Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 30 september 2022

Duitse ex-inlichtingenbaas waarschuwt: ‘Politici verwoesten samenleving opzettelijk’

Redactie Blckbx
2022 09 30 Maassen waarschuwt 4
3:50

Hans-Georg Maassen werkte een leven lang in overheidsdienst en leidde de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst van 2012 tot 2018. Nu waarschuwt hij dat zijn land bewust wordt vernietigd om een ‘groen-socialistische dictatuur’ op te tuigen.

Maassen liet zich eerder kritisch uit over de coronavaccins en stelde onlangs vragen bij de mentale gesteldheid van gezondheidsminister Karl Lauterbach. In een recent interview met journalist Alexander Walsch spreekt hij zich in duidelijke taal uit over de politieke elite, om een heel duidelijke reden: “Ik wil niet dat het vrije Duitsland wordt vernietigd door incompetente politici en politieke fanatici en een proeftuin wordt voor een transformatie in een groen-socialistische dictatuur.”

Onbekwaamheid en opzet

Maassen ziet bij de politieke elite een combinatie van onbekwaamheid en opzet. “Ik heb gezien wat er hier in Duitsland achter de schermen gebeurt en hoeveel er hier misgaat. Ik voel me soms net een chirurg die ziet hoe kinderen met roestig keukengerei proberen een hartoperatie uit te voeren op hun grootvader. Dat gaat natuurlijk mis.”

Als het alleen om onbekwaamheid zou gaan, dan zou het probleem nog relatief meevallen. Maar volgens Maassen zijn politici bewust uit op destructie van de maatschappij. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze mensen ook veel willen vernietigen, omdat hun drijfveer een groene transformatie is, die alleen mogelijk is als het bestaande sociale systeem wordt vernietigd en opnieuw wordt opgebouwd,” zegt hij.

De Duitse Groenen maken hier geen geheim van. Robert Habeck, momenteel namens die partij minister van Economische Zaken en Klimaat, zei in 2020 op de World Economic Forum-bijeenkomst in Davos dat hij 'een radicale oplossing' nodig acht. "De vraag is eigenlijk alleen of we erin slagen om het economische systeem met kleine veranderingen terug te draaien zoals voorheen, of moeten we het systeem volledig veranderen. Een radicalere oplossing zou mijn antwoord zijn."

Tekst gaat verder onder de tweet

Maassen wijst op voorbeelden uit het verleden waarin dit soort ideologische projecten uitliepen op tragische mislukkingen. “Een dergelijk sociaal constructivisme bestond in het klassieke socialisme, het nazisme en het maoïsme. En al het sociaal constructivisme leidde tot dood en ellende.”

‘Elites verwerpen vrijheid en democratie’

Volgens Maassen gelooft de politieke elite alleen nog in democratie als het hen uitkomt. “Deze mensen verwerpen onze vrije democratie omdat zij hun ideologische doelen, zoals de bescherming van het wereldklimaat, belangrijker vinden dan de democratische rechtsstaat. Voor deze mensen heeft de democratie slechts een dienende functie, namelijk de uitvoering van hun ideologische doelen. Als de wil van het volk niet in overeenstemming is met de ideologie, dan wordt dat door deze mensen niet geaccepteerd, omdat het rechts, contrarevolutionair of een complottheorie is.”

Maassen stelt vast dat mensen kunnen verleren wat het begrip vrijheid inhoudt. “Onze waarden worden in twijfel getrokken. Het is niet langer vanzelfsprekend dat men zijn mening mag uiten als deze niet overeenkomt met de heersende politieke lijn. Het beangstigende is dat veel burgers nu vinden dat alleen degenen die dezelfde mening hebben als zij, zich vrij mogen uiten. Alle anderen moeten hun mond houden en als ze hun mond niet houden, moeten ze het land verlaten.”

‘Massa-migratie om ideologische redenen’

Ten aanzien van migratie ziet Maassen dezelfde ideologisch gedreven opzettelijkheid. “We moeten ophouden de acties van politici te rechtvaardigen met incompetentie en domheid. Zeker, zoals ik eerder zei, dat is ook waar. Maar alleen daarop vertrouwen bagatelliseert het probleem. Het komt erop neer dat deze politici en de media die hen steunen massale migratie willen om ideologische redenen. Ze willen dat miljoenen migranten naar Duitsland komen zonder recht op asiel. Ze willen dat afgewezen asielzoekers niet worden uitgezet. Sommige burgers zullen misschien vol ongeloof zeggen: ‘Het kan niet zo zijn dat deze politici en journalisten onze samenleving willen vernietigen?’ Ja, dat zal wel zo zijn. De feiten rechtvaardigen in ieder geval een voldoende vermoeden. Ik denk echter ook dat veel van de migranten het land vrijwillig zullen verlaten als ze zien dat hier niets meer te halen valt als het feest voorbij is.”

Basisinkomen

Maasen is ook uiterst kritisch op de plannen voor een universeel basisinkomen, dat volgens hem bedoeld is om kritiek op de regering in de kiem te smoren. “Naar mijn mening is het ook de taak van de staat om zijn burgers in staat te stellen economisch onafhankelijk te zijn. Mijn indruk is dat de federale overheid dat met de invoering van het basisinkomen niet wil, omdat burgers die economisch onafhankelijk zijn ook politiek onafhankelijk kunnen denken. Het doet me denken aan de politiek van het oude Rome, toen het volk brood en spelen kreeg aangeboden. Mensen moeten niet storen, ze moeten bezig gehouden worden.”

Hoopvol

Ondanks dat hij zijn vertrouwen in de politiek kwijt is, ziet Maassen ook hoopvolle ontwikkelingen. “Mijn indruk is dat steeds meer mensen wakker worden en zich afvragen wat hier eigenlijk aan de hand is. Onder hen zijn veel mensen die waarschijnlijk groen hebben gestemd en aan alles hebben meegedaan. Dat zijn ook mensen die in het verleden hebben geprofiteerd van eerder beleid, soms veel geld hebben verdiend en die voor een ruimhartig migratiebeleid waren, voor de energietransitie en tegen rechts, en die dachten dat we ons de groene ideologie politiek en financieel konden veroorloven.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

En weer èèn die op een positie heeft gezeten waardoor hij weet waar hij over praat. Dat laatste is vooral belangrijk voor degenen die waarde hechten aan posities en daardoor misschien wakker worden. De wappies weten het al.

DJ

Hij zegt dat hij ervan overtuigd is dat migranten dit land weer zullen verlaten als ze merken dat er niks meer te halen is. Gegeven moment zie ik er juist van komen dat ze alles wat de autochtonen bezitten op gaan eisen met geweld. Zuid-Afrika is een voorbeeld daarvan. Deze man denkt dat migranten hetzelfde denken als hij. Het is een totaal andere cultuur en dat gaan we voelen t.z.t./Ik moet er niet teveel aan denken, want dan beinvloed dat mijn leven en ik schiet er niks meer op.

Cookies op deze website