Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 20 juli 2022

Peiling: ruime meerderheid denkt dat president Biden profiteerde van zakendeals zoon Hunter

Redactie Blckbx
2022 07 20 meerderheid kiezers biden deals Hunter4 Cropped
3:10

Ondanks dat president Joe Biden volhoudt dat hij nooit met zijn zoon Hunter sprak over diens omstreden zakendeals, gelooft een ruime meerderheid van de Amerikaanse kiezers daar geen woord van, zo blijkt uit een peiling.

President Biden heeft altijd beweerd dat hij zich niet bemoeide met de zakelijke avonturen van zijn zoon Hunter, maar zoals blckbx gisteren al berichtte, is er genoeg reden om te twijfelen aan die lezing.

En dat doen de Amerikaanse kiezers dan ook massaal. Een peiling die Rasmussen Reports gisteren publiceerde, laat zien dat maar liefst 69 procent denkt dat het ‘waarschijnlijk’ is dat de president weldegelijk op de hoogte was van de buitenlandse zakendeals van Hunter. En 49 procent lijkt het zelfs ‘zeer waarschijnlijk’. Slechts 22 procent gelooft dat president Biden inderdaad nergens van wist.

Nog opvallender is het feit dat 62 procent denkt dat president Biden financieel profiteerde van de zakendeals die zoon Hunter sloot in China. Van die groep denkt zelfs 44 procent dat dit ‘zeer waarschijnlijk’ is. Ook onder Democratische kiezers neemt het wantrouwen toe: 50 procent van hen denkt dat hun president profiteerde van Hunters Chinese zakendeals.

De peiling legt ook het gebrek aan vertrouwen in de rechtsstaat bloot, want een meerderheid van 56 procent denkt dat Hunter Biden niet vervolgd zal worden. Slechts 32 procent acht het waarschijnlijk dat onderzoek zal leiden tot strafrechtelijke vervolging van de presidentszoon.

De onthullingen over de schimmige zakendeals van Hunter Biden en zijn losbandige levensstijl kwamen aan het licht door een laptop die hij bij een reparatiewinkel achterliet, maar nooit ophaalde. Ondanks dat reguliere media het verhaal grotendeels negeerden, blijkt uit de peiling van Rasmussen Reports dat maar liefst 55 procent van de kiezers de berichtgeving over de Hunter Biden-laptop ‘op de voet volgt’.

De enquête werd afgenomen op 14 en 17 juli 2022 bij 1.000 waarschijnlijke kiezers en heeft een foutmarge van plus of min 3 procent.

Waarderingscijfers zakken weg

Het links-progressief georiënteerde CNN publiceerde maandag de uitkomsten van een peiling die het uitvoerde in samenwerking met onderzoeksbureau SSRS. Slechts 38 procent van de kiezers is tevreden over hun president; 62 procent is ontevreden. En bijna 70 procent vindt dat Biden niet genoeg aandacht heeft geschonken aan de meest prangende problemen van het land. Zo is slechts 30 procent tevreden over de manier waarop hij de economie aanpakt. En nog minder mensen (25 procent) vinden dat Biden de inflatie goed te lijf gaat.

Ook de First Lady verliest aan populariteit. Net als haar man zag zij haar gunstige beoordeling dalen. In 2021 werd Jill Biden nog positief beoordeeld door 58 procent. Dat aandeel is dit jaar gedaald naar 34 procent.

De peiling van CNN werd uitgevoerd door SSRS van 13 juni tot 13 juli onder een willekeurige nationale steekproef van 1.459 volwassenen. De resultaten hebben een foutmarge van plus of min 3,3 procent.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website