Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 24 oktober 2022

Geen satire: EU-chef Von der Leyen onderscheiden met ‘Great Reset award’

Redactie Blckbx
2022 10 24 ursula wint great reset award
1:50

De Bill & Melinda Gates Foundation heeft EU-chef Ursula von der Leyen onderscheiden voor haar ‘buitengewone inzet’ voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, ook bekend als de Great Reset-doelen.

De Gates Foundation riep Von der Leyen onlangs uit tot een van de vier winnaars van de zogenaamde Goalkeepers Global Goals Awards. Hoewel alweer enkele weken geleden, vindt de redactie dat Von der Leyen voor het winnen van de prijs nog wel een eervolle vermelding op blckbx verdient.

Tijdens de prijsuitreiking, gepresenteerd door Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda French Gates, werd Von der Leyen geprezen voor haar rol bij de aankoop en distributie van coronavaccins. Haar man Heiko is directeur van Orgenesis, een biotechnologiebedrijf dat eigendom is van Pfizer – hetzelfde bedrijf waarmee Von der Leyen naar verluidt een geheim contract van 71 miljard euro tekende.

"Het is een grote eer om deze prijs te ontvangen," zei de EU-baas. Ze droeg de prijs op aan de miljoenen Europeanen die ‘ons allen door de pandemie hebben geholpen’. "Van de wetenschappers, die de levensreddende vaccins hebben ontwikkeld, tot de gezondheidswerkers in de frontlinie. Deze prijs is ook voor hen."

De andere winnaars zijn Radhika Batra, medeoprichter van Every Infant Matters; Zahra Joya, een journaliste uit Afghanistan; en Vanessa Nakate, een klimaatactiviste uit Oeganda.

Grootste corruptieschandaal ooit

Ondertussen is het Europees Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar de aanschaf van coronavaccins door de EU en de deal van Von der Leyen. Er is al lange tijd kritiek op de geheimzinnigheid rond de miljardencontracten van de Europese Commissie met vaccinmaker Pfizer.

Von der Leyen weigert nog altijd haar onderhandelingen met Pfizer-baas Albert Bourla toe te lichten.

Vorige week gaven Europarlementariërs EU-chef Von der Leyen er ongelofelijk van langs vanwege haar vaccindeal met Pfizer. "De aanschaf van 4,5 miljard producten, met de intentie om ze in mensen te injecteren, zónder dat iemand weet wat erin zit, is het grootste corruptieschandaal uit de wereldgeschiedenis," aldus Europarlementariër Mislav Kolakusic namens de groep.

“Wanneer presenteert ‘mevrouw 4,5 miljard doses’ ons, de leden van het Europees Parlement, en de EU-burgers die ze zogenaamd representeert, de communicatie die ze had met Pfizer, tijdens de aanschaf van 4,5 miljard doses vaccin, op een moment dat er absoluut geen bewijs was dat het effectief was, en in het bijzonder niets bekend was over de schadelijkheid van het product?”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

"Van de wetenschappers, die de levensreddende vaccins hebben ontwikkeld, tot de gezondheidswerkers in de frontlinie. "

En we weten allemaal hoe 'levensreddend ' deze 'vaccins' zijn alsook de rol van de meeste gezondheidswerkers. Een beloning voor genocide en het spekken van Big Pharma. Dit alles openlijk. We hebben nog een lange weg te gaan.

Mab

En heeeeeel toevallig beveelt de EMA het spiken van de allerkleinsten aan, nog jonger dan de Amerikaans kids.

Cookies op deze website