Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 25 augustus 2022

FBI-leiding droeg personeel op ‘niet naar Hunter Biden-laptop te kijken’, volgens klokkenluiders

Redactie Blckbx
2022 08 25 Ron Johnson Hunter Cropped
2:30

Volgens bronnen die zich meldden bij de Republikeinse senator Ron Johnson vertraagde de FBI bewust het onderzoek naar de Hunter Biden-laptop, om zo te voorkomen dat Donald Trump de verkiezingen zou winnen.

Volgens meerdere klokkenluiders, zo schreef Johnson dinsdag in een brief aan FBI-directeur Christopher Wray, hebben functionarissen van de opsporingsdienst ‘opzettelijk pogingen om Hunter Biden te onderzoeken ondermijnd’.

“Nadat de FBI de laptop van Hunter Biden kreeg van de computerwinkel in Wilmington, Delaware, verklaarden deze klokkenluiders dat de lokale FBI-leiding tegen medewerkers zei: ‘Jullie gaan niet naar die laptop van Hunter Biden kijken.’ Ook zei de leiding dat de FBI 'niet van plan is om de uitkomst van de verkiezingen weer te veranderen’,” schrijft Johnson in de brief. “Verder beweren deze klokkenluiders dat de FBI pas na de presidentsverkiezingen van 2020 is begonnen met het onderzoek naar de inhoud van de laptop van Hunter Biden – mogelijk pas een jaar nadat de FBI de laptop in december 2019 had verkregen.”

‘Politiek geïnfecteerd’

Johnson's brief volgt op een reeks vergelijkbare beschuldigingen die de Republikeinse senator Chuck Grassley de afgelopen tijd uitte richting de FBI. Sinds 31 mei schreef hij drie brieven aan FBI-baas Christopher Wray. In zijn laatste brief van 17 augustus stelt Grassley dat de FBI volgens klokkenluiders ‘politiek geïnfecteerd’ is. Hij beweert dat de FBI onderzoek naar de Trump-campagne goedkeurde op grond van twijfelachtige vooronderstellingen, terwijl ze er ook voor kozen om ‘onderzoek en bronnen, waaronder gecontroleerde en verifieerbare informatie, met betrekking tot Hunter Biden te blokkeren.’

Hunter Biden-laptop

In april 2019 leverde Hunter Biden zijn laptop af bij een reparatiewinkel in Delaware, maar haalde deze nooit op. De winkeleigenaar schakelde de FBI in, maar voordat de laptop in beslag werd genomen, maakte hij een kopie van de harde schijf, die vol staat met belastende informatie. In de weken voor de presidentsverkiezingen van 2020 maakte de New York Post delen van de laptop-inhoud openbaar. De reguliere media, big tech, inlichtingendiensten en het politieke establishment deden er echter alles aan om de laptop buiten de aandacht van het grote publiek te houden, dan wel af te doen als ‘Russische desinformatie’.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Er waren al specialisten mee bezig met kopieën van de HD die enorm veel data van de schijf wisten te halen 2 a 3x meer dan de FBLIE had gevonden, gewiste bestanden alles konden ze terug halen, ze moesten zelfs voor hun leven vrezen! magoed, zolang het rechtelijke systeem en FBI en CIA and so on, nog zo fout zijn, kunnen ze er weinig mee, behalve af en toe wat lekken, maja dan komen hun levens nog meer in gevaar! wat een op de kop tijd van de wereld leven we toch in, good=bad and bad =good volgens de kwade krachten. Hoorde trouwens dat het WEF opgezet is door de Rockefellers in een Duitse documentatie, KlauSSchwab een pion

Cookies op deze website