Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 07 maart 2023

Elon Musk noemt voornemen Rutte IV om duizenden boerderijen te sluiten 'gestoord'

Redactie Blckbx
2023 03 07 elon musk steunt boeren
2:30

Elon Musk heeft vandaag op Twitter zijn steun uitgesproken voor de Nederlandse boeren. Hij noemt het voornemen van de regering-Rutte om voor 2030 duizenden boerderijen te laten verdwijnen gestoord. ‘Voor het klimaat zal het niks uitmaken’.

Musk reageerde op een tweet van het populaire account Wall Street Silver, dat een video van Eva Vlaardingerbroek deelde. Daarin roept ze de bevolking op om samen met de boeren te strijden tegen de plannen van de regering van premier Mark Rutte (VVD). “De Nederlandse overheid is van plan om voor 2030 duizenden boerderijen te sluiten. Pure waanzin! Laat dit zich niet verspreiden,” schreef Wall Street Silver.

Twitter-chef Elon Musk antwoordde daarop dat hij het voornemen van de Nederlandse regering ‘gestoord’ vindt. “Voor het klimaat zal het niks uitmaken,” meent Musk, in het bericht dat inmiddels 4,2 miljoen keer is bekeken.

Vlaardingerbroek reageerde door de verantwoordelijke Nederlandse politici erop te wijzen wat Musk vindt van de plannen die zij hebben met de Nederlandse boeren. “Kijk Mark Rutte, Sigrid Kaag, Jan Paternotte, omdat jullie zo veel geven om jullie internationale reputatie en het nationale belang lijken te vergeten, is hier een cadeautje voor jullie: De hele wereld kijkt naar jullie en jullie verknipte beleid.”

Vlaardingerbroek maakt in de Verenigde Staten veel los met haar video's, waarin ze de stikstofplannen van de Nederlandse regering en de gevolgen daarvan voor de boeren wereldkundig maakt. Ze was al een aantal keren te gast bij de populaire presentator Tucker Carlson van Fox News om over dit en andere onderwerpen te praten. Diverse malen deed ze dat via een live-verbinding vanuit de blckbx-studio.

Ook steun Donald Trump

Vorig jaar juli kwam er vanuit de Verenigde Staten ook al steun voor de Nederlandse boeren van voormalig president Donald Trump. Hij zei toen tijdens een toespraak in Florida op een ’Turning Point USA’-rally in de plaats Tampa:

“De hoax van de klimaatcrisis kan zelfs leiden tot hongersnood. Op dit moment nemen moedige boeren in Nederland het op tegen de klimaattirannie van de Nederlandse regering. Een regering die drastisch wil snijden in de voedselproductie door boeren, terwijl er overal voedseltekorten zijn,” aldus Trump. “Ze zeggen dus gewoon dat je niet zelf mag bepalen wat je doet met jouw grond. Dat je geen mest mag gebruiken. Dat je je vee weg moet doen. Ze willen de veestapel wereldwijd halveren. En jij bent de volgende die aan de beurt is!"

"Onze beweging staat op tégen klimaatfanatici," zei Trump. "En we staan juist zij aan zij met de vreedzame Nederlandse boeren die op heldhaftige wijze voor hun vrijheid strijden. Het is vreselijk wat er gebeurt."

Grootste demonstratie ooit

Eva Vlaardingerbroek zal komende zaterdag 11 maart, net als politici Geert Wilders en Wybren van Haga, een toespraak houden in Den Haag tijdens 'de grootste demonstratie ooit'. Farmers Defence Force (FDF) kondigde eerder aan dat die dag – vlak voor de verkiezingen – tot wel 5.000 trekkers 'en hopelijk meer dan 100.000 demonstranten' naar Den Haag zullen komen voor ‘de grootste demo aller tijden’.

"Het zal dit keer niet alleen gaan over de boerenstandpunten maar over alle problemen die momenteel spelen in onze maatschappij," zei FDF-voorzitter Mark van den Oever. “Van de toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem.” De boeren protesteren onder meer tegen het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren.

Blckbx zal zaterdag 11 maart de hele dag met verslaggevers en een livestream aanwezig zijn om de gebeurtenissen vast te leggen en interviews af te nemen met aanwezigen.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Favorita

Trouwens wel een tijger die Eva Vlaardingerbroek; kan zij ook niet in de tweede kamer voor FVD?
Zou mooi vuurwerk opleveren in alle debatten met die sukkels die daar allemaal zitten, al twijfel ik wel of onze tweede kamer voorzitter haar veel aan het woord zou laten.

Yelloyello

Chips in de hersenen is wat kort door de bocht. Het is als met veel dingen, je kan het goed of slecht toepassen. Maar first things first. En dat is voor nu onze eigen voedsel voorziening. Onafhankelijk zijn van het buitenland. Het is sinds 40-45 nu belangrijker dan ooit. Laten we de door burgerhaat verblinde dictators via de stembus en de demo laten weten dat hun rit erop zit.

Cookies op deze website