Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 30 januari 2023

Ongevaccineerde Djokovic slaat hard terug en wint Australian Open

Redactie Blckbx
2023 01 30 wraak djokovic
2:00

Door de Australian Open te winnen heeft tennisser Novak Djokovic zondag op sportieve wijze wraak genomen voor zijn uitsluiting van vorig jaar. Hij mocht toen niet meedoen aan het prestigieuze grandslamtoernooi, omdat hij weigert zich te laten prikken tegen COVID.

Dit jaar was de ongevaccineerde Djokovic wel weer welkom om deel te nemen aan de Australian Open. Ondanks dat hij tijdens zijn wedstrijden last had van wat kleine blessures, sleepte de Servier uiteindelijk met ogenschijnlijk speels gemak de titel binnen. De finale won hij eenvoudig met 3-0 in sets van de Griek Stéfanos Tsitsipás.

Na zijn zege is de Servische tennisser ook weer de nummer een op de wereldranglijst en evenaarde hij het record van zijn Grand Slam-rivaal, de Spanjaard Rafael Nadal. Beide spelers hebben nu 22 van deze titels op hun naam staan.

Voor Djokovic hadden dat er meer kunnen zijn, als hij vorig jaar vanwege zijn vaccinatiestatus niet onder meer was uitgesloten van deelname aan de Australian Open. De toelating van de ongevaccineerde Djokovic tot het grandslamtoernooi, dat hij zondag voor de tiende keer won, liep in 2022 uit op een fikse rel. De tennisser werd zelfs een tijd vastgehouden in een quarantainehotel. Na het verliezen van een rechtszaak verliet Djokovic Australië onverrichterzake.

Later dat jaar moest Djokovic ook bij de US Open verstek laten gaan, omdat ongevaccineerden in de VS niet welkom zijn. Ook mocht hij niet deelnemen aan twee andere belangrijke toernooien op Amerikaanse bodem, Indian Wells en de Miami Open. Hij raakte daardoor de eerste plaats op de wereldranglijst kwijt.

Oneerlijke competitie

Ondanks zijn deelname aan de Australian Open, zal er dit jaar weer geen eerlijke competitie mogelijk zijn voor Djokovic. De vaccinatieplicht voor reizigers naar de VS vervalt op zijn vroegst pas in april, te laat om mee te mogen doen aan Indian Wells en de Miami Open, die in maart worden afgewerkt. Mocht de vaccinatieplicht verlengd worden, dan gaat ook de US Open in augustus aan de neus van de tennisser voorbij.

Djokovic liet vorig jaar tijdens een interview op de BBC openhartig weten hoe ver hij wil gaan in zijn overtuiging om zich niet te laten vaccineren tegen COVID. Hij laat zich niet dwingen om de prikken te nemen, zelfs al zou hij daardoor niet de grootste speler aller tijden kunnen worden en zou hij er grandslamtoernooien als Roland Garros en Wimbledon voor moeten laten schieten. “Zelf kunnen bepalen wat er met mijn lichaam gebeurt, is voor mij belangrijker dan het winnen van titels. Belangrijker dan wat dan ook zelfs.”

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

geweldig !! En hier al die mafkezen die zich wel laten volspuiten omdat ze uit eten willen gaan !!!

Cookies op deze website