Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 11 augustus 2022

Duitse gezondheidsminister: ‘Vaccinatiestatus herkenbaar aan kleurcode in corona-app’

Redactie Blckbx
Lauterbach vaccinatiestatus
5:00

De Duitse gezondheidsminister Karl Lauterbach wil dat vanaf de herfst de corona-app met kleuren onderscheid maakt tussen ‘vers gevaccineerd’ en langer dan drie maanden geleden gevaccineerd. Verschillende kleuren geven dan verschillende rechten. In Duitsland twijfelt men inmiddels hardop aan de mentale gesteldheid van de minister.

Vorige week presenteerde Lauterbach het wetsvoorstel dat het coronabeleid voor komende herfst en winter moet vastleggen. Het dient ter vervanging van de wet waarin de coronamaatregelen momenteel zijn verankerd, die op 23 september afloopt.

Kritiek

Volgens de plannen gaan er van 1 oktober 2022 tot 7 april 2023 – ‘het winterbandenseizoen’ – weer strenge maatregelen gelden in Duitsland. Het voorstel kreeg veel kritiek, vooral vanwege het feit dat mondkapjes op veel plaatsen niet gedragen hoeven te worden door mensen die korter dan drie maanden geleden zijn gevaccineerd. Dat betekent dat mensen die op dit moment reeds drie of vier keer zijn geïnjecteerd, op gelijke voet zullen staan met ongevaccineerden. Ondanks een serie vaccinaties zullen zij zich dus moeten laten testen om zonder benauwend FFP2-masker over de luchtwegen naar het theater of een restaurant te kunnen gaan. Bovendien vroegen critici zich af hoe ondernemers dit zouden moeten handhaven. In de corona-app is immers niet te zien hoelang geleden iemand is gevaccineerd.

Drie kleuren

Denkend in oplossingen, zei Lauterbach woensdag: “Dat 'vers gevaccineerd' niet gecontroleerd kan worden, klopt ook niet. Op de corona-waarschuwingsapp wordt een andere kleur van het certificaat getoond. Dat is makkelijker dan 2G+ vroeger.” Als je ‘vers gevaccineerd’ bent (korter dan drie maanden geleden) en geen corona hebt, mag je ongemaskerd rondlopen en heb je onbelemmerd toegang tot de maatschappij. Ben je niet gevaccineerd en ongetest, dan krijg je de kleur rood en worden je rechten ernstig ingeperkt. Als je wel gevaccineerd bent, maar niet recent genoeg, dan heb je wel bepaalde rechten, maar moet je nog steeds een masker dragen.

Het zou ook betekenen dat de privacy van burgers verder wordt ingeperkt. Nu is op basis van een groen vinkje namelijk niet te zien of iemand hersteld, getest, of gevaccineerd is. En in het geval van vaccinatie is niet te herleiden wanneer de injectie is gezet.

Lauterbachs idee voor een driekleurensysteem doet denken aan de Chinese variant van de corona-app, die aan burgers een groene, gele of rode status toekent. Ook daar geeft iedere kleur geeft andere rechten. Een gele of rode kleur kan bijvoorbeeld worden gegeven wanneer iemand contact heeft gehad met een besmet persoon, of een ‘virusbrandhaard’ heeft bezocht. Dan is het verplicht om in quarantaine te gaan, tot wel twee weken lang in het geval van een rode status. In juni gebruikte de Chinese overheid dit systeem om een protestactie in de kiem te smoren. Mensen die de demonstratie wilden bezoeken, zagen hun status om onduidelijke redenen rood worden en mochten dus niet meer reizen.

‘Lauterbach niet bij zinnen’

Omdat Lauterbach in korte tijd allerlei tegenstrijdige uitspraken heeft gedaan, begint men in Duitsland hardop te twijfelen aan zijn mentale gesteldheid. Zo zei hij onlangs over de uitzondering op de mondkapplicht voor ‘vers gevaccineerden’: “Dat zal voor sommigen zeker een stimulans zijn om zich te laten vaccineren.” Maar maandag schreef hij op Twitter: “Denkt u serieus dat mensen zich om de drie maanden laten vaccineren om zonder masker?????? naar een restaurant te kunnen gaan? Als we dit echt vaak zouden zien, zouden we de regel veranderen, de uitzondering afschaffen. Een algemene verplichting om in binnenruimtes mondmaskers te dragen, of een test zou dan de consequentie zijn."

In juli raadde hij in een interview mensen jonger dan 70 jaar nog aan om een booster te nemen: “Als iemand van de zomer wil genieten en niet het risico wil nemen om ziek te worden, dan zou ik natuurlijk de vaccinatie aanraden aan jongeren, in overleg met de huisarts.” Maar dinsdag ontkende hij tegen ZDF ooit zoiets gezegd te hebben: “Ik heb nooit gezegd dat alle jongeren nu gevaccineerd zouden moeten worden. Dat is gewoon verkeerd.”

De krant BILD noemde de minister woensdag ‘verward’. En Hans-Georg Maassen, voormalig chef van de Duitse inlichtingendienst BfV, vindt zelfs dat Lauterbach medisch onderzocht zou moeten worden, zei hij maandag in een interview met Hallo Meinung. “Als je kijkt naar wat de heer Lauterbach heeft gezegd – soms is hij nauwelijks in staat om een zin af te maken zonder een fout te maken – dan moet je je echt afvragen of de man nog wel over de nodige mentale kracht beschikt om zijn taken als minister uit te voeren en of de bondskanselier hem niet aan een officieel medisch onderzoek zou moeten onderwerpen."

Maassen verwees ook naar uitspraken die Lauterbach deed in 2020. Toen twijfelde hij nog aan de effectiviteit van mRNA-vaccins, zoals die nu worden ingezet tegen corona. Maassen vervolgde: “Als hij mijn werknemer was, zou ik de grootste twijfels hebben over zijn vermogen om te werken. Of het een geestesziekte is, of komt door stoffen die worden toegediend, kan ik niet beoordelen. Maar ik denk dat de man niet meer meester is over zijn zintuigen.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Het is Lauterbach schijnbaar ook onbekend dat veel mensen in zijn land geen dumphone hebben, vaak ook geen bereik, en dus geen stoplichtje kunnen hebben. Veel mensen geloven heilig in mondkapjes, je komt nog steeds bij geen arts, dierenarts, gemeente, bus, trein etc binnen zonder en velen verlangen ook nog steeds een test. Het is waar dat steeds meer mensen dankzij het verwarde gewauwel van Lauterbach wakker worden, laat hem dus nog maar even.

Requin

Walgelijk dat BBTV nog steeds respect in het vaandel voert! Net zoals voor 1944-45!
https://www.redvoicemedia.com/video/2022/08/daniel-horowitz-the-rise-of-the-fourth-reich-is-being-seen-in-the-west-with-extreme-totalitarianism-video/

Langzaam de scheiding der geesten, maar wel erg laat!

Vierde rijk of gewoon de voortzetting van het derde rijk met 3 BBB of PPP!

Peu de difference!
Op Agema, Plas, cs

Cookies op deze website