoolkinderen van groep 1-8 seksueel te vormen. De lesstof lijkt aan te sluiten op de in de vorige alinea genoemde doelen van de WHO. Zo leert de methode dat je zelf kunt kiezen of je een jongen of meisje bent en dat ‘het fijn is om je eigen vulva of piemel te kriebelen’.

Veel ouders maken zich zorgen over de inhoud van het lesprogramma en vragen zich af of de lesstof wel geschikt is voor (jonge) kinderen. Forum voor Democratie stelde Kamervragen over het lesprogramma en kreeg daarbij bijval van onder andere de SGP. Roelof Bisschop (SGP) vroeg aan onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) of hij bereid was om de subsidie aan Rutgers stop te zetten, maar daar ging de minister niet meteen in mee. In een reactie tegenover het AD repte Wiersma ook met geen woord over een mogelijke subsidiestop, maar gaf hij aan dat ‘het hem vooral opgevallen was dat er heel veel beelden rondgaan van dingen die gewoon niet kloppen’. Ook sprak hij zich uit tegen de bedreigingen die naar medewerkers van Rutgers en basisschooldocenten waren geuit die week. Rutgers zelf deelde ook een artikel van Pointer dat stelt dat de ophef rondom de Lentekriebels vooral uit desinformatie bestaat. De reacties onder de tweet zijn ronduit kritisch.

Na aanleiding van alle kritiek schreef reactionair.nl een diepgravend artikel over het ontstaan van Rutgers en de banden die de stichting zou hebben met andere organisaties. Daaruit kwam onder andere naar voren dat Rutgers in 1979 een petitie heeft ondertekend waarin werd opgeroepen tot het legaliseren van seksueel contact tussen volwassenen en tieners onder zestien. In het artikel vraagt de auteur zich af of Rutgers nog steeds achter die handtekening staat. Tot nu toe heeft het expertisecentrum daar niet op gereageerd.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Trek aub de beerput verder open. Deze stichting lijkt minimaal 40 jaar verre van pluis te zijn. Tis in en in triest. Daar heeft de bevolking zijn vertrouwen in gesteld. We, en vooral onze kinderen, zijn vele jaren blootgesteld geweest aan een corrupte en valse organisatie. Maar ja, het zal voor de massa 'te eng' zijn om allemaal aan te nemen. Kan de massa ook niet. Het brein pakt het niet op.

Verity

lees hier de waarheid ipv het 'diepgravend onderzoek', ondertekend door zowat heel Nederland!
https://brongersma.info/Petitie_inzake_leeftijdsgrenzen_in_de_zedelijkheidswetgeving?fbclid=IwAR1ygg5SsIR849hLr52M1buKGASkD7avaBQowRqNXllclePZ-7CnexOTiqs

Cookies op deze website