Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 17 maart 2022

Medvedev moet Poetin veroordelen, anders voor hem geen Wimbledon

Redactie Blckbx
2022 03 17 medvedev wimbledon

De huidige nummer één van de wereld, tennisser Daniil Medvedev, riskeert een verbod om deel te nemen aan het Wimbledontoernooi in Londen. De Rus mag alleen meespelen als hij president Vladimir Poetin publiekelijk veroordeelt.

Dat verklaarde eerder deze week althans de Britse minister van Sport Nigel Huddleston in het parlement. De minister wil dat Russische en Wit-Russische spelers voor de camera's en de wereld vertellen dat ze de acties van hun landen in Oekraïne veroordelen. Doen ze dat niet, dan mogen ze wat hem betreft niet deelnemen aan het prestigieuze tennistoernooi.

Politieke spelletjes

Zo blijkt alweer dat op de tennisbaan tegenwoordig niet alleen het tennisspel maar ook politieke spelletjes worden gespeeld. Eerder kwam al het bericht dat de Serviër Novak Djokovic niet mocht tennissen in de Verenigde Staten bij de toernooien van Indian Wells en de Miami Open. Niet omdat hij Poetin niet wilde veroordelen, maar omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen COVID.

Russische vlag van Instagram

Het is nog afwachten of Medvedev Poetin publiekelijk zal veroordelen. De winnaar van de U.S. Open verwijderde eerder al wel de Russische vlag van zijn Instagram-account. Mocht Medvedev niet meespelen op Wimbledon, dan mist het toernooi om politieke redenen maar liefst twee spelers uit de mondiale top drie.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.